Интимни отношения, деца, бизнес

Интимни отношения, деца, бизнес

Интимни отношения, деца, бизнес

 

Интимни отношения с партньора. Второ дете, което може и да е първи проблем. Третото е успешен бизнес. Това са трите нещата, с които искам да се справя. Може би не е толкова засукан моят случай, обаче като съм вътре в него и ми се струва, че не знам как да се справя.

Имаме едно дете, но аз искам и второ, и трето! Сега сме в ситуация в която се разбираме, обичаме, всичко ни е наред, но  нямаме интимни отношения. След раждането на детето преди 4 години се получи едно отдръпване и съответно почти никакъв сексуален живот. Отначало аз имах желание, говорехме, изисквах и т.н. след което се стигна вече да нямам това желание за интимна близост. Предполагам, че ми повлия това, че след като говорихме да имаме второ дете, той ми каза, че е изморен прекалено много и, че година и половина безсъние още, няма да издържи. Това мен много ме огорчи, тъй като с бебето реално бях аз, през цялото време! Лишавах се от съня си, от всичко, само и само  той да може да спи и ходи на работа, да е спокоен. И всъщност заплатих със здравето си и всичко останало, а се оказа, че той не е видял или почувствал никакво облекчение от това. Т.е. моите усилия са били абсолютно напразни.

Сега, тук има един друг момент, че за да дойде второто дете, аз трябва вероятно да се науча да жонглирам с тия ситуации. Това е едното, което вероятно прави някакъв блокаж в мен. Другото е това, че аз съм му много или малко сърдита. Понеже след майчинството се върнах на работа, реших да напусна, защото  нямах време за мъжа си и връзката ми не е като хората и става все по-стерилна; нямам време за детето си; нямам сили. Стоя в един офис и си гледам часовника примерно, като ми се съберат пет дни неспане понеже детето ми е кашляло цяла нощ и аз реално през тези часове, които се изисква от мен да бъда в офиса съм абсолютно непродуктивна. Тъй като съм мотивирана към работата си и искам да бъда добра във всичките си роли, взех решение да напусна работа. Оказа се, че това не повлиява връзката ни, не подобрява нещата в посока интимност. Имам време повече за семейството, имам време и възможност да се развивам и да работя в своята си насока, но интимните взаимоотношения не се възстановяват! Това, което ми хрумна е, дали въобще е възможно успешния бизнес да се съвместява с добри партньорски/ интимни отношения!? Реално аз доста често си казвам – ми щом няма да имаме второ дете или по принцип няма да имаме деца, аз реално нямам нужда, защо да правим секс!? Това няколко пъти ми е минавало през главата. Което си е някакъв инат.

Всъщност се замислям, защото последния път когато правихме опити за секс, почувствах такова изпиване на енергията, че чак почувствах физически болка, главоболие и т.н.! А това е енергия, която аз можеше да вложа в мислене, проектиране и т.н.

И я осени първото за консултацията ни прозрение:

Дали всъщност това не ми пречи на работата?! Защото аз си мислех, че е обратното, че работата ми пречи на интимността в отношенията.

Доста често ми се случва, още в процеса на излагане на проблема, заради обстановката, средата на защитеност, слушане с разбиране и приемане, без осъждане, клиентите ми да започнат да чуват онова, което иначе не чуват в разговор със себе си насаме или с приятелка, и да осъзнаят несъответствието в някои от съжденията си. Това е прекрасно и се радвам да мога да ви го предоставя!

Разказът ѝ  продължи:

Желанието ми за второ и трето дете е изгарящо силно!

Смятам, че неговото твърдение за умора от безсъние е…оправдание. Той за да се чувства толкова изморен, по-скоро е защото се е пуснал по течението по отношение на здраве, начин на живот, храна и т.н. Даже говорихме за това и му казах –  за мен ти не си здрав човек, ти си болен, защото си млад човек, а нямаш желание за живот, и т.н. и т.н. и това не е здраве. Реално ти трябва да отидеш да си видиш здравето. Разбра се че има проблеми с черния дроб и трябва да пие витамини. Ходи на масаж. Внимава как се храни. В резултат има малко повече енергия. Значи има още неща които да открием, за да извади и да може той да се преобразува.

Дааа, как да се справим с това – хем инат от обида да има интимни отношения и болка и явен дискомфорт даже, когато има и най-бегли интимни отношения с партньора, хем да има две-три деца!?

