Закачка

Закачка

Закачка

 

В обикновен разговор ми направи впечатление, че често чувам от приятел, как е тренирал във фитнеса, как се е старал да стане културист, как редовно с негов приятел е тичал и скачал в парка, как е бил определени килограми, с нещо средно между гордост и доволство от себе си в гласа. Няма лошо, човек е добре да се цени и обича.

Случи се така, че неколцина приятели се разхождахме заедно в парк и изведнъж погледа ми се спря на изостанали в храсталаците успоредки от „соц-а”. Ума ми прищрака и без да се замисля предизвиках приятеля да демонстрира фитнес възможностите си. Той се втурна самоотвержено, но се оказа, че „вече не е същото”. Май му стана неловко, може би леко носталгично-тъжно, същевременно смешно. Започна да обяснява себе си сега.

А аз пак се отнесох в моите си съждения по-късно през деня, впечатлена от случилото се, което на пръв поглед е нещо напълно безобидно, закачка някаква между близки приятели.

Задържането на спомени и преживяването им в сегашно време. Това ни дава или  ни отнема от живота точно сега?

Какво печелим да преживяваме успешното или неуспешното си минало отново и отново?

Какво губим, ако изгубим минало преживяване за умения, присъствие или постижение?

Какво става с нас, ако знаем себе си само от тази сутрин? Кои сме тогава, с какво ще се заявим, като доказателство за стойност, отлика, ценно предимство или просто наличие? Можем ли да се чувстваме добре и в радост, ако нямаме славно минало, било то и от вчера? Лелеее, ами ако е от няколко поколения, как тогава?

Можем ли да се обичаме, само защото днес ни има и сме това, което днес установяваме, че сме?

Оооо, май пак ви затрупах с въпросите си! Но все пак, имате ли отговори за себе си? Тези отговори харесват ли ви?

А имате ли енергията да ги промените, като промените нагласата си?

А искате ли да я промените?

Всъщност знаете ли как или и това ви спира да имате цялата си жизнена енергия точно сега и сега да я употребявате за настоящите си занимания!?

Мога да продължа в тон на закачка да питам и разпитвам, ако не успявате сами да си задавате подходящите за вас въпроси, но имате ли настроение и смелост за това?

Мога да ви помогна и да намирате отговорите, които да ви правят удовлетворени и щастливи, ако не успявате в този етап на комуникация със себе си.

Мога и да се радвам на живота ви в сегашно време заедно с вас, ако вече сте постигнали този разкош и го споделите с мен!

И още една закачка – ще се метнем ли заедно на успоредката, за една бърза проверка в кое време живеем?

Дарина Гаврилова вашият консултант Енергийна психология и специалист Неврографика

jivnali.net

Записване за Индивидуална консултация


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.