Първични енергии – активация и трансформация – ПЕАТ /PEAT – история

Първични енергии – активация и трансформация – ПЕАТ /PEAT – история

Първични енергии – активация и трансформация – ПЕАТ

 PEAT or prime energy activation and transcendence

Кой е авторът на ПЕАТ

Живорад Славински е клиничен психолог на свободна практика и автор на книги. Роден в Белград, Сърбия през 1937 г., учил медицина, право и психология. Написал общо около 22 книги.

Написва първата си книга 1970 г.

Прави първи семинар 1980 г.

Основава и председателства Psychotronic Organization в Югославия, но тя просъществува 4 години и бива забранена от властите.

1990 г. започва разработването на множество техники, които назовава с общото име „Духовни технологии“ и провежда семинари в Хърватия, Словения, Италия, Англия, Турция, САЩ, Канада, Австрия, Унгария и Украина.

Как е създаден ПЕАТ

Безпристрастен към изучаването на западната психология, когато е  на 65 г., той вече има 45 години зад гърба си в изучаване на  окултизма, херметизма, древната философия и др. Практикувал йога, кабала, таро, краен гностицизъм, различни видове медитация и изследва собствения си  духовн свят. След 25 години практикуване на сциантология, Живорад Славински я изоставя и заминава в Санта Барбара в Advanced Ability Center, ръководен от Дейвид Майо, където има силни духовни изживявания. Но недоволен от резултатите, 1990 г.  развива собствена духовна технология наречена Екскалибур (да не се бърка със системата със също название на Captain Bill Robertson). По- късно още няколко метода, прекурсорите (подготвящи техники- упражнения- б.пр. ) и  ПЕАТ, като средства за духовно изследване и израстване.

Научавайки за технологията на индивидуалните „кодове” на Алън С.Уолтър, където идеята е, че проблемите на човек ще бъдат решени, ако той, като духовно същество, открие своите първични  кодове (или полярности), Живорад Славински кандидатства с писмо към образователния центъра на Алън С. Уолтър в Далас. През това време в Югославия, от където е родом и живее Ж. Славински, е следвоенен период, има рекордно висока инфлация и цените на обучение и престой в центъра плюс съпътстващите разходи, са му невъзможни за плащане. Той предлага в замяна на отстъпка от цената, да напише и издаде книга за „кодовете” при придобиване на необходимата опитност, но му отказват. Това обаче, изиграва ролята на стимул, довел по-късно до създаването на  ПЕАТ.

Провокиран от идея на съпругата му Алда ( Ядранка), която казва: “ Ако кодовете присъстват през всички животи и вселени, значи те трябва да присъстват  и сега! Виж кой е основният проблем в този живот! Кодът трябва да е някъде там.“, Живорад се амбицира да ги открие. Научава много за Енергийните (Меридианните) терапии (акупунктура, акупресура, приложна кинезиология, хиропрактика, пранаяма и подобни методи), които били много ефективни при лечението на психически и емоционални разстройства, но дори не  подозирал, че в тях имало заровено съкровище!?

Срещайки отново свой приятел любопитстващ за меридианните подходи, през 1999 г.,Живорад  се връща към „кодовете” и вдъхновен, от въпросите му, една вечер, на няколко пъти скача и записва идеите си. Така първоначално се заформя цялостната му идея за ПЕАТ, базирана на многото опит, знания и вдъхновение.

Фактор при изграждането на ПЕАТ е и  получената през това време информация, чрез писателя окултист на древни практики, Франк Рудолф Младши и книгата му „The Secret of Spirit Thought Magic”, където се казва че:

В далечното минало таен ключ за развитието на тези способности бил известен само на малък брой избрани хора във Вавилон и Халдея. Основният елемент била лека  трапанация на повърхността на главата, причиняваща незначителна травма, но предизвикваща силна вътрешна емоция и учестено дишане водещо до  хипер вентилация.

