Желание за семейство

Желание за семейство

Желание за семейство

 

Имам желание за семейство, но се чудя дали ще стане както трябва!? Чувствам безпокойство в стомаха.

Дали и вие осъзнавате и разсъждавате така, когато обмисляте желанията си от подобен калибър? Какви са вашите страхове, притеснения и неясни вълнения?

Хайде да видим, как се разви това желание по време на работата ни чрез Неврографиката!

Разглеждаме темата ѝ „Желание за семейство” чрез алгоритъм наречен Невродърво. Още не докрай навлязла в процеса, клиентката ми рисува по-скоро естетично, отколкото дълбоко преживявано, но всяка следваща линия я потапя в собствения ѝ свят и с това започва да проявява спотаените мисли, скритата информация, притихналите емоции, живеещи в подсъзнанието ѝ. Водя я там, където проявява съпротива да надникне, защото, както в Енергийната психология, така и в Неврографиката, всяка съпротива е и ключ към решението. Не е приятно, но носи големите награди, придвижване напред към решения и успехи. Всяка линия е мисъл, фрагмент от системата от убеждения изградили мрежата на живота ни. Криволичейки в пътя си, всяка линия-мисъл търси начин да се заяви и бъде забелязана, разбрана, оценена от автора ѝ. Така е в Неврографиката. Заради това клиентката ми разбира спомените, които тези линии събуждат в нея и какво това означават сега, в този момент. Съответно, вече забелязани, тя има свободата да избере дали да ги запази и утвърди или да ги промени. Това също става чрез рисуване и повярвайте ми, ако още не сте го изпитали, носи забележими реакции! Може да са на физическо ниво, обикновено и на емоционално. Може да са по-категорично преживени, може и по-деликатно. Зависи от много фактори и си е индивидуално за човека и момента.

Та клиентката ми минава през

Нужда от контрол и напрежение в гърдите.

Разбира го чрез спомен възкръснал в мислите ѝ за отношения с нейни роднини, докато рисува своите мисли-линии градящи Невродървото ѝ на „Желание за семейство”.

Допускам и друг вариант за мъж, много съм добре, разтуптява ми се сърцето!

След известно време задълбочено потапяне в рисуването, кагато ми се налага да я извадя за малко, за да разбера, какво се случва в съзнанието и подсъзнанието ѝ тя съобщава:

Отпуснах се, много ми е добре емоционално! Дървото ми заприличва на дъб. Усещам физическа мощ, психическа мощ.

Започва да ми разказва, какво значи за нея дъбът:

Стари дървета, които устояват на всичко. Така искам да е и с моето семейство!

А това за нея е особено важно сега. Водя я да изгради здрава основа на това мечтано и вече планирано семейство, коeто да може да понесе изпитанията на живота и да продължи да се развива и процъфтява с времето. Пак се пораждат някои съпротиви, но пък преодоляването им влива още енергия и устрем в развитието на мисълта ѝ в градивна посока. Това си проличава и на листа, в движенията ѝ, размаха, и още много мънички и различни признаци.

Сърцето ми се разхлопа! Виждам много готин светъл мъж, колега, и колко ми е забавно с него!

Разсмива се на себе си тя. Разбира се, това не значи, че точно с този човек ще стане нещо. Това е само сигнал за падане оковите на досегашната ѝ нагласа и свобода да гледа и намира решения, варианти, възможности и в друга посока, по нов за нея начин.

Продължаваме процеса и по едно време ѝ излиза усещане за:

Конфликт в бъдещето и физическо усещане за неприятно в гърдите.

В Неврографиката не ползваме гума, не трием онези линии, форми, участъци, които ни носят неприятна информация и чувства, не! Ние преработваме с още рисуване! Така и сега. Усещането иска още линии, по нов начин, по различен начин, до усещане за промяна и удовлетворение на рисуващия. Това е една от важните особености на подхода. Така че клиентката ми преработва и преработва, докато не стига заветното облекчение и отпускане. Даже, както често се случва, добавяме още листи хартия към рисунката, за да може енергията, която се разгръща, да бъде изявена чрез рисуване на повече пространство, да получи завършен и цялостен вид и смисъл.

С изливането на първичните страсти с размах и със задълбочаването, и едновременно с това освобождаването на скритите напрежения, рисунката на клиентката ми на Невродървото на „Желание за семейство” става по-нежна, по-деликатна, по-мека и с окръглени, хармонични линии.

Добре съм!

