Аз правя ТЕС – 5 история

Аз правя ТЕС – 5 история

Аз правя ТЕС

5 история

Интервю на Дарина Гаврилова консултант енергийна психология

с

Д-р Йоанна Йорданова лекар класическа хомеопатия, терапевт с ТЕС и ПМ с ТЕС, преводач

 

Този път срещата ни ще бъде без картинка. Ще се гледаме очи в очи и ще говорим така, че всички да могат да ни чуят и да си ни представят! Но за начало, за да си ни представят, би ли казала коя си ти?

Й.Й. – Аз съм Йоанна Йорданова, лекар съм по образование. Занимавам се с хомеопатия – от първите хомеопати съм. И от известно време се занимавам и с Пренареждане на матрицата и ТЕС.

Д. – Тоест с техники от енергийната психология (ЕП).

Й.Й. – С техники от ЕП, които се опитвам да съчетавам с хомеопатията, когато има нужда.

Д. – С какво друго обичаш или ти е приятно да се занимаваш? По още някакъв начин, друг, би ли се представила?

Й.Й. – Другото, което правя, с което се занимавам и ме балансира е, че превеждам филми. Игрални филми и сериали. Напоследък основно детски филмчета на Дисни!

Д. – Това звучи много интересно!

Й.Й. – … което ме задържа още в детска възраст и ме поддържа във форма с младежкия жаргон, младежкото състояние на ума и младежките проблеми.

Д. – Да, това много интересно звучи!

А ти ли откри ТЕС или ТЕС откри теб, кога и как стана това?

Й.Й. – Открих го най-случайно. Не мога да се сетя вече дали бях прочела някъде в интернет за него. Знаех, но ми изглеждаше много сложно, защото гледах в една книга стъпките и ми се видя много дълго и много сложно за научаване и след това много дълго за практикуване. И случайно един ден имах време и реших да видя пък какво точно представлява и ми се видя много интересно и не чак толкова сложно. И оттогава започнах.

Д. – Коя година става това?

Й.Й. – 2009 или 2010 и дори си спомням примера, който даваха – за „Желание за шоколад”, ха-ха-ха! Затова само го пробвах да видя дали действа, защото не исках да си изтривам моето желание за шоколад. Видях, че действа и оттогава започнах да си го прилагам първо върху себе си. Всяка сутрин си ставах и си казвах „Днес какво ще изчистим с ТЕС?” След това започнах да търся в интернет клипчета. Имаше… правят онлайн конференции всеки февруари, слушах ги тях, с най-различни специалисти, които се занимаваха с това нещо.

Д. – Те не са били от България?

Й.Й. – Не това го нямаше в България.

Д. – Всъщност ТЕС в България влиза благодарение на … първо превеждането на книгата на Борис Чеширков „Енциклопедия за емоционална свобода” – авторската книга на автора на ТЕС Гари Крейг, а след това, 2006 година, се засилва Иван Петърнишки, който идва в България, носи Техниката – написва книга български вариант, който е най-доброто четиво на българския пазар, за Техника за емоционална свобода, така че той донася тази култура, тази информация , прави своя форум и сайта emozdrave, който и до днес си остава най-добрият в България. Затова те попитах, защото по това време конференции в България за ТЕС не е имало. Беше само Иван и той беше източникът на информация, на семинари, на знания и на трениране, на практикуване на ТЕС.

Й.Й. – Ами аз тогава нямах намерение да го използвам целенасочено в практиката, по-скоро върху себе си исках да го изпробвам и затова не съм търсила курсове. Основно ровех в английските сайтове, те ми попадаха. И като започнах да търся вече повече информация, едната книга беше на Иван Петърнишки, а другата книга, която беше преведена тогава, беше „Енергия на чудесата”  ли, „Енергийната психология” – ли… нещо такова беше, от Дейвид Файнстийн и Дона Идън. Тази беше тогава книгата, която намерих, и там беше най-подробно ми се видя описано. И на Иван Петърнишки, разбира се, ама то има някакви разлики от…

Д. – Разлики има!