Тази и подобна информация, добити с времето, в комбинация с идеите на Роджър Калахан и други автори на методи, водят до осъзнаване на някой пропуски в системите на енергийните терапии и до окончателното оформяне на ПЕАТ в съзнанието на Живорад Славински.

Това оприличава ПЕАТ на тях, чисто технически, като подготовка, но има и базисни различия, които я правят не само ценна като терапия, но и широкообхватен начин за изследване на духовното развитие и се явява надграждане на практиките до едно по-високо ниво.

В деня, след като Живорад Славински създава ПЕАТ, той си изцелява алергия към риба и всички видове храни идващи от вода, която имал 20 години. Направил го е за 12 минути за почуда на членовете на семейството му. В същия ден започва да прилага ПЕАТ за хронични и трудно решими проблеми  на негови роднини и приятели като – негативна представа за себе си, комплекс за малоценност, срамежливост от хора, изява пред публика, фобии, панически атаки, неспособност за поемане на  отговорност в социални ситуации, леност, липса на самоконтрол, нереално самочувствие.

В повечето случаи, тези проблеми биват решени бързо – понякога за  невероятните 10, 20 или 30 минути. Често се изискват две сесии, но никога повече от 4 сесии за разрешаване на специфичен проблем.

Живорад Славински  работил и с други видове проблеми като астма, мигрена, главоболие, болки в гърба, схващане на врата, менструални болки и т.н.

При Меридианните терапии обикновено се получават резултати малко по малко, а при ПЕАТ резултатите, в  по-голямата си част, настъпват след две сесии.

Причината за това, според него е, че: „…аз не съм се опитвал да премахна болката, конкретния деструктивен проблем. Аз търся  да открия най-дълбоките корени на проблемите и негативните вярвания, така наречените мета-причини за проблемите….”

„“При първите сесии с ПЕАТ, мисълта за разкриване на Първични полярности (ПП) никога не ми мина през ума. Въпреки това, в един кратък период от време, стигнах случайно до този скъпоценен резултат. Използвам термина „случайно“ с известно колебание. Разбра се че случайности не съществуват. В интерес на истината, когато човек се занимава с проблем с твърдото намерение да го реши ще е истинско чудо ако не успее. Винаги има не съзнавана бариера или сляпо петно, което не позволява да се видят съществуващите връзки между явленията. С Дълбок ПЕАТ успях да разреша трудни проблеми сравнително бързо. В третата сесия с дъщеря ми Ивана, процесът бе необичайно продължителен.  Стана напрегнато, защото тя все повече и повече затъваше и не можехме да видим края на процеса. Емоционалното ѝ състояние стана негативно. Тя се чувстваше все  по-лошо и по-лошо, стана объркана и отчаяна. Запитах се: „Къде сбърках?“ Процесът на Дълбок ПЕАТ, който ни се стори толкова вълшебен, сега като че ли  създаде големи неприятности. В един момент, объркването на Ивана стана екстремно.

„Не мога да разбера това, което ме питате,“ – каза тя истерично – „На какъв език говорите? Аз не мога да ви разбера.“

За мое голямо облекчение, след няколко минути, проблемът бе решен и тя засия. В този момент, тя осъзна, че физическият свят е този, който живее, а духовният свят е този, който винаги е търсела и сега те станаха ЕДНО ЦЯЛО. Тя се изуми защото проумя целия си живот до сега. Това беше същата игра, която се е проявявала  винаги принудително в живота ѝ, но в различни варианти. Скритата от съзнанието ѝ игра беше между тези две Първични Полярности (ПП), обединявайки ги тя се усети обединена с цялата Вселената.

Бях изумен. Красив катарзис, в който едно осъзнаване водеше до друго:

Боже, това  е задачата заради което съм се появила! Не, не, не, няма по- първа от нея! И сега тези два свята не са противоположни, те са същите, няма разлика между тях! Те са едно!

Живот За На Пед На Ли!?

