Блокиран сексуален живот

Блокиран сексуален живот

Блокиран сексуален живот

 

Моят проблем е, че моят бивш приятел, с когото сме разделени вече три години, отказва да ме остави на мира. Преди една година започна много агресивно да преследва всичките ми контакти. На жените говори, че съм много чиста и невинна, и много ми мислел доброто, а на мъжете точно обратното. И аз се почувствах  предадена, блокирана и си помислих „Стоп! Той ми пречи да живея.” В един момент – три месеца нерви, защото се оказа накрая, понеже работим заедно и той е програмист, че като е влизал в компютъра ми, ми е сложил записваща програма и ми следи както околните разговори с всички, така и какво съм правила на компютъра. С всички хора се свързва! Аз се почувствах без право на личен живот! Основно ми пречеше да продължа напред с друг човек. Аз го преодолях, но това има сериозни последици – отрази се на здравето ми много сериозно. Блокираха ми хормоните. Дадох си сметка, до каква степен ме е вкарал в дупка. Отрязах абсолютно всички приятелки, даже и сестра ми, защото тези хора са манипулирани! Той е много добър говорител, очарова ги и те му вярват без да говорят с мен защото той на всички говори: „Абсурд да ѝ кажете, защото ще стане голям скандал, нищо не ѝ казвайте!” – и никой не говори директно с мен! Защото от моята гледна точка изобщо не стоят така нещата, както той ги представя. И аз за това се почувствах предадена, абсолютно, и отрязах всички.

Умишлено почнах психически да приказвам: „Добре съм, здрава съм.” След два месеца хормоните се подобриха доста, но още имам последици в интимната част. Просто нещо ми пречи, да имам сексуален живот. Правят ми изследвания – нищо не откриват! Но не мога. И аз реших, че или има някаква връзка с него, защото той определено не иска да ме остави на мира, или трябва да изкараме травмата.

А най-интересното е, че компютърът (след като го занесох, аз си дадох сметка, че ме е следил и поисках да го преинсталират наново), се счупи, изгоря му дънната платка!

Сега вече аз успях, и нов приятел мисля си намерих, но не мога да си консумирам връзката! Чувствам се ядосана, блокирана се чувствам. Чувствам се изостанала, защото това ми внушават майка ми и роднините, всички! Цялото село ме коментира! Броят ми годините. Чувствам все едно си губя времето. Защото и работата съм спряла. Най-много е наранено моето достойнство, защото от мъжете с които е говорил, ме гледат с една усмивка, с една насмешка, и никога не ми казват директно нищо. От това, може би, ми пострада най-много здравето, достойнството!

Това беше притеснено изреченият проблем и началото на срещата ни с тази клиентка. Ще я нарека Е.

Влизаме в процес. Усещането:

Изостанала, стара мома.

Прераства в острото.

Не мога да дишам от самота Все едно нямам семейство! Никой не ме разбира!

Оказва се, че това усещане се е оформило при завръщането и оставането ѝ в Родината, когато

Бях усмихната и щастлива, че се връщам на пролет, но цялото внимание бе към проблемния ми брат и все едно бях излишна. Майка ми ми каза, че трябва да става каквото иска той. Навсякъде, дори и в моя дом, на който си имам право. Чувствам се толкова бясна, бездомна, излишна!

Емоциите са силни и дълбоки!

Толкова години живях в чужбина, като бездомна. Връщам се у дома, а отново се чувствам без дом!

Но ето, че и тази история има предистория.

В студентските ми години. В общежитието. Бездомна, безпарична и в толкова затруднено положение. Много се ядосах, на баща ми, защото имах нужда от средства за образованието си и професионалното си развитие, а той вложи всичките пари в строеж на къща на село. Това ме принуди да се върна на село и вместо да завърша и работя каквото аз искам – високоплатена специфична дейност, родителите ми искаха да ме пратят на посредствена работа в съседното градче. Имах нужда от подкрепа, а те не ми я дадоха. Нужна ми бе само еднократна помощ, да ми даде тласък, нищо повече!