Казва ми, потопена отново дълбоко в себе си и рисуването. Маркерите ѝ се изчерпват, продължава да рисува с моливи.

Чудя се как ще го довърша това нещо?

Това е моментът в който тя да проумее разликата между желано и възможно за себе си. Дали ресурсите, с които разполага могат да поемат размера на желанията ѝ. Може ли да развие тези ресурси или може да оптимизира желанията спрямо тях?

Явно не съм достатъчно подготвена с маркерите… Ама това се отнася и за живота ми!!!

Прави връзката тя.

Ох, огладнях много!

Да, това е глад както за живот, така и емоционален глад породен от липси, така и глад за зареждане с обичайната енергия, защото процесът ни на работа иска своето, като сила.

Добре ми е, хубаво ми е!

Казва тя, когато поредният етап от работата е завършен.

По-хармонично ми става, не е само дърво моето Невродърво!

Разбира, когато и следващата стъпка е направена.

Започва да се възхищава на работата си, забелязва какво да донаправи, радва се, видимо се оживява.

Вече към края на процеса и множеството трансформации казва:

Все едно си слагам медал. Добре ми е, радостно!

Човек трябва да внимава дали ще му стигнат ресурсите! Като започвам нещо, да не се изхвърлям. Нека има и изненади, но хубави.

Прави си тя поредните изводи, когато съотнасяме рисунката към желанието ѝ за създаване на семейство.

Осъзнавам, че съм си освободила ума от изкушения, като излишни закачки с несвободни мъже. Сега вече ми е интересно да имам отношения само с конкретен свободен да се посвети само на мен човек и с идеята да създадем заедно желаното семейство. Осъзнавам вече и времето, като рамка, с която имам да се съобразя. Нямам нужда от мъж, който да ме легитимира пред обществото, за да се осъществя.

Това последното е още едно ценно осъзнаване, което се оказва често срещано, като скрит мотив за връзка, при много жени, с които съм работила. Унаследен от майки, баби и пра-баби модел на мислене на брака. Жените, за да бъдат по-напред в обществото, по-лични, по-знатни, се търсело да бъдат задомени за мъже „от сой”, в родове „с потекло”, за мъже „с престижна професия или занаят”, което е поставяло съпругите също по-напред в социалната йерархия и самочувствието им. Защото за жените не е имало много други начини в миналото да изпъкнат и напреднат социално, а и материално.

Какво си мислите, разпознавате ли нещо от това, като свое? Нейното докосва ли и вас? Намирате ли нов смисъл за себе си в тези нейни думи? Сещали ли сте се изобщо, какви са вашите мотиви да искате даден мъж и какво значи да имате желание за семейство за вас? Лично за вас! Не по принцип и „като другите хора”? Такива действия „като другите хора” обикновено носят разтърсващи във времето последствия и доста болка, когато се окаже, че при вас не се получава по същия начин, така лесно и просто, както обикновено изглежда отстрани. Да, това е нормално, защото хората, колкото сме еднакви, толкова сме и различни. Желанията ни може да съвпадат „нали всички това искат, едно и също”! Но първо, че може да не е така, когато познавате добре себе си и го разберете. Второ, че има различни варианти да се получи желаното! Вероятността да сте по-удовлетворени е по голяма, когато сте по-добре свързани със собственото си светоусещане, желания и създавате собствени модели. Никой не знае това трудно ли е или лесно. Няма гаранции, има възможности! Тогава може да се окаже, че вие сте модел за някой друг. Може да се окаже, че моделите съвпадат с нечий друг. Може да разберете, че житейският ви път е съвсем различен и да го изминете по собствен неповторим начин и постигнете качествено нови форми на реализация и удовлетворение, които да изненадат не само другите, но и вас самите. И какво от това!? Нима не е най-важно вие да сте удовлетворени от собствените си дела и същевременно да сте в мир със себе си и света!?

Все пак, ако твърдо сте решили и имате желание за семейство, то хайде да прегледате, какво означава това за вас и имате ли ресурсите за това или нещичко има нужда от поправяне и освежаване, както се получи в тази сесия с клиентката ми. Улеснете пътя си, като ме поканите да създадем заедно оптималните условия желанието ви да се реализира по най-добър начин!

Имам „Желание за семейство”! – добре, но желайте и постигнете със собствен стил!

Препоръка от:

Дарина Гаврилова вашият консултант Енергийна психология и специалист Неврографика

jivnali.net

Записване за Индивидуална консултация

Първи разказ

това е Втори Разказ

Трети разказ

Четвърти разказ

Пети разказ предстои


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.