Вода

  Понеже ценя работата с вода и знам, че дава добри резултати!

  Понеже водата се използва, от векове та до днес, в различни обреди, религиозни или фолклорни.

  Понеже съдържаме много вода в телата си….

 

water

  Според мен,  има два основни принципа на употреба на водата:

1. Хомеопатичен (ТЕС) принцип– от близо да се изговори на вода симптоми на проблем (проблемът такъв какъвто е) и се  пие водата. Може и да се напише на лист и сложи под вода в прозрачен съд, така че водата да го вижда, да поседи час- два, на светло, по възможност слънчево и тогава да се пие.

2. Алопатичен (медицински) принцип– говори се /пише се на водата, както в т.1, НО  обратното (с положителен смисъл) на състоянието ни /негативен смисъл, проблем/ и се пие.

 

ПРИМЕР 1

алопатичен принцип

от личен опит

 

Ако още не сте попаднала на филма „Великата тайна на водата“ или книгата на Масару Емото „Посланието на водата“, предполагам ще са ви интересни! Връзката е:  думите (дори написани), звуците, мълчанието, носят емоционален заряд- енергия и тя се предава чрез водата и съответно градят или рушат.

snejinki-Bulgaria_lubov_html_m21a2ee1f

  Пробвала съм го на умиращо кафеено дърво, което не се повлия от никакви общоизвестни градинарски спасения. Почнах да го поливам от шише с надпис „обичам те, благодаря ти“, което е най- силно структуриращо правилни бластери на водата, т.е. най- животворното послание. Интересното е, че няма значение езикът на който се прави посланието, защото се чете енергийният заряд само, а той е универсален.

 

coffea-arabica

 

 

 

Е, дървото в рамките на седмица живна, разлисти се, по- късно цъфна, роди и …оцеля си!.
Това послание е написано така, че водата да го вижда, може да се използва за всичко и всички. Хитростта е, да го употребим вместо излишна химия и да опитваме за решаване на разни проблеми. Просто пишем това, което ни липсва (положителна форма) и пием!“

 

ПРИМЕР 2

алопатичен принцип

„от първа ръка“

 

 

23951_12986917656100388019_Original


  Става дума за дете на 5-6 г. възраст, което още не умее да чете и пише.

  Майката: „От около 2 месеца М. си гризе ноктите; не до кръв и не педантично, просто от време на време, но старателно, така че на практика от 2 месеца почти не ми се е налагало да ги режа… Той е достатъчно голям, за да разбере за мръсотията и микробите, но това не го впечатлява хич… Честно казано и мен не би ме притеснявало, ако не го намирах за много грозен навик…не го прави за успокоение, по-скоро като усети, че му драска нокътче и го отгризва; в спокойните моменти го прави – докато четем вечер или докато гледа филмче…как да го отуча от това..?“

   Съвет: Например, за сина на М, може да бъде написано  „обичам си ръцете“ или “ отнасям се нежно с ноктите си“.

Майката: „Да отчета какво стана с гризането на ноктите; Взех му тогава шишето за вода, което стои на нощното му шкафче, и изписах с перманентен маркер в кръг на дъното „Обичам си ръцете и ноктите“. В последствие той започна по-рядко да пие от това шише и аз не очаквах някакъв резултат, той продължи да си гризе ноктите; обаче сега имаме 10 броя нокти на ръцете за рязане! И тази вечер ми каза „мамо, изрежи ми ноктите на ръцете“! С две думи, работи! „

  Резюме: На шишето, от което ще пие вода, майката написва „Обичам си ръцете и ноктите“ – положително утвърждение обратно на проблемното проявление на детето. Забележете тук имаме два ефекта- първо детето явно е престанало да си гризе ноктите, за това те са успели да пораснат, второ иска да бъдат изрязани, т.е. вече забелязва и оценява, състоянието на ръцете и ноктите си.

  Според мен е възможно да се смесват принципите, да се редуват…  както ни е приятно. Нека се водим по вътрешен усет. Прилагаме да трайно добър резултат.

 

  ВСИЧКО Е ИНФОРМАЦИЯ/ЕНЕРГИЯ!!!

  А сега опитайте с нещо дребно и споделете!

  Живот За На Пред На Ли!?