Пренареждане на матрицата

Пренареждане на матрицата

В какво накратко се състои методът Пренареждане на Матрицата?

 

Както и при ТЕС имаме употреба на енергийната система на тялото (меридиани и аку-точки), чрез потупване и елементите – емоция, вярване и физическо усещане, заявени гласно.

Ако при ТЕС се стремим да се освободим от проблем преживявайки го от свое име, сякаш се случва сега, то при ПМ стремежът е да отидем в онзи момент в който се е запечатало преживяването на проблем и стоейки отстрани да му повлияем. Основното предимство е по-деликатното приближаване към травматичния момент и по-ненатоварващото му психиката разрешаване.

Иначе и при Пренареждане на Матрицата, както и при ТЕС имаме декларация и напомняща фраза, тупкане и изговаряне на проблем. И двете искат добро познаване на техниката, доста практика, а още по- добре –  умел консултант по прилагането на метода.

Техниката Пренареждане на Матрицата залага на идеята, че има  общо енергийно поле свързано с всичко и с всяка една своя част. То е което съхранява информацията, не ума. Там се съхраняват вярванията ни. А те управляват живота ни по един несъзнаван начин. Тези вярвания са програми запечатващи се в индивидуалното ни енергийно поле от зачеването до към шестата – седмата ни година най-вече, когато възприемаме света безусловно и запечатваме информацията като сетивни усещания, емоции и убеждения за себе си, света и взаимовръзките. В този период от време всеки сблъсък на противоречива информация оставя траен отпечатък тип „травма“, който се характеризира с противоречие на видяно (чуто, усетено, помирисано, вкусено), почувствано (емоция) и действие (сторено). Това противоречие или конфликт на елементите води до изкривено разбиране, което от своя страна поражда верига от още емоции, убеждения и усещания градящи собственото ни проявление като личност, успехите и неуспехите ни, здравето и болестите ни, щастието и нещастието ни. Ако такъв конфликт е относително дребен то и последствията са слабо изявени, но ако е съществен за нас, то може да предизвика толкова силен шок, че да не успеем да се справим на момента и  естествената защитна система на психиката ни се задейства, като прави отделно енергийно поле на този шок и го изнася в страни от съзнанието ни, за да можем да оцелеем и продължим живота си, привидно забравяйки информацията съхранена в него.

В ПМ това под-поле се нарича ЕХО – енергиен холограмен отпечатък.

Пренареждане на матрицата работи с ЕХО
Пренареждане на матрицата работи с ЕХО

 

Това, че забравяме обаче не означава, че ЕХО не влияе на живота ни. Напротив! Тъкмо ЕХО-то влияят най-много и обикновено в негативен план. Колкото по-скоро едно такова ЕХО бъде открито и изцелено след появата му, толкова по-малка е вероятността негативните последствията  да са значителни. Ако обаче се задържи по-дълго време в живота ни, то и последствията могат да са сериозни.

Защо се случва така?

Защото в ЕХО се съдържа стресираща за нас информация. Стресът задейства редица биохимични процеси в нашия организъм и при задържане на стреса, тези биохимични реакции стават толкова изявени, че водят  и до силно изявени промени на физиологично ниво. Това пък води до ярко проявени психически и ценностни нагласи, които водят до още и… Колелото се завърта на принципа „колкото повече – толкова повече“, проблемът се задълбочава и разширява до… До момента в който не осъзнаем че го има и не предприемем конкретни действия за да му повлияем в посока справяне. Един от начините за справяне е методът Пренареждане на Матрицата създаден именно с тази цел.

Доколкото сме съставени от тяло, интелект и душа, то  проблемите са изявени физически (здраве/ болест), интелектуално (убеждения/ вярвания/ мироглед) и духовно (емоции/ психика). Съответно действията ще са в тази посока – физическо въздействие, интелектуално въздействие или психическо въздействие. И тук Пренареждане на Матрицата и другите психо-енергийни техники играят ключова роля защото съвместяват и трите подхода едновременно! Именно за това и ефектът от прилагането им е значително по-бърз от познатите досега  вербални  подходи. Именно за това са много ефективни за физически изявени проблеми. Именно за това са силно резултатни за справяне с пречещи на живота ни програми-убеждения!