В съвремието ни, доста семейства минават през подобна ситуация  – чудесни отношения преди появата на детето, след това промяна в интимността до изчезване, нежелание за повече деца, загуба на баланс между личното, семейното и работата и към това се наслагва умора, липса на време, депресия… Започва един изцеждащ силите кръговрат, който ако не се спре води до тежки драми, разтрогване на брака, болести на душа и тяло, застой или сриване на професионалната изява.  После идват проблеми с децата и куп още последици… Вариантите са много. Не го казвам за да ви плаша! Казвам го, защото това води клиентите ми при мен и чувам от тях. Намерението ми е да ви съдействам да предотвратите каквото може, колкото може по-навреме! При това ви показвам най-общо и по на едро картината, обрисувана от най-често повтарящите се и направо еднакви ситуации в интимните отношения на двойките. Надявам се с това да подпомогна всички вас, които се разпознавате по някой или повече признаци да подходите сериозно към себе си и овладеете по-скоро процеса. Така ще си спестите множество проблеми, енергия, неприятни преживявания и най-вече пари, здраве и време. Дори и парите се преживяват, както ни е известно, но здравето е твърде ценен ресурс, а времето не се връща, каквото и да правим. В такъв смисъл – младостта, годините за създаване на деца и отглеждането им, на радост с партньора и красиви и пълноценни интимни отношения, енергия за живот, творчество, съзидание, развитие, споделяне са ограничени от чисто физическите граници на живота ни. Така ли е?

А сега да проследим какво стана в този типичен случай!

С клиентката ми влязохме в един доста забавен процес, съпроводен със смях. Дали защото тя бе толкова е жизнерадостна като натура или защото за първи път работеше с мен и моя подход за използване на методите на енергийната психология и те я развеселиха, има ли значение? Важното е, че резултатите не закъсняха. Да, минахме и през тежки спомени на семейството и рода ѝ от време на време, и това я хвърляше в силен изблик на очистващ плач, но това бе защото е разбрала нещо ново или получила дълго липсващите ѝ отношения на уважение, подкрепа, обич, грижа, доверие.

О, имам нещо като изживяване на детството! То си е мое. Направо ми лепна идеално!

О, да! Минавало ми е през акъла, че може да искам много деца и да им осигуря детството, но сега го разбрах, че това е, защото аз не съм го имала!

Сега мога да приема прегръдката на татко без да се пазя и без да опонирам на всичко негово. Вече се чувствам уверена. Интересно, сега имам и женското смирение – дори и да дойде нещо при мен, аз ще го приема с усмивка и търпение и ще чакам да отмине.

Огорчението към мъжа ѝ е отпаднало заедно с нетърпението и ми казва:

Моите усилия не са били абсолютно напразни, защото любовта и грижата никога не са напразни! Но „интимните отношения искат време”.

Това последното се оказа, е модел на мислене дошъл от баба. Вероятно е нормално за времената в които са живели бабите и пра-бабите ни, та какви средства на превенция от поредно забременяване и почивка на тялото са имали освен въздържание!? Това значи ли, че ние трябва да спазваме същата формула при съвременния ни начин и качество на живот? И да напомня, тези модели се попиват и предават напълно несъзнателно, но от нас зависи, срещнем ли пречка да ѝ обърнем внимание и я проумеем, освободим и дадем път на онова, което работи за нас.

Разбира се открихме и други такива саботиращи модели, които така добре освободиха място, че клиентката ми прихна да се смее, защото:

За мъжа ми е било пречка, че аз съм се чувствала неуверена. Сега сякаш се светна, стои и щрак!- ха-ха-ха. Доволна съм, защото това е затварянето на кръга. Вече нямам нужда да чакам, два дни и възстановяваме интимните отношения, не повече! Да не прекаляваме с бързането! Ха-ха-ха!

Тук вече се намесва страх, че като дойде другото дете, дали ще успея да контролирам бизнеса.

Продължаваме по пътеките на подсъзнанието ѝ, като едни шерлок холмсовци и откриваме, как бабата е загубила сина си тръгнал някога за Америка. Това така силно се е запечатало в паметта на рода, че е изопачило и повлияло следващите отношения в поколенията, та до клиентката ми, като нарушено доверие, лоши отношение свекъри снаха, лъжи. Справяме се с това предизвикателство и всички съпътстващи го.