Й.Й. – А то мисля и Гари Крейг участва в написването на тази книга, те трима са, мисля че авторите.

Д. – Не ми е попадала, за да я видя тази книга на български издадена.

Й.Й. – Тогава беше, първо намерих нея, а след това мисля, че я издаде Иван книгата, след тази книга,  или вече е била на пазара, и ми попадна след това.

Д. – Ъ-хъм!

В коя област на живота си ти прилагаш ТЕС?

Тогава с какви теми – ето за шоколада разбрахме да провериш дали ще ти се яде или няма да ти се яде шоколад, но с какви теми започна?

Й.Й. – С ежедневните неща. С това, което в момента ме е раздразнило през деня, започвам от него. Никога не съм започвала с някаква конкретна идея, защото аз, да чукам на дърво, никога не съм била болна, не съм имала здравословни проблеми, не съм имала някакви други проблеми, и започнах с неща от ежедневието. Нещо се случи през деня, което ме провокира и прилагам върху него.

Д. – Да, а след това с какви теми продължи? Забелязваш ли развитие, забелязваш ли промяна? Ти си започнала с някакви ежедневни неща, защото не си имала де факто проблеми, дали с натрупването на практика ти се е породило любопитството примерно да експериментираш или си открила вече някакви теми в живота ти, на които да искаш да промениш, да обърнеш внимание чрез ТЕС, и по-сериозни съответно?

Й.Й. – То едното води към другото, защото ежедневният проблем е вратата, от която тръгват да се разплитат нещата. Нещо ме е подразнило през деня или нещо ме притеснява – аз започвам от него, но… Аз тогава си бях развила някаква такава техника, т.е. започна да ми идва споменът отпреди това, при който съм се била ядосала по същи начин, от по-преди, от по-преди и всъщност потупвам, докато не изчезне цялото това раздразнение, което съм го имала в оня момент. Но аз междувременно и разбирам защо съм се подразнила.

Д. – А така, т.е. го е имало и осъзнаването!

Й.Й. – Имало е осъзнаване, така че реално може да се каже, че във всяка една област от живота съм използвала.

Д. –  Ъ-хъм! А използваш ли да речем в работата ти с твоите хомеопатични клиенти, използвала ли си го в семейството, за някакви други области на живота, за взаимоотношения с хора, приятелства, хобита, спорт?

Й.Й. – В семейството не съм го изпробвала. Каня се да го изпробвам, за един проблем на детето, за една алергия. Не че не може да се разреши с хомеопатично лечение, но ми е любопитно кой е довел и най-вероятно аз, и по какъв начин съм я предизвикала тази алергия. Но все още не сме стигнали дотам, защото нямам време. А иначе с хомеопатията са много добри, първи приятели могат да бъдат, за цял живот! Защото много помага! Например ако пациентът дойде и има страшно много проблеми и директно с хомеопатия в един момент се разрешава, освен един, който така и така не се дава. С хомеопатия също може да се разреши, но много често пациентът не осъзнава каква е емоционалната причина зад него и откъде евентуално може да е дошъл и поради тази причина и не може да се определи точното лекарство. И тогава се използва ТЕС. Може или да се премахне напълно проблемът, или може по време на ТЕС да се разбере каква е емоционалната причина и кои са другите неща, свързани с него, и оттам да се намери точното лекарство.

Д. – Тоест, едно добро допълване? И то в полза на пациента, не самоцелно да се прилага Техниката.