В момента в който човек открива собствените си  Първични полярности настъпва неутрализация на всички противоположности. Човек може да осъзнае една Първична полярност в другата и обратно. Те стават ЕДНО. Точно преди този момент обикновено има кратък период на объркване. На неразбиране на обичайните въпроси. Понякога клиентът става малко замаян и дезориентиран. Естествено е разбира се, тъй като границите на противоположностите  изчезват. Това е като внезапното изчезване на стените на къщата в която сте живели цял живот.

В онзи момент със сесията на  Ивана аз не бях наясно с величината на значимост на случилото се. Вярвах че е решен проблем на много дълбоко ниво и  нищо повече. Но не бях прав. За щастие не останах в тази заблуда дълго време. На следващия ден  работих с жена ми и сестра ми и при двете стигнах до неутрализиране на  Първичните им  полярности. След това  ми стана ясно, че имам метод за неутрализиране на Първични полярности и станах четвъртият  достигнал своите „Primes“ с помощта на съпругата ми. След нас четиримата последваха още хора. Те бяха членове на моето семейство и на екипа с който правя  изследване на духовните технологии – Omega Group. Важно е да се подчертае следното: ако някой иска да открие най-дълбоката първопричина за нечии проблеми или нежелани състояния, то трябва да търси Първичните полярности, дори ако клиентът не мисли за тях, дори и ако той никога не е чувал за тях. При използване на Дълбок ПЕАТ клиентът разкрива собствената си Първична полярност. Неутрализацията ѝ се проявява, като осъзнаване на преливане на една Първична противоположност в друга. Те стават Едно. Това е съществената разлика между ПЕАТ  и метода на Алън Уолтър. В неговия метод има съобщаване на неутрализация. В същото време, това е голямото предимство на ПЕАТ, защото без подготвящи упражнения (техники прекурсори) и прилагане на ПЕАТ нама освобождаване от тяхната „смъртоносна“ хватка.

Живот За На Пред На Ли!?

Как се прави ПЕАТ, дълбок ПЕАТ

Следва една типична сесия, с жена, член на моя изследователски екип. Докладваният проблем (нежелано състояние)  е:
„Сама си преча в живота.“
Направих мускулен тест на ръката (понякога използваме тази процедура тя разкрива енергийния дисбаланс).Тя имаше силен негативизъм свързан с нейното оплакване:
„Искам да спра да си го причинявам!“
След като повтори „Формула за Антагонистична Мотивация“ (декларация за елиминиране на евентуална скрита съпротива-бел.прев.) 3 пъти, за този проблем, ние започнахме с процеса Дълбок ПЕАТ. От началото тя се концентрира върху проблема. След това започна да докосва аку-точките по лице, тяло и пръсти на ръцете, гледайки внимателно това, което се случва в нейното съзнание. Първо дойде:
„Горещина в лицето и налягане в ушите и тила ми.“
След това:
„Горещина в лицето и ушите. Чувствам, че съм се изчервила и чувствам енергични вибрации в ръцете ми. “
След това:
„Голяма енергия в ръцете ми и усещането, че излъчвам енергия в една точка далеч пред себе си. Имам чувството за принадлежност към този момент. “
Последва:
„Чувствам любов и преданост към този момент.“
След това:
„Движение на тази енергия сега се събира в ръцете ми и краката ми.“
Следва:
„Аз съм едно с всичко около мен.“
След това дойде до:
„Тази енергия в ръцете и пръсти ми е връзката ми с всичко около мен.“
След това:
„Чувствам тежест в дясната си ръка и в цялото ми тяло.“
Следваща съдържание е:
„Чувствам единство с целия свят чрез краката ми.“
След това:
„Чувствам тъга и твърдост в  пръстите ми.“
Тогава дойде:
„Моята връзка със Земята е много силна.“
След това:
„Сега чувствам, че съм свободна.“
Следващото съдържание е:
„Изведнъж си помислих обратното – как така ще съм свободна, аз не съм свободна!“
След това:
„Имам чувството, че съм свободна и същевременно, че  не съм. Питам се – как е възможно „?

