Диана:

Казват, че намираш каквото ти трябва в точния момент.

Така се случи с Дарина – съдбата ме свърза с нея, когато търсех правилния метод и човек за психическото ми възстановяване от отключено автоимунно заболяване. Исках да върна себе си, или по-точно да изградя новото си Аз – уверено в своето настояще и бъдеще, надмогнало проблемите си.

В процеса на работа харесах непринудеността, искреността й и отдадеността й в работата с мен. Всеки път ме „мъчеше“ до последно, докато изчистя емоционалните си колебания и терзания. Разбра, че крия сама от себе си проблеми и не искам да си го призная, а го задържам в себе си – нещо, което би се постигнало с интуиция, опит и професионализъм. За няколко сесии успя да ме вкара в играта на ТЕС, а с времето изградих сама за себе си подход за изчистване на негативната енергия от случките.

С всяка следваща сесия разбирах, че проблемите ми са преекспонирани и предизвикани от една и съща причина – страх или неувереност. С нейния метод успявах да разбера накрая, че нищо фатално няма и има изход от всяка ситуация, да отсявам и да се пазя от ненужните за мен хора, като си задавам въпроса защо се държат негативно с мен и дали не е в мен причината да го виждам така. Сега, когато се обърна назад, виждам какъв дълъг и трънлив път съм извървяла за кратко време и колко уроци съм научила. Образът на Дарина се изгради у мен като на гуру, който има отговор за всички въпроси и нейната фигура се явяваше в ключови моменти, когато не знаех как да реагирам.

Общуването с нея беше удоволствие – тя излъчваше увереност и беше еманацията на опита и професионализма. Очаквах всяка следваща среща с готовността на ученик, или както тя казваше „комсомолката“ – взе на подбив прекалената ми изпълнителност, която ми пречеше на спокойствието до сърцебиене. Беше изненада за мен, когато се оказа, че съм постигнала добри резултати и наближава моментът на нашата раздяла и поемането ми по новия път с моето ново Аз. Логично беше като продължение, тъй като бях взела поуките за мен, бях разбрала как да се справям с неспокойството и напрежението по мой си начин чрез ТЕС или по-точно преработената му от мен за мен модификация.

Знаех, че предизвикателствата няма да свършат, но важно е как гледаме на тях – като участник или като страничен наблюдател.

Благодаря ти, Дари за всеотдайността ти и за новото ми утвърдено Аз. Препоръчвам те на всеки мой познат и приятел, който би станал твой събеседник на удобното кресло в светлата и топла стая, където бях и аз!


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.