Й.Й. – Допълване! Абсолютно! А и се ускоряват нещата. Защото, макар проблемът да изглежда много силно затвърден и от отдавна, и че трудно може да се помръдне и се разреши, възможно е дори само с ТЕС да се реши с една –две сесии или там, независимо колко сесии, вместо да се чака с хомеопатично лекарство – да се пие, да се чака, да се пие, да се чака, да се пие да се чака. Понякога е по-бързо. Понякога пък двете едновременно е още по-бързо и по-трайно. Защото някой път се взима хомеопатично лекарство, човекът се подобрява, обаче реално нищо не променя в отношението си към живота, в начина, по който реагира в ежедневието. Съответно  тези неща водят след време отново до същото оплакване. И практиката  отново се предписва същото хомеопатично лекарство. Ако няма промяна след известно време, пак се стига до същото положение. Докато след едно успешно лечение, ако се приложи и ТЕС, може да се промени тоя мироглед и начинът, по който се реагира, което в бъдеще ще доведе до различни резултати – да не се връщат обратно проблемите!

Д. –  Ъ-хъм, и в такъв смисъл ти би ли препоръчала на колегите си ТЕС?

Й.Й. – Абсолютно бих препоръчала, с две ръце!

Д. – Ха-ха! А тук е може би моментът да кажа, че Йоанна, бидейки мой хомеопат, беше първият човек, който ми е казал, че има такова нещо, като Техника за емоционална свобода! И аз като един „не докрай разрешен случай” с хомеопатията, който беше зациклил, тя ми е подала ръка в това направление. Но аз толкова не съм я чула, потънала в собствените си проблеми, ха-ха, че чак след години тя, като ми го напомни, аз си дадох сметка, че – О да! – тя беше първата, която ми е казала за ТЕС! И ми стана много смешно тогава. Защото мина време оттогава, докато аз наистина чуя и осъзная, че ТЕС съществува.

Би ли казала какво се промени за теб, какво постигна и как другите приеха промяната ти произтекла от употреба на ТЕС?

Й.Й. – Какво постигнах?

В работата – работата ми се улеснява много! На пациентите помага много повече. Понякога, като не мога да намеря лекарството, това помага да намеря лекарството. В крайна сметка, помага ми да излекувам пациентите по-успешно.

Д. – Ъ-хъм! Пациентите забелязват ли го, оценяват ли го?

Й.Й. – Не мога да кажа още. Важно е, че на мен ми е по-лесно, за да стигна накрая до крайния резултат, който и аз, и те искаме.

По отношение на себе си – съм премахнала неща, които са ми пречили по някакъв начин, натрупани с времето, които са ме ограничавали в ежедневието или в отношенията. Сега, след като са изтрити… изчистени отгоре от прахта, отново може да лъсне моето по-автентично аз, каквато съм била преди това.

Д. – И в крайна сметка как се чувстваш от това?

Й.Й. – Чувствам се по-добре!

Д. – И хората забелязват ли го? Казват ли ти нещо? Реагират ли по някакъв начин на това твое „лъсване”, ха-ха?

Й.Й. – Ха-ха, ами те нещата стават постепенно, така че не мога да … не са ми казвали „Ооо, ти колко си се променила!”, нали, „Какво стана?”. Но навсякъде всичко ми е по-лесно! И в отношенията, и в работата, и в къщи.

Д. – Чудесно! А според теб

как биха изглеждали нещата, ако не беше направила тази крачка – да пристъпиш към ТЕС?

Имаш ли представа?

Й.Й. – Не!? Най-вероятно щях да намеря друг метод. Ха-ха-ха-ха…

Д. – Ха-ха-ха-ха!

Й.Й. – Но се радвам, че е този, защото с този се постигат най-бързи резултати.

Продължаваш ли да работиш с ТЕС и очакваш ли още нещо от Техниката и от работата си с нея?

Й.Й. – Продължавам да работя с ТЕС. Естествено и с Пренареждане на матрицата!

Д. – Да, което е Пренареждане на матрицата с ТЕС!

Й.Й. – Което е черешката на тортата. И какво да очаквам от нея!? Това което съм очаквала, то ми е оправдало очакванията за ТЕС! Така че… това е!

