Алергия ли!?

Алергия ли!?

Интересни истории от трите дни в  ШАТРА 41 – нашата щастлива шатра за енергийна психология

История седма

Алергия ли!?

 

Събрали сме се да работим с техниките от енергийната психология в група, на тема „Без болки и алергии”.  Идват още двама, мои клиенти, с които сме имали прекрасни сесии. Единият от тях е тих млад мъж, още несигурен в употребата на ТЕС, но затова пък с чудесни резултати от съвместната ни работа.  Всички в групата работят за болежки, само той за алергия. Изпитва запушване на носа с трудно дишане. Като го разпитвам още малко, се оказва, че преди е било по-тежко, а сега има това усещане само когато излиза навън. Започваме общото потупване, като всеки един от участниците държи на фокус собствения си проблем. Когато стигаме до първата проверка, мъжът с алергия докладва, че всъщност е много напрегнат в работата, заради шефа и, че: „не може да го диша”. Също заявява, че:

Няма как да променя това, той ми е шеф!

Чудесно, много обичам такива заявления! Защо ли? Ами след малко ще разберете…

Продължаваме със следващата серия от потупвания, като се стремя да обхвана всички участници в групата с техните преживявания, осъзнавания и болежки. На следващата проверка, младият мъж, с алергията, казва:

Ами той е по-възрастен от мен, длъжен съм да го уважавам!

О, още по-добре! Натъквам се на още едно класическо клише-повод за проблеми.

Не е нещо ново, но дали си давате сметка как от сляпа лоялност към „по-големите”, някой за когото сме решили доброволно или по принуда, че е нещо повече от нас, спираме да мислим и започваме автоматично да се подчиняваме? Да, при доста хора го има, включително и при мен го имаше, но хубавата новина, както винаги е, че с ТЕС можем да променим автоматизма и отново да включим трезвия разум. Да започнем отново да преценяваме дали някой наистина е „по-голям” от нас, което  автоматично да означава, че той е по-прав, по-добър, по-силен, по-умен, по-можещ, по-знаещ, по-способен, по-красив, по-здрав и т.н., или не. Иначе казано връщаме свободата на собствената си преценка от позицията на уважаващи себе си достатъчно големи хора, които да решат на кого, за какво и до колко, да се доверят.

Когато изтупахме и тази серия от убеждения, емоции и физически усещания в групата, пак попитах човека, какво мисли и чувства сега.

Знаете ли каква беше реакцията му? Една спокойна и широка усмивка и заявлението:

Какво, като е по-възрастен, това не означава, че е прав! Всъщност, неговото мнение не ме касае, аз добре си върша работата и той го знае.

Как мислите, какво стана с алергията му?

Ами нямаше я! Заяви, че диша свободно, че нищо не го притеснява и това е минало. Че се чувства свободен да има собствена преценка и да постъпва според нея. Като тук не говорим за своеволничене или поведение в нечий ущърб, а просто за върнато усещане за стойност, за пълноценност, здраво самочувствие.

Е, сега разбрахте ли, защо толкова обичам изрази като „Няма как да променя това, той ми е шеф!”, особено когато работя с методите на енергийната психология!?

А вие по отношение на кого правите такова и подобни заявления? Как мислите се отразява това на вашето здраве? И още един въпрос – вие към какво, пардон, кого сте алергични? Кого/какво не можете да понасяте? И от кога сте така? А до кога смятате да търпите това положение?

Ако вече сте решили да се справите, браво на вас! Нали разбрахте и как още може да стане това? С ТЕС, разбира се, правилно, но и с другите методи на енергийната психология, за които може да разберете от сайта ми jivnali.net, в лична консултация или в групова практика с мен.

Дарина Гаврилова консултант енергийна психология

Освободете се от алергията си, дишайте отново с пълни гърди! Живот За На Пред На Ли!?

С това цикълът от истории от фестивалните ни дни в ШАТРА 41 приключва, но още интересни истории от практиката ми като консултант с енергийна психология може да съпреживеете от рубриката СПОДЕЛЕНО в този сайт.

До нови срещи приятели на ТЕС и енергийната психология!

Не се колебайте да ми пишете, за да се похвалите с вашите резултати от работа с ТЕС или Пренареждане на матрицата с ТЕС, да започнете свой дневник в сайта, да ме потърсите във Fb групата ТЕС-разходка или страницата ми във Fb „Живот За На Пред На Ли“.

История първа

История втора

История трета

История четвърта

История пета

История шеста


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.