Блокиран сексуален живот

Блокиран сексуален живот

Блокиран сексуален живот

 

Моят проблем е, че моят бивш приятел, с когото сме разделени вече три години, отказва да ме остави на мира. Преди една година започна много агресивно да преследва всичките ми контакти. На жените говори, че съм много чиста и невинна, и много ми мислел доброто, а на мъжете точно обратното. И аз се почувствах  предадена, блокирана и си помислих „Стоп! Той ми пречи да живея.” В един момент – три месеца нерви, защото се оказа накрая, понеже работим заедно и той е програмист, че като е влизал в компютъра ми, ми е сложил записваща програма и ми следи както околните разговори с всички, така и какво съм правила на компютъра. С всички хора се свързва! Аз се почувствах без право на личен живот! Основно ми пречеше да продължа напред с друг човек. Аз го преодолях, но това има сериозни последици – отрази се на здравето ми много сериозно. Блокираха ми хормоните. Дадох си сметка, до каква степен ме е вкарал в дупка. Отрязах абсолютно всички приятелки, даже и сестра ми, защото тези хора са манипулирани! Той е много добър говорител, очарова ги и те му вярват без да говорят с мен защото той на всички говори: „Абсурд да ѝ кажете, защото ще стане голям скандал, нищо не ѝ казвайте!” – и никой не говори директно с мен! Защото от моята гледна точка изобщо не стоят така нещата, както той ги представя. И аз за това се почувствах предадена, абсолютно, и отрязах всички.

Умишлено почнах психически да приказвам: „Добре съм, здрава съм.” След два месеца хормоните се подобриха доста, но още имам последици в интимната част. Просто нещо ми пречи, да имам сексуален живот. Правят ми изследвания – нищо не откриват! Но не мога. И аз реших, че или има някаква връзка с него, защото той определено не иска да ме остави на мира, или трябва да изкараме травмата.

А най-интересното е, че компютърът (след като го занесох, аз си дадох сметка, че ме е следил и поисках да го преинсталират наново), се счупи, изгоря му дънната платка!

Сега вече аз успях, и нов приятел мисля си намерих, но не мога да си консумирам връзката! Чувствам се ядосана, блокирана се чувствам. Чувствам се изостанала, защото това ми внушават майка ми и роднините, всички! Цялото село ме коментира! Броят ми годините. Чувствам все едно си губя времето. Защото и работата съм спряла. Най-много е наранено моето достойнство, защото от мъжете с които е говорил, ме гледат с една усмивка, с една насмешка, и никога не ми казват директно нищо. От това, може би, ми пострада най-много здравето, достойнството!

Това беше притеснено изреченият проблем и началото на срещата ни с тази клиентка. Ще я нарека Е.

Влизаме в процес. Усещането:

Изостанала, стара мома.

Прераства в острото.

Не мога да дишам от самота Все едно нямам семейство! Никой не ме разбира!

Оказва се, че това усещане се е оформило при завръщането и оставането ѝ в Родината, когато

Бях усмихната и щастлива, че се връщам на пролет, но цялото внимание бе към проблемния ми брат и все едно бях излишна. Майка ми ми каза, че трябва да става каквото иска той. Навсякъде, дори и в моя дом, на който си имам право. Чувствам се толкова бясна, бездомна, излишна!

Емоциите са силни и дълбоки!

Толкова години живях в чужбина, като бездомна. Връщам се у дома, а отново се чувствам без дом!

Но ето, че и тази история има предистория.

В студентските ми години. В общежитието. Бездомна, безпарична и в толкова затруднено положение. Много се ядосах, на баща ми, защото имах нужда от средства за образованието си и професионалното си развитие, а той вложи всичките пари в строеж на къща на село. Това ме принуди да се върна на село и вместо да завърша и работя каквото аз искам – високоплатена специфична дейност, родителите ми искаха да ме пратят на посредствена работа в съседното градче. Имах нужда от подкрепа, а те не ми я дадоха. Нужна ми бе само еднократна помощ, да ми даде тласък, нищо повече!

Още тогава се почувствах, че изоставам много. Толкова съм гневна! Край с моята кариера! Вместо в чужбина, на село! В паника съм. Какво ще правя сега!? Какво ще стане? Направо съм отчаяна! Безизходица!

Отчаянието ѝ е като огромен мрак, в който сърцето ѝ изтръпва, задушава я, смразява я със студа си и тя нищо не вижда. Чува как родителите ѝ си говорят, все едно тя изобщо не съществува.

Явно така ми е писано! Така ми е написано от Господ!

Повтаря в отчаянието си тя, от позицията на онова младо момиче, което е била. Променяме това убеждение оформило се в съзнанието на клиентката ми Е. и тя светва в лъчезарна усмивка:

Свободна съм!

Сега си мисли:

Ако искаш нещо иди и си го вземи! Ентусиазирана съм.

От това ѝ става леко. Историята, което прочетохте, както сами виждате, се промени напълно! Усещането за бездомност, липса на подкрепа и внимание вече не съществуват за нея. В същите ситуации тя се чувства спокойно, на място.

Сега виждам брат си спокоен, търсещ помощ и разбиране. Пак е център на внимание, защото е проблемен, но вече съм забелязвана!

Усещането „предадена” с бившия приятел е изчезнало също, заедно с усещането за насмешка от „цяло село“ и „приятелите”. Но има какво още да се направи с усещането за блокиран сексуален живот.

Стоп, внимавай да не се подлъжеш от фалшивата му обич!

Чува тя в съзнанието си.

Сигнал, като бяла гореща топка в дробовете и гърлото ми, която толкова бързо се движи, че… няма спокойствие! Като преграда в мен, от целофан, пречи на изчезването ѝ.