Д. – Добре! И можеш ли да кажеш, така, по-синтезирано,

какво е ТЕС за теб?

Й.Й. – ТЕС е начин да се изтрият неща, които не ни харесват. Да се махнат програми, които вече не вършат работа, и да постигна това, което искам! Да си кача такива програми, ха-ха, да се ъпгрейдвам ежедневно и постоянно да поддържам най-добрата версия.

Д. – Чудесно! А коя беше ти преди ТЕС и коя си сега? Има ли такава разлика, можеш ли да кажеш?

Й.Й. – Има разлика, защото по едно време, покрай работа и други неща, проблеми и т.н., си се бях… как да кажа, като покрита с, да използвам предишната аналогия, като покрита с дебел слой прах. Нали, някак си седиш някъде в килера и вършиш нещо. Докато след ТЕС махаш този слой и всички неща, които пречат, и си ставаш отново какъвто си си бил преди това.

Д. – А може би по-добър!?

Й.Й. – По-добър!? Целта сега е все по-добър!

Д. – Или поне така да се чувстваме и това да ни дава свободата да… за някакво усещане за развитие или ново развитие.

Й.Й. – Всеки ден ново ъпгрейдване! Всеки ден нов ъпдейт! Х-ха!

Би ли искала ти да ме попиташ нещо свързано с ТЕС?

Й.Й. – Кое е това, което се промени и дали има нещо, което се промени драстично с ТЕС?

Д. – За кого?

Й.Й. – За теб и за твоите пациенти, клиенти?

Д. – Да…, аз нямам пациенти, слава Богу! Ха-ха-ха! Клиенти са!

Й.Й. – Нещо, в което преди са били в едно състояние, и следващото състояние е едно напълно ново ниво? Изкачили са се едно ниво по-нагоре?

Д. – Знаеш ли, донякъде ми е трудно да ти отговоря. Сигурно има и такива случаи но, защо ми е трудно да ти отговоря!? Защото  първо, когато прилагаш ТЕС, забравяш какво е било старото! Толкова леко се излиза и така наистина се изчистват стари програми, стар начин на мислене, емоции, които не ти харесват, че в следващия момент ги забравяш, абсолютно! Случки се забравят все едно, че никога не са били! И тази памет я няма! Освен това, понеже аз успоредно работя с всеки един мой клиент, … освобождавам… подпомагам веднъж неговия процес, после, ако има нещо в мен, което да резонира, го освобождавам, което също допринася аз да забравям какво е било преди и какво се случва след! А другото е, че като имаш вече много клиенти, се натрупва много информация и, за да бъде предпазена „оперативната ми памет”, тази информация се изтласква встрани от полезрението ми и това е още един начин да забравя. Но промени е имало и дали са драстични, не са ли драстични, не знам, но има промени! Има по-сериозни, по-забележими промени, има промени по отношение на мисленето на човека и философията му, личната, която виждаш. Има промени в самочувствието му. Какъв тип емоции преживява – дали ще са повече в негативния спектър или повече в позитивния и градивния. Има и във физическото състояние разлики и обикновено те са най-забележимите.  Затова и в тези техники ние винаги сверяваме като крайна проверка, висша форма на проверка, дали Техниката работи, по това дали животът ни и на материално ниво, на физическо, се е променил и как. И в такъв смисъл за мен беше много ярък пример, когато успях изкълчен глезен да го оправя в рамките на 8 часа. И тогава си казах – ооо, Боже мой! Наистина ли е възможно!?

Й.Й. – Ей това е промяна!

Д. – А това е голяма промяна! Това ми даде на мен самата едно овеществяване на ефекта от една уж невинна техника с „някакво си потупване, по някакви си точки и изговаряне на някакви си емоции”. Фактът беше, че аз имах абсолютно изкълчен глезен с всичките признаци, болки и оттоци и какво ли не, както обикновено се случва – посред нощ аз се събудих, виеща от болка. Започнах в просъница и после извън просъницата, в нормално състояние, на силна болка да си прилагам ТЕС и на следващия ден следобеда аз вече подтичквах в парка, местния, без грам болка! Това беше точно в рамките на 8 часа. И се впечатлих!