Ах свобода, чакам я от толкова време! Справям се, виждам се с второ дете и имам проект за трето. Всъщност бизнеса върви, защото има благополучие в семейството.

Има обаче въпроса доколко трябва да съм открита пред съпруга си. Защото аз знам по принцип, че трябва да съм много открита, обаче като почна да говоря, емоциите ми много напират и реално става така, че излизат емоциите, той се чувства обиден, защото явно не разбира, какво съм искала да кажа, и това няма никакъв положителен ефект.

Тук пак идва модел от баба, която е изгубила вяра, че човек има право да съществува заедно с недостатъците си, да са толерантни с него. От татко идва модел за сдържане на естествеността докато не бъде притиснат. Пра-баба също е намесена. Справяме се с тези модели успешно. Естественият резултат е за хармонични интимни отношения, съпруг с добро здраве, партниране в отношенията. Даже споменът да дисхармония напълно изчезва!

О, желанието ми за деца е много силно, но сега с много щастие и здраво желание! Всъщност през цялото време исках да имам три деца не защото заради моето детства, а защото аз имам огромен потенциал да давам любов и да давам истински възможност на хората, на децата да бъдат деца, да следват себе си, да ги подкрепям и т.н. Всъщност това някак си не мога да го дам само на едно дете, трябва да го дам на много повече деца! Сега усещам, че е възможно.

Освобождаваме една рамка от пра-пра-пра дядо, друга от дядото в резултат на което:

Освободи се мъжа ми от притеснението, че няма да може да даде образование и да се погрижи за толкова деца. Спокоен е и можем да остареем заедно спокойни и щастливи, прегърнати, доволни от живота ни, пълноценен и за пример.

Тук рукват сълзи на удовлетворение и дълбока радост, които пожелавам на всеки да испита. Попиваме ги и продължаваме.

Бизнесът се случва, с много труд, усилия, тук там с някоя грешка, тя е пътеводител, но се случват нещата!

Изцеляваме още няколко програмки свързани с партньорство в бизнеса, неродени деца в предните поколения.

О, за това ли се чувствам толкова блокирана в това!? Те ме търсят! За това ли толкова ги търся и искам да ги почувствам физически и да ги прегърна?

Изненадващо за нея излиза такава информация и още много, с едно чисто разбиране на мотивите на предците, натиск, ревност, възпиране, децата като средство, работна ръка…

Сега виждам едно шумно, голямо, такова семейство, каквото аз искам да имам! Мъжът ми казва – ти си луда, оправяй се с тях! Аз му казвам – дай ми ги, аз ще играя с тях! Той е щастлив, стои и гледа, излъчва благородство, вяра, доверие.

Смее се с пълно сърце, щастлива, изтръпнала от толкова силни емоции на удовлетворение, осъществяване и сякаш пълно разгръщане на личността ѝ с цялата ѝ жизнена творческа женска мощ.

О, чувствам с тялото си, кожата си, в мен се налива, налива, налива, такаааа, до всяка една клетка. Сякаш получавам благословия от Вселената. Чувствам пълнота. Това е, край! Много съм добре! Много ми хареса процеса! Аз обичам такива процеси на развръзка. Винаги съм била такава търсеща и питаща. Това ме устройва напълно, като резултат!

Нейната жизненост и радост удовлетворяват и мен, като водеща в процеса, зареждат ме за още и още срещи и помощ в работата с клиенти. Научих още варианти на взаимовръзка в програмите на поколенията водещи до конкретни последици при съвременниците ми, а това е безценна информация, която тепърва ще пробива път в терапевтичните подходи, които вече се развиват под някаква форма, но не са особено познати и достатъчно използвани.

Ето, че животът ни научи на още добри неща! А вие какво научихте?

За повече разбиране, приемане и лично развитие, заповядайте на индивидуална консултация с мен, Дарина Гаврилова, консултант енергийна психология!

Заповядайте, направете го от ТУК!

 

Дарина Гаврилова вашият консултант Енергийна психология и специалист Неврографика
jivnali.net

Записване за Индивидуална консултация

https://jivnali.net/%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%81%d1%83%d0%bb%d1%82%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%b8-%d0%b8-%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%b8/%d0%b8%d0%bd%d0%b4%d0%b8%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d1%83%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%81%d1%83%d0%bb%d1%82%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f/


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.