Но се справяме, както обичайно става с методите на енергийната психология, бързичко и леко. И, както много често чувам по време на консултация:

Трудно ми е да повярвам, че толкова бързо може да ми мине и искам да си оставя нещо, да свикна да мога да дишам. Не съм готова! Страх ме е да приема, че мога да се чувствам добре. Сякаш ако повярвам, че го няма проблема, той може да се върне. Свикнала съм с него.

Отделяме внимание на всички тези съпротиви изникнали накуп пред пълния успех в прогреса на Е.  и в един момент тя хем се страхува, хем започва да се подсмихва, защото се заиграваме с темата  в малко по-шеговит тон.

Свикнала съм с мизерията!

Заявява и избухва в смях.

Как може да е така лесно да се отърва от усещането за мизерия!? Не може така!

Пак „забива крак” тя. Но… иска ли питане, справяме се!

Остава проблем с бившия, с когото все още имат общи финансови взаимоотношения по служебен път. Богатият ми опит обаче, ме е научил на много „хватки” и за „запечени ситуации”, и за „запечени бивши партньори”. Вмъквам ги в процеса на Е. Тя следи с интерес и прави всичко по силите си, за прогреса на личното ѝ освобождаване от проблемите, колкото и странно да изглежда това понякога.

В съзнанието ѝ се показват картини на действия, които трансформираме с търпение, уважение и разбиране. Това носи добрата промяна, от която идва изцелението на болната свързаност на бившия ѝ приятел с нея. Резултатът е той да я освободи от себе си. Преживяването на Е. е:

Вярва, че ще бъде щастлив и с друга.

Плаче ми се. Такова облекчение!

Прощавам му! Беше страхлива любов това!

Сега си спомням, когато съм го обичала.

Пак проплаква тя, но този път с топлота и онази любов на Човек към Човек.

Радвам се, че той поема отговорност, замисля се вече, какво е станало, какво е направил. Виждам как се чувства пораснал, иска ми прошка.  Радва се и гледа усмихнато, защото „е качил още едно стъпало”.

Вече го няма усещането да съм блокирана от него.

Когато я питам как се чувства сега по отношение на настоящата си връзка и секса Е. ми казва:

Виждам се спокойна, без проблеми и без болки, но не се виждам във връзка с този човек.

Проверявам дали напълно сме свършили работа. Останала е част от усещането да е преследвана. Това ни отвежда към друга случка.

Една жена, която познавах от много малко време и на която споделих проблема си. Тя направи грешката да публикува една снимка в социалната мрежа  и така, те я намериха. Говорих с нея по телефона, но все едно говореше бившия ми приятел. Тя имаше същото отношение. Почувствах се преследвана и предадена. Много силно! Изложих се да ѝ кажа болката си. Забавляват се за моя сметка! Гневна съм. За моя сметка си разнообразяват скучния живот! Срам ме е от някакви недорасли дечица!

И така открито заявявайки потиснати спомени, емоции, мисли, и тупкайки, с Е. достигнахме до:

Егати какво облекчение!

Чувствам се по-силна, контролът отново се връща в мен! Това си е моята сила!  Връщам си я при мен.

Сега чувствам някаква тежест, все едно съм си стъпила на мястото. Тежа си на мястото с тази, моя, сила!

Е. усеща и как:

Клетките ми също се изпълват с жива сила, стабилни са, а хормоните ми се рестартират. Ето това са моите хормони! Чувствам се здрава, силна и сексуална!

Но:

Още имам някакъв страх… Ето тук в тази чакра, като неувереност и нестабилност. Като празнота, сякаш няма енергия там.

Сочи зоната на първа и втора чакра тя. Продължаваме още малко съвместата ни работа, за да е максимално завършен и успешен процесът, за клиенткта ми, а моето удовлетворение на консултант, който си е свършил работата, на ниво.

Вече не ме стресират лекари с прибързани диагнози. Справям се добре!

Реди тя в унеса на процеса, вглъбена в своите усещания, осъзнавания, виждания.

Запълва ми се тялото, става плътно. Виждам енергията как се върти, свети и успокоява зоната.

Но процесът тече така силно, че тя осъзнава тялото си зона по зона в цветовете присъщи за чакрите, как се изпълва с жизнена енергия и се усилва, изцелява я и я подрежда. Дори и неосъзнати блокирани зони, сега биват осветени, балансирани и запълнени с придошлата енергия.

Красиво е да я слушам и наблюдавам осияна в тази вътрешна светлина на спокойствие и сила.

Вече нямам нужда от «подсладители»!

Смее се весело Е.

Свободна съм, безразличен ми е проблемът. Виждам нещата, като нещо отминало, което не се отнася за мен.

А какво става със сексуалния ти живот, как го усещаш сега? – Питам клиентката си.

Виждам си го страхотен!

Смее се хем свенливо, хем с бясък в очите тя. Представя си:

Приятелят ми е много доволен! С него съм. Щастлива съм

И добавя:

Виждам и родителите си, как ме уважават, спокойни сме. Радваме се.

В работа се справям отлично.

Вече няма пречки пред мен, все едно всичко вече е факт в този момент.

Коментираме още малко току-що станалото. Давам необходимите, за пълния успех на процеса ѝ напътствия и препоръки, и се разделяме. Сега Е. има шанс за много повече развитие и успех в живота си във всяко едно отношение и искрено се надявам, един ден отново да се срещнем и да ми разкаже, как се е развил той  след тази красива сесия!

Предполагам и вие сте любопитни. Но имам едно предложение към вас – опитайте и вижте сами, какво се случва с живота ви, когато се осмелите да се справите с проблемите блокиращи вашето свободно развитие и изява! Както винаги съм насреща да ви съдействам.

Дарина Гаврилова консултант енергийна психология

jivnali.net

Индивидуална консултация

 

 

 

 

 


Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.