Иначе съм впечатлена, да речем една „смешна“ тема, като прилагането на ТЕС за домашни любимци. Работим с група хора, в която един господин, имат си голямо куче вкъщи, то е обсебило пространството  – измества го от дивана в къщи, измества го от брачното ложе. Със съпругата му, като отиват в чужбина на семинари или където и да било, се оказа, че те му наемат отделна стая на кучето, като е с тях, защото то непрекъснато го измества от позицията му на стопанин! Оказа се, че всъщност кучето го измества от позицията на водач на „глутницата“ семейство! И понеже това става непоносимо, плюс, че им струва и доста пари, той се беше озовал на груповата ни работа под давлението на съпругата си, която знаеше какво е ТЕС и Пренареждане на матрицата с ТЕС, да дойде на тази моя групова практика. Какво се е случило след нашата сесия? Първо, по време на процеса се разбра, че той е абдикирал от позицията на „глава на глутницата”, защото се е почувствал зле в някакъв период от живота му. Паднало му е самочувствието. И се е оттеглил! Кучето инстинктивно е заело ролята на „глава” в тази система, която според кучето е глутница, според мъжа е семейство, нали, те са жена, деца, кучето като придатък. Но не, за животното това е глутница! И след като главатарят на глутницата го няма, водачът в ролята на мъжа, кучето съвсем естествено е отишло в тази роля. И естествено, бидейки в тази роля, е това да сяда на мястото на стопанина, ще  ляга в леглото на стопанина до стопанката. И това е съвсем нормално за животното! Когато господинът разбра това нещо, колкото и странно да му изглеждаше, колкото и да се съпротивляваше на процеса и да не щеше въобще да се занимава с емоциите си, с темата, оказа се, че прибирайки се вкъщи, животното вече има абсолютно различно поведение. Нещата са се успокоили, той спокойно може да си ползва жената, леглото, дивана, къщата. Животното си е отишло на неговата позиция като поведение – домашния любимец в семейството! Това са вече така… Хем са смешни тези случки, хем са много показателни и за мен това е белег за драстична промяна. Не сме работили с животното, работили сме със стопанина но, ето, това са резултатите!

Какво друго, като сме работили примерно на темата   имам/нямам средства, работа, здраве. Драстичната промяна е да почнеш да имаш средствата, да си смениш работата. Докато преди това не си имал работа, чувствал си се зле, некомфортно сред колегите, с шефа или с тази професия. И в следващия момент ти да си човек, който с лекота си сменя работата, с лекота се изявява, почва да взема една изключително добра заплата, на фона на предишната. Нали, това му отвързва живота, отвързва му дейностите. Примерно, една дългогодишна приятелка и клиентка,  която по съвместителство сме тръгнали от форума на Иван, в началото тя въобще не можеше да си представи, че ще смени работа, че ще започне работа, с недобро самочувствие. Смени една работа. Втора работа. Трета работа. Заплатата ѝ междувременно расте. Тя си позволява вече риска, бидейки с три деца (тя си позволи трето дете), да пътуват, спортуват много активно, едно такова съвременно, модерно семейство, което иска да е навсякъде, във всичко да живее активно. И финансовата страна я притесняваше! И вече така стана, че те теглиха кредит, един голям риск, взеха си жилище, това трето дете, успоредно с това пак да пътуват, успоредно с това да смени работа. Тя не го забелязва. Тя продължава по някакъв начин да се притеснява, но аз виждам тази промяна и за мен тя е голяма.