Точно за това ги обичам и употребявам!

НО! Прилагането на  Пренареждане на Матрицата не означава смяна, прекъсване или отричане на медицинската помощ! Тази техника чудесно се комбинира с научната и високо технологична медицина в полза както на медиците и лечението, така най-вече на пациента и неговите близки. Ако имате опасения не рискувайте излишно,  консултирайте се с наблюдаващото ви експертно лице. Ако все пак сте любознателни и виждате смисъла на прочетеното – опитайте за нещо по-дребно, усетете ефекта, подобрете живота си!

Живот За На Пред На Ли!?

Share this…


6 thoughts on “Пренареждане на матрицата”

 • 1
  Марияна Илиева on 15.08.2016 Отговор

  Трябва да се запозная първо с метода. Това което прочетох е много общо

 • 2

  Да, така е. Има издадени вече две книги от Карл Досън – автор на техниката, на българския пазар, от където ще научите много повече.

 • 3
  Анна on 30.04.2017 Отговор

  Аз лично мисля,че имам невероятно много емоции и събития с травми в живота ми и въпроса ми е :колко време би отнело всичко да се пренареди?На ден колко събития биха могли да бъдат пренареждани в Матрицата?
  След прочитане на книгата човек би ли се справил добре сам ?
  По какво точно и кога узнаваме за едно правилно нареждане на Матрицата?
  Благодаря предварително.

 • 4

  Здравейте Анна! Всички имаме много емоции, някой имаме т.н. травми, не всички ги осъзнаваме и не в еднаква степен.
  1. „колко време би отнело всичко да се пренареди?“ – Време за пренареждане – Неопределимо. Зависи от много фактори – сама ли работите или с консултант, опитност и разбиране на техниката, дълбочина на проблема, количество аспекти, дали има наличие на съпротиви, колко, с каква сила… Постоянство в работата, време за работа, степен на желание и готовност да обърнем внимание към себе си… колко броя осъзнати и още колко неосъзнати травматични спомена има. Приемете това като процес по пренастройване, подпомогнат и ускорен чрез тази техника. Има и т.н. лавинообразен ефект – колкото повече травматични спомени освободим, толкова повече случки биват изчистени, без конкретна работа по тях, защото във всички тях се съдържат сродни или еднакви убеждения и емоции. Опитайте и ще усетите сама!
  2. „На ден колко събития биха могли да бъдат пренареждани в Матрицата?“ – От всичко това зависи и колко бихте могла да свършите за 1 ден. Работата с енергийна психология отнема някаква енергия, както свършването на всяка друга работа. Да, може да се чувствате облекчена от проблем, окрилена, вдъхновена, като енергийна бомба след сесия, но има и психическа умора, защото сте преобърнала вярвания, минала сте през някой отнемащи сила емоции, много въпроси и осъзнавания и пак е много индивидуално. Може сесията да мине изключително леко и бързо, и дори да не осъзнаете колко бързо сте се освободила от травмата,.. Да, има и такива случаи, но психиката все пак иска време за се задейства на пълни обороти по новите програми които сте приела. Умът търси обяснения, защото е научен да анализира и контролира. В такъв смисъл може да направите и няколко пренареждания за 1 ден. Но не бива да се прекалява с употребата на техниките, за да може да синхронизираме тяло, ум и психика за едновременна промяна, за да е качествена. Ако една емоция може да се освободи за секунди, то мисъл/ вярване/ убеждение примерно за минути или час, но тялото в повечето случаи иска повечко време. Да, болката също може да изчезне за секунди или минути, но болестен процес иска време.
  3. „След прочитане на книгата човек би ли се справил добре сам ?“ – Смятам, че след прочитане на книгата, при едно добро разбиране и най-вече с желание, може.
  4. „По какво точно и кога узнаваме за едно правилно нареждане на Матрицата?“ – По абсолютно различния светоглед, емоционално и физическо състояние. Едно вътрешно усещане за промяна, което трудно се описва с думи, но е ясно отчетливо за изпитващия го. То е като знаене, въпреки че може на лица все още да има болестен процес. Примерно, имаме диабет, но след успешна сесия на някакво ниво сме уверени и знаещи, че това е вече минало, посоката е обърната и на лице има процес на оздравяване с вътрешното знаене, че това е истина за нас.Изпитваме тази истина и с ума, и с тялото, и с душата си. Нищо не може да я промени, толкова реално я преживяваме. За нас това вече е факт. Останалото е въпрос на някакво време и допълнителна подпомагаща работа за материализиране на „здраве“ = доказуемо липсващ диабет.
  И аз благодаря за интереса! Надявам се съм Ви била полезна и да съм успяла да задоволя необходимостта Ви от отговори?

