Водата като лек

21. декември 2015 Uncategorized 8
Водата като лек

Водата като лек

Водата е лек, вълшебен инструмент, спасение, живителна сила, какво ли не за нас и е добре да я разберем като сила, да я опознаем и научим или припомним, как да ни бъде полезна в ежедневието или в специални моменти.

Пиша това, защото ценя работата с вода и знам, че дава добри резултати!

Защото  водата се използва от векове и до днес в различни обреди, религиозни или фолклорни.

Защото съдържаме много вода в телата си….

Според мен,  има два основни принципа на употреба на водата:

1. Хомеопатичен (ТЕС) принцип– от близо да се изговори на вода симптоми на проблем (проблемът такъв какъвто е) и се  пие водата. Може и да се напише на лист и сложи под вода в прозрачен съд, така че водата да го вижда, да поседи час- два, на светло, по възможност слънчево и тогава да се пие.

2. Алопатичен (медицински) принцип– говори се /пише се на водата, както в т.1, НО  обратното (с положителен смисъл) на състоянието ни /негативен смисъл, проблем/ и се пие.

ПРИМЕР 1

алопатичен принцип

от личен опит

Ако още не сте попаднала на филма „Великата тайна на водата“ или книгата на Масару Емото „Посланието на водата“, предполагам ще са ви интересни! Връзката е:  думите (дори написани), звуците, мълчанието, носят емоционален заряд- енергия и тя се предава чрез водата и съответно градят или рушат.

snejinki-Bulgaria_lubov_html_m21a2ee1f

Пробвала съм го на умиращо кафеено дърво, което не се повлия от никакви общоизвестни градинарски спасения. Започнах да го поливам от шише с надпис „обичам те, благодаря ти“, който е най- силно структуриращ правилни бластери на водата, т.е. най-животворното послание. Интересното е, че няма значение езикът на който се прави посланието, защото се чете енергийният заряд само, а той е универсален.

coffea-arabica

Е, дървото в рамките на седмица живна, разлисти се, по-късно цъфна, роди и … оцеля си!.
Това послание е написано така, че водата да го вижда, може да се използва за всичко и всички. Хитростта е, да го употребим вместо излишна химия и да опитваме за решаване на разни проблеми. Просто пишем това, което ни липсва (положителна форма) и пием!

ПРИМЕР 2

алопатичен принцип

„от първа ръка“

23951_12986917656100388019_Original


  Става дума за дете на 5-6 г. възраст, което още не умее да чете и пише.

Майката:

От около 2 месеца М. си гризе ноктите; не до кръв и не педантично, просто от време на време, но старателно, така че на практика от 2 месеца почти не ми се е налагало да ги режа… Той е достатъчно голям, за да разбере за мръсотията и микробите, но това не го впечатлява хич… Честно казано и мен не би ме притеснявало, ако не го намирах за много грозен навик…не го прави за успокоение, по-скоро като усети, че му драска нокътче и го отгризва; в спокойните моменти го прави – докато четем вечер или докато гледа филмче… как да го отуча от това?

Дарина

Съвет: Например, за сина на М, може да бъде написано  „обичам си ръцете“ или “ отнасям се нежно с ноктите си“.

Майката:

Да отчета какво стана с гризането на ноктите; Взех му тогава шишето за вода, което стои на нощното му шкафче, и изписах с перманентен маркер в кръг на дъното „Обичам си ръцете и ноктите“. В последствие той започна по-рядко да пие от това шише и аз не очаквах някакъв резултат, той продължи да си гризе ноктите; обаче сега имаме 10 броя нокти на ръцете за рязане! И тази вечер ми каза „мамо, изрежи ми ноктите на ръцете“! С две думи, работи!

Резюме: На шишето, от което ще пие вода, майката написва „Обичам си ръцете и ноктите“ – положително утвърждение обратно на проблемното проявление на детето. Забележете тук имаме два ефекта – първо детето явно е престанало да си гризе ноктите, за това те са успели да пораснат, второ иска да бъдат изрязани, т.е. вече забелязва и оценява, състоянието на ръцете и ноктите си.

Според мен е възможно да се смесват принципите, да се редуват…  както ни е приятно. Нека се водим по вътрешен усет. Прилагаме до трайно добър резултат.

ВСИЧКО Е ИНФОРМАЦИЯ/ЕНЕРГИЯ!!!

А сега опитайте с нещо дребно и споделете!

Живот За На Пред На Ли!?


8 thoughts on “Водата като лек”

 • 1
  Румя on 28.12.2015 Отговор

  Тази вечер заредих водата с голямо желание и любопитство за резултат! 🙂

 • 2

  Каква цел гониш и дали я постигаш, след колко време? Ще чакам с цялото си любопитство резултата!

 • 3
  Румя on 29.12.2015 Отговор

  Идеята ми е да изпробвам заредена вода за проблем с храносмилането. Нямам представа колко време ще отнеме. Има ли някакви срокове за получаване на ефект?

 • 4

  Не, няма срокове, но ако съберем повече експериментатори може и да се получи статистика. Успех, чакам още информация когато имаш.
  Продължавай да питаш!

 • 5
  Анна on 05.06.2017 Отговор

  Прилага се само единият или и двата принципа един след друг?Благодаря.

 • 6

  Здравейте Анна, както съм написала в статията: “ Според мен е възможно да се смесват принципите, да се редуват… както ни е приятно. Нека се водим по вътрешен усет. Прилагаме до трайно добър резултат.“

 • 7
  Anna on 18.11.2017 Отговор

  Здравейте.Как точно да го направя и колко пъти на ден?Безработна съм,много е важно ,бях на първо интервю и чакам резултата.Искам да започна точно тази работа.Много моля за съвет.Хиляди благодарности.

  • 8

   Ако правилно разбирам, въпросът Ви е: Как да използвам водата, за да започна желаната работа? Също така предполагам, че не само желаете да я започнете, но да я практикувате по-дълго време. Така ли е? Ако е така, може да напишете на стъклена кана/ бутилка с маркер „Работя с радост …(името на работата)….“ или да напишете същото, но на лист и да сложите стъкления съд върху листа. Идеята е водата „да вижда“ написаното и да го приеме като енергия. Да постои поне 1 час и пиете водата докато я изпиете. Не се насилвайте, просто пийте такава вода, когато сте жадна. За това е удобно надписът да е върху шише, което да носите със себе си, когато излизате и пак да си пиете от своята наречена вода.
   Обърнете внимание, че ако пиете тази вода с напрежението „Дали ще се случи, кога, как…?“ това ще блокира в някаква степен успех Ви. Забавлявайте се, радвайте се, пийте водичката и тогава не само това може да стане, но и други хубави за Вас неща.
   Желая Ви успех и най-подходящата за Вас работа, дори и да не е точно тази, в най-скоро време!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.