И накрая:

„Това, което чувствам и усещам е, че свобода и не-свобода са еднакви! Те се сляха в едно! “

Нейните Първични полярности или Primes бяха Свобода и Несвобода.
Ние открихме тогава  още 50 Primes  и досега всеки ден ПЕАТ-процесори откриват нови. Ето списъка на някои примерни
Първични полярности или Primes:
Свобода и Несвобода

Вътре и Вън

Съзидание и Разрушение

безкрайно Малък и безкрайно Голям

Физически свят и Духовен свят

Любов и Свобода

Съществуване и Несъществуване

Видим и Невидим

Победа и Поражение

Удовлетворение и Неудовлетворение

Съм и Не съм

Наличие и Липса

Светлина и Мрак

Добро и Зло

Цялостност и Двойнственост

Събиране и Разделяне

Субективност и Обективност

Търпение и Духовност

Слабост и Мощност

Любов и Болка

Любов и Сила

Любов и Страх

Свобода и Робство

Активност и Пасивност

Съгласие и Несъгласие

Ограниченост и Безкрайност

Материалност и Съзнание

Материалност и Духовност

Страх и Безстрашие

Мир  и Несигурност

Освободеност и Свитост

Сътворяване и Унищожаване

Всичко и Нищо

Земно и Неземно

Този свят и Онзи свят

Материалната вселена и Духовен всемир

Опитност и Невъзможност

Интуитивност и Прагматичност

Свободно съществуване и Принуда

Приемане и Отхвърляне

Движение и Статичност

Учене  и Знаене

 

Защо ни е Дълбок ПЕАТ

 

Еуфорията след узнаването на Първичните ни противоположности не продължава дълго. Въпреки това целият ни живот става понятен знаейки основна игра в него. След осъзнаване на ПП и неутрализирането им, ние сме свободни от нашите основни препятствия. Можем да отидем да играем същата игра, но сега можем да избираме. Имаме свободата за … и свободата от … Важно също така е, че след неутрализация на нашите ПП можем не само да станем по-съзнателни за нашите стари и нови проблеми, но и да ги решаваме  много по-бързо. Тяхната схема често (макар и не винаги) е същата като схемата на основната играта на живота и се проявява в безброй вариации.

Разкриването и неутрализирането на водещите полярности изглежда сякаш е открито днес, но мъдреците през всички епохи са били запознати с това. Ин и Ян символите са перфектните графично представени ПП. Ако се вгледате в тях, ще осъзнаете, че всяка полярност съдържа другата полярност като точка. Шест века преди Христа, китайският мъдрец  Лао Дзъ със сигурност е знаел за тях. Записани са словата му:

От едно идва две, от две идва три и след три идва цялата вселена.

Също така в окултизма от 19-ти век и първата половина на 20-и век неутрализацията на противоположностите (или полярностите), се знае като най-голямата древна тайна. Учителите на окултизма са знаели за ПП. Мислейки за създаването на ПЕАТ и предходните системи е трудно да не се учудите, как е възможно практикуващите акупунктура в древен Китай да не са знаели, че простото докосване на определени точки на човешко лице, ръце и тяло (без натискане, разтриване и пробождане с игли) има такива сериозни последици? Възможно ли е да не са знаели за потенциала за отстраняване на нежеланите състояния на духа и тялото и ускоряването на духовната еволюция толкова добре?

Вероятността за квантов скок в колективното съзнание е  естествено следствие. Подозирам, че потенциалът на тези точки е в състояние на латентност и тепърва ще се активизира. Моето мнение е, че това е най-добрата система в настоящия момент, въпреки че имам предразсъдъци за това, Разбира се ПЕАТ е детето ми и бащината любов не ЗНАЕ ограничения.

