Война за емоциите ни

Война за емоциите ни

Война за емоциите ни

 

Война е думата, колкото и да не ми се иска да я употребявам!

Знаете ли, скъпи хора, не ми се пишеше днес. Изморена съм от потока информация, които минава през мен, покрай мен и далече от мен, но чрез вас ме достига.

Същевременно в мен бушуват куп мисли и вълнения, които разбирам, би било добре да споделя с вас, но скоросттаq с която се движатq е направо свръх голяма и докато седна да напиша една и вече съм на десетата.

Времето е изключително динамично, което се подчертава от свръх разминаващите се посоки на мислене и емоционално преживяване.

Все пак, една идея се задържа по-дълго в мен ето, споделям я с вас.

Във война сме, война за завладяване чрез емоциите ни!

Възможно е да сте прочели или чули вече тази дума, за ситуацията в която битуваме, но аз го осмислям може би по различен начин. Да видим!

Ако досега под война се е разбирало физически сблъсък заради нечий начин на мислене, подкокоросан от емоции (за завоювяне на по-хубавата жена, земя, изтъкване на имперска или верска самовлюбеност) и се е развивала в определена физическа територия по земя, вода или небе, предимно чрез физическа сила. То след това вариантът бе на студената война – война изнесена по-скоро на ментално ниво, идеологическа и добре подплатена с въоражение за придаване на тежест и авторитет на идеологията и от достатъчна дистанция, чрез комуникациите предимно. Явно модерният вариант  сега е, войната да е предимно на полето на емоциите! За завладяване на  психиката, чрез управление на емоциите, а така и на цялото човечество отведнъж, поголовно, безотказно, без видима физическа сила, но с много жертви – млади и стари, мъже, жени, деца, богати и социално слаби, инелектуално и физически здрави или напълно беззащитни и зависими, от всички религии, социални и професионални общности.

Дълго подготвяни да бъдем водени за носа чрез методи за емоционално въздействие, каквото е рекламата, и свикнали да седим хипнотизирани от бебета пред екраните, научени от същите реклами, да имаме поне 3 екрана наоколо – телефон, телевизор, компютър, не остана бидон-вила или персона, която да не е снабдена с облъчвател-хипнотизатор. Толкова сме свикнали да бъдем облъчвани през 15-20 минути за по 5-7 минути, а майсторите го правят за 3 секунди, че дори не го забелязваме отдавна вече. А рекламните куршуми летят отвсякъде – медии, витрини, сайтове, автомобили, сгради, дворове, тетрадки, планини… Обръгваме, но те улучват, винаги улучват. Защото са се прицелии добре, умно! Защото знаят, къде всъщност лови най-много и изпращат нарочните си думи, звуци и образи, да ви проследят и уцелят точно в най-слабото място. Това на емоциите, на душата, на психиката. И вече няма физическа територия, а само и единствено една за целия свят едновременно – психическата.

Бий по страха! Те дори няма да забележат. Удряй здраво, не ни виждат! Няма нужда дори да бягаме, те са замрели в хипнозата си.

Дай им малко захарче, нещо красивичко, лъскавко, шаренко, много динамично, така още повече ще подгонят моркова, а ти през това време дръж и бий, граби души, съдби, животи!

И не говоря за рекламата в прекия смисъл само. Всичко стана реклама, като форма и методи на поднасяне на информация, за комуникация.

Да, ама някой се научиха да не гледат екраните и дори учат децата си на това! Други се научиха да управляват емоциите си и учат близките си на това! Трети се научиха да използват същите тези средства, за да ги неутрализират поне малко, споделят това и намират съмишленици. Здраво мислещи и чувстващи хора!

Но това оформя само по-отчетливо воюващите, не спира войната. Единствено започва да очертава лицето ѝ. Бавно, трудно, но го прави.

 

Войната е за емоциите ни и кой да ги управлява – ние или някой извън нас, а така и нас, живота ни, здравето ни, съществото ни… Чрез страх, много страх!

 

Излезте от страха и включете на режим мислене, ако искате да спечелите себе си, живота си, свободата си! Направете го, преди да са ви спрели тока, угасили екраните и оставили на собствените ви страхове в неизвестността, самотата, сковаността от неподвижност на тела и умове.

Време е!

Дарина Гаврилова вашият консултант Енергийна психология и специалист Неврографика

jivnali.net

Записване за Индивидуална консултация


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.