Още тогава се почувствах, че изоставам много. Толкова съм гневна! Край с моята кариера! Вместо в чужбина, на село! В паника съм. Какво ще правя сега!? Какво ще стане? Направо съм отчаяна! Безизходица!

Отчаянието ѝ е като огромен мрак, в който сърцето ѝ изтръпва, задушава я, смразява я със студа си и тя нищо не вижда. Чува как родителите ѝ си говорят, все едно тя изобщо не съществува.

Явно така ми е писано! Така ми е написано от Господ!

Повтаря в отчаянието си тя, от позицията на онова младо момиче, което е била. Променяме това убеждение оформило се в съзнанието на клиентката ми Е. и тя светва в лъчезарна усмивка:

Свободна съм!

Сега си мисли:

Ако искаш нещо иди и си го вземи! Ентусиазирана съм.

От това ѝ става леко. Историята, което прочетохте, както сами виждате, се промени напълно! Усещането за бездомност, липса на подкрепа и внимание вече не съществуват за нея. В същите ситуации тя се чувства спокойно, на място.

Сега виждам брат си спокоен, търсещ помощ и разбиране. Пак е център на внимание, защото е проблемен, но вече съм забелязвана!

Усещането „предадена” с бившия приятел е изчезнало също, заедно с усещането за насмешка от „цяло село“ и „приятелите”. Но има какво още да се направи с усещането за блокиран сексуален живот.

Стоп, внимавай да не се подлъжеш от фалшивата му обич!

Чува тя в съзнанието си.

Сигнал, като бяла гореща топка в дробовете и гърлото ми, която толкова бързо се движи, че… няма спокойствие! Като преграда в мен, от целофан, пречи на изчезването ѝ.

Но се справяме, както обичайно става с методите на енергийната психология, бързичко и леко. И, както много често чувам по време на консултация:

Трудно ми е да повярвам, че толкова бързо може да ми мине и искам да си оставя нещо, да свикна да мога да дишам. Не съм готова! Страх ме е да приема, че мога да се чувствам добре. Сякаш ако повярвам, че го няма проблема, той може да се върне. Свикнала съм с него.

Отделяме внимание на всички тези съпротиви изникнали накуп пред пълния успех в прогреса на Е.  и в един момент тя хем се страхува, хем започва да се подсмихва, защото се заиграваме с темата  в малко по-шеговит тон.

Свикнала съм с мизерията!

Заявява и избухва в смях.

Как може да е така лесно да се отърва от усещането за мизерия!? Не може така!

Пак „забива крак” тя. Но… иска ли питане, справяме се!

Остава проблем с бившия, с когото все още имат общи финансови взаимоотношения по служебен път. Богатият ми опит обаче, ме е научил на много „хватки” и за „запечени ситуации”, и за „запечени бивши партньори”. Вмъквам ги в процеса на Е. Тя следи с интерес и прави всичко по силите си, за прогреса на личното ѝ освобождаване от проблемите, колкото и странно да изглежда това понякога.

В съзнанието ѝ се показват картини на действия, които трансформираме с търпение, уважение и разбиране. Това носи добрата промяна, от която идва изцелението на болната свързаност на бившия ѝ приятел с нея. Резултатът е той да я освободи от себе си. Преживяването на Е. е:

Вярва, че ще бъде щастлив и с друга.

Плаче ми се. Такова облекчение!

Прощавам му! Беше страхлива любов това!

Сега си спомням, когато съм го обичала.

Пак проплаква тя, но този път с топлота и онази любов на Човек към Човек.

Радвам се, че той поема отговорност, замисля се вече, какво е станало, какво е направил. Виждам как се чувства пораснал, иска ми прошка.  Радва се и гледа усмихнато, защото „е качил още едно стъпало”.