ПЕАТ е простичка, лесна за прилагане, евтина и много, много ефективна система. В началото на прилагането на ПЕАТ на повечето клиенти са необходими до три сесии на Дълбок ПЕАТ, за разкриването и неутрализирането на Първичните им полярности (само на две лица, бяха необходими четири сесии). За някои две сесии бяха достатъчни и има някои хора, които се нуждаят от само една. Процесът бе съкратен с прилагането на прекурсорите (подготвящи упражнения- бел.прев.) и вдаването в процеса на прилагане на ПЕАТ толкова много, че сега трябват само една или две сесии средно.

Най-важният аспект е, че независимо от това кой проблем искате да поставите в началото на процеса, ще разкриете вашите ПП ако навлезете по-плътно в него. В интерес на истината, не можете да ги избегнете. Те винаги са най-дълбоките корени на всичките ни проблеми. Въпреки това, преди да стигнем до вашите ПП, така че да ги решим, ще минем през много от вашите нежелани състояния, проблеми и преживявания. ПEAT е терапевтичен метод и в същото време система за духовно израстване. Такова разделение е разбира се формално, защото духовното израстване е терапевтичен ефект и изчистването (разрешаването) на проблем дава повече свобода, много повече отколкото е била.

Като метод за изцеление ПЕАТ е транс персонална енергийна терапия, която бързо, лесно и елегантно премахва цели вериги от травми без свръх емоционални реакции. Освобождават се блокирани енергийни течения в полето ни на проявление. ПЕАТ води до осъзнаване и неутрализиране на противоположности от изключително далечни времена. Включително, но не задължително: страхове, разрушителни фантазии, натрапливости и обсесии, блокажи, образувания, обсебване, проблеми с наслагвания в аурата ни и т. н. Това, което е най-важно вкратце е, че ПЕАТ съдейства развитието на духовната еволюция и откриването на по-високите измерения на съзнанието и реалността на Всемира. Този пробив е следващата фаза в духовното развитие на човешките същества и ние стоим на прага му. Някой от нас пристъпват измеренията отвъд Първичните полярности за един кратък момент. Разбира се, това е правено от традиционните духовни учения преди нас, ще се случва и след нас с хора от разни част на света, които тепърва ще го разбират. Едно нещо е сигурно обаче – когато се разкрият и неутрализират вашите ПП, нови непознати светове ще могат да се отворят за вас.“

Преработен откъс от книгата на Живорад Славински  „ПЕАТ“

Кои техники са включени под общо название ПЕАТ

Базов ПЕАТ

ДП- 2

ДП- 4

Дълбок ПЕАТ.

Още техники на Живорад Славински

Excalibur

Gnostic Intensive

Aspectics

Creaton

Sunyata

Transcendence

Entities Handling Methods, EHM

Transdimensional Breathing

Holographic Processing and Life Repair, HPLR

Inner Magic of Words, IMW

Memento

Psychokinetics

и други.

Материалът е съставен по източници :

  1.  Книга, за жалост линкът е свален
  2.  http://www.koob.ru/zivorad/
  3.  http://duhovnitehnologii.blog.bg/technology/2011/01/04/duhovnite-tehnologii-na-jivorad-slavinski.661754

Живот За На Пред На Ли!?

Дарина Гаврилова вашият консултант Енергийна психология и специалист Неврографика

jivnali.net

Може да ме намерите и чрез следните канали:

https://www.youtube.com/playlist

https://www.facebook.com/TEC.EFT.counseling/

https://www.facebook.com/dari.narisuvai.mi/

#ДаринаГаврилова #ЕнергийнаПсихология #ЖивотЗаНаПредНаЛи #техниказаемоционалнасвобода #ТЕС #психичноздраве #здраве #живот #психолог #страх #война #душа #АзправяТЕС #Неврографика #НАРИСУВАЙМИ

https://jivnali.net/%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%81%d1%83%d0%bb%d1%82%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%b8-%d0%b8-%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%b8/%d0%b8%d0%bd%d0%b4%d0%b8%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d1%83%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%81%d1%83%d0%bb%d1%82%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f/


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.