Връзката гръбнак – енергийна психология

Връзката  гръбнак – енергийна психология

 

В тази статия на http://www.spiralata.net/ ще видите добре онагледена – Връзка между гръбначния стълб и другите части на тялото. Това е много удобен начин да разберете, знаейки  теорията на Германска нова медицина – когато нещо ви боли, от прешлен до орган, какъв може да е коренът на емоционално ниво. Съответно ще ви улесни по-целенасочено, ефективно и бързо да се справите с проблема използвайки техниките от енергийната психология.

Например: 3-ти гръден прешлен. Свързан е с бели дробове, бронхи, плевра, гръден кош, гърди. Той пък  е  свързан с меридиана на белите дробове, стомаха, бъбреците, а те са свързани с емоциите: страх от/за…, мъка, изненада (внезапен „челен“ сблъсък с нещо/ някой, приемано като пряка опасност за живота)  и аку-точките под окото, под ключицата и палците на ръцете.

Приемате че сме едно – тяло, ум и дух, нали?

Тръгвайки от физическото, като знаем, че основата на тялото ни е скелета в чиито център е гръбначният стълб ето каква е последователността на проявление на процесите:

При нарушен баланс в позицията на скелета настъпва разместване и позицията на органите в тялото. Това води до дисбаланс във функциите, от там дисбаланс в жизнените процеси и проявяване на т.н. заболяване. Когато сме болни какво става? Нисък тонус, лошо настроение и  негативни мисли. В най-лошия случай това става неусетно и се разраства и задълбочава  в един порочен кръг на всички тези проявления, до трайни физически проблеми, психически нагласи и житейска философия. Така до момента в който не се сепнем от много силно проявени симптоми (поставена диагноза), силно изявен психически проблем (например депресия), крайности в мисленето (разрушителни и саморазрушителни мисли),  не се уплашим ние или близките ни и не се задействаме.

Как би изглеждал един такъв човек отстрани!? Ами може и да не му личи много, но повечето хора около нас, включително и ние сме в тази графа. Е крайностите са ясно различими, здравните ни заведения са пълни с тях!

Позитивният план?  Еее… той е толкова  красив, жизнерадостен, пъргав, весел, изправен, общителен, с широк мироглед, инициативен, преливащ от енергия проявена физически, творчески и интелектуално! Дай Боже всекиму!

Живот За На Пред На Ли!?

Та по-често срещан е негативният план, май!  Но трябва ли да стигаме до крайности!?

Ако един човек е поне малко информиран  би следвало да обърне на време внимание на леките сигнали  на тялото на повтарящите се негативни мисли и емоции (без да го лови хипохондрията), за да върне баланса и добрата си  и жизнеутвърждаваща форма, не мислите ли!?

Надявам се с материалите в този сайт  да сме още по-информирани за връзките и възможностите с които разполагаме в днешно време! Остава само да си помогнем прилагайки техниките от енергийната психология и да живеем по-здрави, по-спокойни и по-жизнерадостни!

Живот За На Пред На Ли!?

Любопитният аспект на физическите проявления е, че лесно можем да разберем с кого си имаме работа. За това не е случайна появата на четенето по дланите, стъпалата,  лицето,  ушите, фалангите, тялото, цялостния външния вид и други, по размера, формата, пропорциите, цвета, температурата, мириса, вкуса, подвижността –  кои сме и даже каква ни е съдбата! Вековечен опит… Ама това е, първо така установяваме контакт и приемаме или отхвърляме някого, заради дълбоко закодираното познаване и разчитане на физическите кодове!

Дошло е време да впрегнем това четене в наша и всеобща полза в името на

Живот За На Пред На Ли!?


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.