 • 5
  Анна on 08.05.2017 Отговор

  Ах,а как да бъда сигурна,че макар и с много време и старание-дни ,седмици или месеци вървя напред и няма психологически обрат?(:Задавам този въпрос,защото ми прави прави впечатление,че ваши колеги предлагат нещо като пакет/3 или 4 сесии/,та и нещо, като успех или корекция в добрата посока.Предлагате ли индивидуални програми или диск ,нали всеки е уникален и следва рецептата да е лична?Промяната,корекцията/успехът/ в заличаването на проблема гарантиран ли е?
  Благодаря предварително.(:

 • 6

  1. „как да бъда сигурна,че макар и с много време и старание-дни ,седмици или месеци вървя напред“ – По субективното Ви усещане, че „вървя напред“ и по резултатите в живота. От това си направете декларация и тупкайте!
  2. „как да бъда сигурна,…и няма психологически обрат?“ – По напредъка в работата, по резултатите. Ако няма напредък, значи нещо го спира т.е. има т.н. психологически обрат. Тогава работите с него, като с отделен проблем по обичайния протокол на ТЕС или Матрицата.
  3. „Задавам този въпрос,защото ми прави прави впечатление,че ваши колеги предлагат нещо като пакет/3 или 4 сесии/,та и нещо, като успех или корекция в добрата посока.Предлагате ли индивидуални програми или диск ,нали всеки е уникален и следва рецептата да е лична?“ – Точно заради уникалността на човека, момента, проблема, предисторията на човека, не предлагам пакети! Работя според наличното. С работата, то се променя и подсказва какво още да се направи. Когато няма повече какво да се работи. т.е. няма какво да наречем проблем, по първоначално зададената тема, значи работата е свършена. Колеги, които предлагат пакети имат различни причини да го правят и някой от тях са, за да имат гаранция за сериозност на клиента, за да имат минимум брой сесии, като основа за постигане на някакъв резултат, за създаване на навик на клиента да ходи на терапия и работи фокусирано по проблема.
  Единственото, което на този етап предлагам, като записани сесии, са т.н. СКРИПТОВЕ – може да ги намерите напълно безплатно в категорията „Консултации и цени“. Идеята на скрипта е, да ви помогне да стартирате самостоятелно занимание с техниките, да ви подсети за възможни аспекти на проблема, на които да обърнете внимание, да ви създаде навик да работите, да разберете, че не е толкова сложно да работите самостоятелно, да научите и различен начин да боравите с техниките. ТЕХНИКИТЕ СА ЗА САМОПОМОЩ! Консултантите сме, за тежките и заплетени ситуации, за по-нерешителни хора или по-неопитни, като подкрепящи самостоятелната ви работа по вашия проблем!
  Да предлагам предимно индивидуални консултации, какви са научете от рубриката „Консултации и цени“
  4. „Промяната,корекцията/успехът/ в заличаването на проблема гарантиран ли е?“ – Какво в този живот Ви е гарантирано на 100%, освен, че един ден ще умрем??? Знае се от досегашната практика, като средностатистическа информация, че при правилна употреба на техниките, успеваемостта и резултатността са около 90%, за разлика от успеваемостта с други терапевтични подходи – приблизително 30–50 % Нуждата от гаранции е добра тема да потупване!!!

  Успех и смело опитвайте! Всички отговори са в нас, потупването ни помага да ги осъзнаем.
  Дарина

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.