Вече го няма усещането да съм блокирана от него.

Когато я питам как се чувства сега по отношение на настоящата си връзка и секса Е. ми казва:

Виждам се спокойна, без проблеми и без болки, но не се виждам във връзка с този човек.

Проверявам дали напълно сме свършили работа. Останала е част от усещането да е преследвана. Това ни отвежда към друга случка.

Една жена, която познавах от много малко време и на която споделих проблема си. Тя направи грешката да публикува една снимка в социалната мрежа  и така, те я намериха. Говорих с нея по телефона, но все едно говореше бившия ми приятел. Тя имаше същото отношение. Почувствах се преследвана и предадена. Много силно! Изложих се да ѝ кажа болката си. Забавляват се за моя сметка! Гневна съм. За моя сметка си разнообразяват скучния живот! Срам ме е от някакви недорасли дечица!

И така открито заявявайки потиснати спомени, емоции, мисли, и тупкайки, с Е. достигнахме до:

Егати какво облекчение!

Чувствам се по-силна, контролът отново се връща в мен! Това си е моята сила!  Връщам си я при мен.

Сега чувствам някаква тежест, все едно съм си стъпила на мястото. Тежа си на мястото с тази, моя, сила!

Е. усеща и как:

Клетките ми също се изпълват с жива сила, стабилни са, а хормоните ми се рестартират. Ето това са моите хормони! Чувствам се здрава, силна и сексуална!

Но:

Още имам някакъв страх… Ето тук в тази чакра, като неувереност и нестабилност. Като празнота, сякаш няма енергия там.

Сочи зоната на първа и втора чакра тя. Продължаваме още малко съвместата ни работа, за да е максимално завършен и успешен процесът, за клиенткта ми, а моето удовлетворение на консултант, който си е свършил работата, на ниво.

Вече не ме стресират лекари с прибързани диагнози. Справям се добре!

Реди тя в унеса на процеса, вглъбена в своите усещания, осъзнавания, виждания.

Запълва ми се тялото, става плътно. Виждам енергията как се върти, свети и успокоява зоната.

Но процесът тече така силно, че тя осъзнава тялото си зона по зона в цветовете присъщи за чакрите, как се изпълва с жизнена енергия и се усилва, изцелява я и я подрежда. Дори и неосъзнати блокирани зони, сега биват осветени, балансирани и запълнени с придошлата енергия.

Красиво е да я слушам и наблюдавам осияна в тази вътрешна светлина на спокойствие и сила.

Вече нямам нужда от «подсладители»!

Смее се весело Е.

Свободна съм, безразличен ми е проблемът. Виждам нещата, като нещо отминало, което не се отнася за мен.

А какво става със сексуалния ти живот, как го усещаш сега? – Питам клиентката си.

Виждам си го страхотен!

Смее се хем свенливо, хем с бясък в очите тя. Представя си:

Приятелят ми е много доволен! С него съм. Щастлива съм

И добавя:

Виждам и родителите си, как ме уважават, спокойни сме. Радваме се.

В работа се справям отлично.

Вече няма пречки пред мен, все едно всичко вече е факт в този момент.

Коментираме още малко току-що станалото. Давам необходимите, за пълния успех на процеса ѝ напътствия и препоръки, и се разделяме. Сега Е. има шанс за много повече развитие и успех в живота си във всяко едно отношение и искрено се надявам, един ден отново да се срещнем и да ми разкаже, как се е развил той  след тази красива сесия!

Предполагам и вие сте любопитни. Но имам едно предложение към вас – опитайте и вижте сами, какво се случва с живота ви, когато се осмелите да се справите с проблемите блокиращи вашето свободно развитие и изява! Както винаги съм насреща да ви съдействам.

Дарина Гаврилова вашият консултант Енергийна психология и специалист Неврографика
jivnali.net

Записване за Индивидуална консултация

https://jivnali.net/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%B8-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8/%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F/


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.