Ето такива неща, които уж са ежедневни, уж не са нищо особено, но ако теглиш чертата, виждаш, че от тази година до тази година, разликата всъщност е доста голяма. В това как се себеизживяваш, какви решения взимаш, на каква основа ги взимаш – разликата може да е много голяма. И дори в една сесия, имайки клиент който… ето още един „смешен“ случай, който пак е много показателен!

Правя ТЕС-разходка. Това са едни, като малки семинари, в които ходим на Витоша и аз преподавам ТЕС, и го упражняваме. И една много симпатична жена, разкошна, прекрасно се поддава на работа с техниките, и стигаме… Ние сме в гората, там тоалетни няма!…  И я усещам, че тя е много нервна и: „Кога ще си тръгваме, кога ще си тръгваме?” – Защо? – „Еми, много ми се ходи до тоалетната!” – „Боже мой!? Ти можеш навсякъде, зад всеки храст, съвсем спокойно да свършиш тази работа!” – „Не, не мога!” – „Ма как така не можеш, ти си голям човек!?” – „Не, не мога!” – „И какво сега, ще се пръснеш?” – „Да!” – Викам „Искаш ли да опитаме с ТЕС?” – „Не!” – ха-ха-ха! И подкачих я още малко, минахме така в естествен разговор и: „ Я сега да потупаш малко!” Направихме едно-две кръгчета (серия от прилагане на ТЕС – бел. Д.) и тя скочи! Викам – „къде отиваш?“ – „До тоалетната.” – „Къде?!” – „Ей там, зад оня храст.” И двете седим и се смеем, но факт е, че това стана в рамките на минутки. Човек, който е имал твърдото убеждение, че не може на публично, на открито, пък във гора, където има буболечки, където някой може да го види, където нещо може да шумне, да го стресне, и „как така!?”, в следващия момент той просто отиде и го направи! Дори ето такива дребнички неща, те са белег за абсолютна промяна.

Ако излезем от „смешния“ вариант на промяна с ТЕС и го прехвърлим към това да си смениш отношението към човек, към това мога или не мога да имам пари, мога ли или не мога да имам любовни взаимоотношения, мога ли или не мога да съм здрав, от нещо, вярвай ми (ти сигурно вече си го изпитала, бидейки и ти колега по някакъв начин, терапевт, с тези техники, защото и ти ги практикуваш),  разликата е голяма и ефектът е осезаем. Животи се променят! И е много хубаво!

Та така се сещам в момента да ти отговоря.

Й.Й. – Супер! Ето това имах предвид!

