Да си жена е привилегия

Да си жена е привилегия

Да си жена е привилегия

 

Да си жена е привилегия  – звучи като банален постулат изтъркан от преповтаряне. Но в днешния случай е дълбоко преживяна истина, родена от процес на лечение на модела „не ми е комфортно, когато аз се чувствам добре, но някой друг около мен е тъжен”. То е като по-генерализирано звучащия модел, срещан при много хора  „нямам право на щастие, когато друг страда”.

Не е тайна, че повечето ми клиенти са жени. Все по-отчетливо ясно става, че повечето теми по които ме търсят са свързани по някакъв начин с темата любов, отношения с партньор, интимност. Но каквато и да е първоначалната тема, в повечето случаи става дума за връзката на всяка една от тях със самите себе си, а това най-вече е следствие от моделите в семейството, дори рода, при това от доста поколения назад.  Когато това се случи аз изпадам в невероятното приключение да съм пътуваща във времето и историите на някой род, които ме пренасят в друго историческо време, като жив свидетел на отношения, традиции и невероятни детайли, които може да са описани в някоя книга, но по-често не са. Истинска магия е да се озова насред живот от далечни времена и да се докосна до съкровените мисли и чувства на хора, които отдавна са в прегръдката на небесното.  Но в стъкленицата на родовата памет са съхранени силно емоционално заредени вярвания продиктувани от отминали исторически събития, отношения, вяра и подчинили живота на поколенията до наши дни.

Един такъв магичен детайл ще споделя днес с вас и как успехът на клиентката ми да достигне до него в консултацията ни, донесе успех и в личното ѝ усещане за жена, съответно до прозрението, че да си жена е привилегия.

Некомфортно ми е от това, че някой друг е тъжен, в момент в който аз се чувствам добре!

Бързо препуска през информацията, че и при мама е било така, и при баба, на която не ѝ харесва, когато я „отличат”. Интересното става, когато казва:

Виждам жени, всичките облечени в бели ризи. Играят хоро. Причината да са еднакво облечени е да не се открояват, защото така са по-защитени. Да изглеждат всички еднакво, за да не могат да извадят най-хубавата. Турско е, крадат жени.

Да, ако си твърде гиздава, хубава, различнаq те забелязват!

Сега ми дойде, че да те похвалят е като да те извадят от кръга на защитата! Излизаш на показ и така не си в безопасност. Уязвима си.

Тези жени са като бялото. Обратното на това е черното, мъжкото. Тези мъже не разбират какво да правят с бялата, женската енергия, не знаят! Тази женска деликатност, която имат жените ги е плашела, защото не знаят как да се справят с нея. За тях това е като да нямат ответно оръжие.

Помагам в процеса на двете страни в съзнанието на клиентката ми да се справят и ето какво произтича от това:

Те получиха осъзнаване, че да противопоставяш мъжка сила на женска деликатност не е много правилно. Някак си мъжете не трябва да се плашат и няма с какво да се справят, просто трябва да приемат, че жените са такива – силни в своята деликатност. Странно, от това те се почувстваха повече мъже! Изсветляват като енергия и стават по-самоуверени. Разбират, че жените са едно, а мъжете са друго. Сега мъжете са по-спокойни за разлика отпреди, когато се изнервяха, че има нещо с което трябва да се справят, пък те не знаят как. Сега и едните и другите са бели. Това дава сигурност на жените и знанието, че няма нужда да се защитават. Идва и разбирането, че понякога да действат по-грубо е част от мъжката природа, но всъщност жената знае как може да се справи с това, в повечето случаи.

Получавам и едно осъзнаване, че освен факта, че са физически по-слаби и с това не може да бъде направено нищо спрямо физически по-силните мъже, при което се появява една самодива и същевременно идва една воевода във воеводски дрехи! Това ги кара да проумеят, че и те могат да са не просто силни, а много по-силни, защото могат да вършат и мъжки работи, а мъжете не могат да вършат женски работи.

Обобщаваме – значи жената може да е и самодивата – женствената, магьосницата, което е сила, може да е и воеводата – мъжествената, което също е сила.

Да! А!? Силни се чувстват, по много начини!

Сега еднакви ли са?

Да, ама еднакви в своето различие. Сега изпъчиха гърди, изправиха глави, даже се появиха шевици по ризите! Някак си разцъфват! Коя по-хубава, коя по-млада, коя по-стара, обаче всяка красива в себе си. Всички ми бяха еднакви преди, докато сега всяка започва да става различна, да има свое лице.

Тук ще вмъкна и едно такова обяснение, за което може да не сте се замисляли – отличие е да имаш отлика (лик –лице), различно лице, нещо, което да те прави отделен от другите, да показва разлика. Виждате ли колко е пряка връзката в нейното съзнание между това, да се преживява една жена със собствено лице/ индивидуалност и това да си отличЕн в преживяването си (клиентката ми с добруването си, а друг с тъгата му)?

Когато клиентката напълно се наслади на тази промяна в осъзнаването, проследихме, каква промяна още настъпва в рода преди нея и до нея.

Баба сега чувства увереност, красота, сила, можене, знаене, още много, много неща. Чувства се буквално, че да си жена е привилегия, титла! Защото си и майка, и съпруга,  и жена. Добре се чувства, разцъфва направо! Мама също усеща колко е хубаво да си жена, със същите тези разбирания. Добре ѝ е!

Всъщност да си жена е привилегия и няма нужда да се крия в килограми, да се покривам в пепел, за да не блестя. Увереност чувствам и така ми е добре. Даже ей сега някак си осъзнах, че под всичките си килограми, аз се опитвам да скрия женствеността си, за да не съм толкова уязвима!

Зън-зън-зън! Бия звънчето за онези от вас, които вечно се борят с килограмите. Виждате ли какво ценно допълнително осъзнаване дойде в този процес за клиентката ми!? Дали и вие да не обърнете внимание на емоционалната причина за този ваш проблем, като стигнете до историческата причина да го имате?

Не мога да кажа, че ми е добре, ако някой е тъжен, но сега не съм емоционално ангажирана и виновна.

Готова съм ако мога да направя нещо, за да се почувства добре, да го направя, но …

Но, това бе обект на следваща работа. За целта на този разказ, ви представих детайла изплувал от историята на жените в рода и как се е сформирало тяхното отношение в  преживяването на женствеността им. Сами видяхте трансформацията в следствие достигане корена на историята и как едно клише, като да си жена е привилегия, доби живот и смисъл през личното осъзнаване. Донесе със себе си сила, увереност и! – весел блясък в очите ѝ.

Пожелавам го и на вас, скъпи жени, още неоткрили източника на своята женствена и многолика сила! Не губете време в угризения, терзания, сълзи и безмилостна борба със себе си и живота. Направете така, че да се погрижите за отстраняване на причината, да не се чувствате добре в душата и тялото си с мислите си за вас самата! Това ще полияе пряко живота ви, както вече се случи с много мои клиенти (вижте ТУК) Заповядайте за съвместна откривателска дейност чрез методите на енергийната психология и мен!

Дарина Гаврилова консултант енергийна психология
jivnali.net

Записване за Индивидуална консултация

https://jivnali.net/%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%81%d1%83%d0%bb%d1%82%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%b8-%d0%b8-%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%b8/%d0%b8%d0%bd%d0%b4%d0%b8%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d1%83%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%81%d1%83%d0%bb%d1%82%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f/


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.