Д. – Ха-ха-ха-ха! Както казваше майка ми: „Не съм видяла някой да си е променил цвета на очите с ТЕС!” Ха-ха-ха-ха! Защото аз разпалено и ентусиазирано в началото обяснявах какви големи промени стават, ние може да повлияем, нали, на това кой ген ще се отключи, да се проявим по друг начин, да се променят, такива, заболявания… – „Да, да, да, когато видя някой да си променя цвета на очите, тогава ми обяснявай!” И аз забих! И казвам – вярно, не мога да си променя цвета на очите! Обаче ето, аз съм правила четири пъти бучки в гърдата и дори не съм отишла на лекар! Просто се справих с това в рамките на 3 месеца до 14 дни, нали, всеки път различно, но аз се справих с това! Без медикаменти, без медицинска помощ, без всичката химия, прегледи и странични, такива, стресове. Оправих се! Здрава съм. Изкълченият глезен – оправих се,  тичах! Ето такива неща. Справям се, факт е. Факт е, че достатъчно години изкарах без хомеопатия, след като ти ми беше такъв прекрасен лекар и така добре ми се отрази хомеопатията. Факт е, че свалих диоптри с работа и то дори без целенасочено работене с Техника за емоционална свобода! Отработвайки негативните си емоции, негативните си … негативния си начин на мислене, негативните си интерпретации на света, в един момент се оказа, че аз съм свалила около 2 диоптъра. И от -6 бях стигнала на -4. И това се задържа три години, даже и повече вече трябва да са, защото много отдавна стана това нещо. Та ето, едни такива бонуси, което е също според мен достатъчно добър показател, че техниките работят. Аз за това правя тези интервюта всъщност, за да могат хората да видят какво наистина се постига реално от хора, практикуващи в България. Българи. При българските условия. С българския си манталитет, начин на мислене и светоусещане. Погледнато назад във времето. Да, да кажем – ето това, това, това се случва. А не – това би могло да се случи, обещавам ви еди-какво си да се случи, то ще е прекрасно, то ще е много хубаво, нали, ще пърхаме, ще летим, ще мечтаем, ще творим. Ми – ето какво постигнахме! Така че, да, аз съм многословна, защото съм много вдъхновена, както винаги, от ТЕС! Но ти благодаря, че ти си още един човек със сериозна професия, със сериозно занятие, т.е. не пърхаш в облаците, да покажем, че техниките работят. Че ти виждаш полза за твоите клиенти, виждаш ползи за себе си. Сега ще видим с алергията на сина ти какво става. Аз съм любопитна, защото, ето, всъщност аз се справих с моята алергия – алергия към слънце, алергия към ухапвания. Ти ми беше дала навремето хомеопатия, но трябваше да прибягвам всеки път до хомеопатия. Имах страх, че ще ме ухапе и ще трябва да прибегна до хомеопатия! А сега вече това го няма и не нося хомеопатичните препарати със себе си. Ако щете нещо дребно, като ухапването от комар, аз бях толкова невротизирана и ужасена, защо цялата се подувах, хапеха ме изключително много, и с прилагане на ТЕС в един момент изобщо престанаха да ме хапят комари. Мен ме намираха през зимата да ме нахапват. Събуждах се подута. Това нещо престана, няма го. Смеех се със самата себе си, че като за първи път отидох в Гърция, там ме налетяха едни дребни гръцки комари на рояци и ме изядоха, че те не са разбирали  от ТЕС на български и трябва да правя ТЕС на гръцки! Ха-ха! Та имаше какво още да работя, но пак, след това престанаха да ме хапят комари. Но това за мен само показва, че има аспекти в нас, с които поетапно да има да се справяме с темата. Аз ги намерих тези аспекти, справих се и с тях и сега пак не ме хапят комарите. Да видим колко време ще продължи, но във всеки случай, нямам чак тази алергична картина на надуване, на зачервяване, на зловещ сърбеж, който да ми оставя синини след почесванията. Ха-ха-ха-ха. Да, това се промени! Та ето едни такива хубави неща.

Й.Й. – Да!

Д. – Хора, правете ТЕС!

Й.Й. – Абсолютно!

Д. – Учете го! Почерпете от нашия опит на хора, които ето, вече  десет и повече години някой, кой пет, кой десет, кой по-малко, но сме прилагали ТЕС и вече говорим от личния си опит, че това е нещо което наистина си заслужава – да инвестираме малко внимание и време и, приемете го ако щете, и като удоволствие. Като предизвикателство към вашето любопитство и способността ви да експериментирате. Да опознаете себе си по още един начин.

Искаш ли да кажеш още нещо?

Й. Й. – Подкрепям!

Д. – Ха-ха-ха! Това беше Йоанна Йорданова дългогодишен лекар класическа хомеопатия, човекът който за първи път ми каза – съществува ТЕС! Благодаря ти много!

Й.Й. – И аз благодаря!

Д. – До нови срещи! До следващото интервю или статия в сайта ми jivnali.net

 

Д-р Йоанна Йорданова лекар класическа хомеопатия, терапевт с ТЕС и ПМ с ТЕС, преводач

Дарина Гаврилова вашият консултант Енергийна психология и специалист Неврографика
jivnali.net

Записване за Индивидуална консултация

Индивидуална консултация

Аз правя ТЕС

всички епизоди


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.