Искам да си намеря мъж!

Искам да си намеря мъж!

Искам да си намеря мъж до края на годината!

 

„Искам да си намеря мъж до края на годината“ – така заяви моя редовна клиентка, с която заедно сме минали през доста от перипетиите в интимния ѝ живот, за да лекуваме рани и отваряме врати към желания живот.

Този път процесът е по-необичаен, защото се случва през метода Неврографика, който вече практикувам, като специалист по Неврографика.

Нека видим този начин на работа къде ни отведе и какво открихме там, с което да сме полезни и на вас, скъпи читатели на сайта ми „Живот За На Пред На Ли!?”.

Да започнем с това, че клиентката ми приключи, след години агония, връзката си с човек, на когото много държеше, но отношенията не бяха адекватни. Изтрезняла и готова за следващи крачки към успешна връзка, започнахме работа, която вероятно ще изисква време и задълбочаване в темата ѝ, но знам, а и тя, че е готова за това, щом е дошла и е потърсила подкрепа точно от мен.

Искам да си намеря мъж до края на годината! Имам желание за семейство, но се изморих след 23 години неуспешни връзки и 2 години, от тях, конкретни осъзнати опити.

Подготвям я за предстоящия процес и се потапяме в рисуването. Той предизвиква у нея най-различни преживявания на всички нива на съществуване – и физически, и емоционални, и рационални, и ирационални, но много реални!

Заявяват се няколко причини, на този етап, довели я да настоящия момент в живота ѝ и имащи пряка връзка с него. По-необичайното в този метод на работа е, че можем да рисуваме нещо по интуиция и после да разберем смисъла му. Едно от тях е именно такова. Клиентката ми го изобразява на листа си и чак тогава разбира:

Това е момент преди раждането, в самото начало (след зачеването), сякаш имам договор с мама да бъда „спасител”

Рисува и споделя с мен какво осъзнава чрез линиите, които оставя да изтекат спонтанно от нея на листа.

Това е обречената любов, която спасявах. Гневна съм, че ме мота толкова дълго. Имам усещането за камък върху сърцето си.

Това съм аз. Не си харесвам тялото, дебела и тежка съм, но това ми носи усещането, че съм солидна.

Това са всички незнайни причини да съм в това състояние.

Това е рожденото ми семейство, защото още се чувствам отговорна за него и ми тежи да е така. Оууу, става ми студено, като си мисля за това!

Изреждайки всичко по-горе, в един момент тя споделя съкровеното си притеснение:

Знаеш ли, чувствам страх,  как ще се случи всичко това, да си намеря мъж, как ще се доверя на някого, как ще го преценя!? Иначе толкова много искам да си намеря мъж, но…

Но скоро след това, тя започва да се сеща за онези ценни и здрави качества и ресурси, които притежава или би могла да развие, които да подпомогнат осъществяването на желанието ѝ. Рисуването по метода Неврографика много добре помага в това отношение, не и без моето активно съдействие в процеса, разбира се!

Знам, че има много неща, които аз мога да направя. Но искам и търпение и мъдрост да се справя с рожденото семейство и всички унаследени оттам проблеми. Освен това имам нужда окончателно да се справя с Х и смятам още да поработя с това!

Тук идва един много интересен момент в работата с метода Неврографика –  можем да залагаме на още неосъзнати но чувствани и желани съкровища, които да заявим чрез рисуването и така включим да работят за нашето благо, затова клиентката ми просто ги рисува и определя:

Това е за развитие на някакви ценни за мен неща!

А аз ѝ предлагам и още един ресурс, който всякога ни е нужен и носи много заряд – Щастието. Тя веднага се съгласява и с ентусиазъм го добавя към рисунката си, за да подхрани по още един начин успеха на делото си.

Процесът тече и носи амплитудни усещания – несигурност и спокойствие, разгорещяване и студенина, тежест и лекота. Във всичко това започват и осъзнаванията и развръзките:

Трябва ми човек стъпил на земята, за да се справи правилно със семейството, което искам. Стига толкова идеализъм! Какво, като толкова харесвах последния мъж, оказва се, че все не ми е стигало времето да му доказвам, че го обичам! Това е ограничение, което много ми тежи, тревожи, носи разочарование.

Когато разработва идеята за външния си вид се усмихва все по-широко и казва:

Харесвам се такава, каквато съм и много малко ми трябва, за да се харесвам напълно! Трябва да положа усилия, за да постигна това, което искам. Бях с Х, защото той ме прие физически, но сега разбирам, че психически не ме прие и все искаше да ме промени…

Тогава провижда място в рисунката си, подчертава го дебело и въздиша:

Имам физическа идея за мъж, направо го виждам – висок, светъл човек е.

Очите ѝ заблестяват закачливо и възхитено на образа в съзнанието ѝ. Рисуването ѝ става доста експресивно и клиентката се отприщва:

Искам да вървя в неподозирана и за мен посока, там където не съм я виждала досега!

Това обаче се заявява и на физическо ниво:

Имам болка в мускулите, сякаш дълго не съм се движила и искам вече да се раздвижа. Мисля си, как тази техника ми дава възможност да си позволя на себе си някакви неща, които явно досега не съм си позволявала. Дори не съм се сещала или разбрала, че ми трябват! Мисля си, колко много време съм си загубила в доказване и спасяване на човек, който сам не иска да се спаси. Това е като травма.

Задъхва се и обяснява сякаш повече на себе си, отколкото на мен.

Тогава става нещо интересно и много ценно – тя стига до отвъдния бряг, този на градивните спомени, даващи тласък в новата и желана посока, но това обикновено може да се случи, когато е махнато тежкото перде на негативните спомени и преживявания. Явно това, което досега е преработила чрез рисуването в процеса си, е свършило добра работа.

Сетих се за мой преподавател, мъж. Идва ми особена топлота към този човек, по странен начин го усещам, сякаш взаимно си даваме подкрепа, разбиране… От него се научих на доверие към мъжете, че няма да ме излъжат, няма да ме измамят! Сега го осъзнавам!

И се  разсмива с цяло гърло на откритието си и свежия заряд, който я е подел на вълната си.

Изпитвам радост, осъзнаване, хубаво ми е.

Преди малко исках Х да се нарани, а сега изпитвам решимост за продължаване напред, този цвят ми носи мъдрост!

Осъзнава тя избора си на цветове в рисунката и техния смисъл за самата нея, сега.

Заземена съм, здраво стъпила на земята вече. Не съм вярвала, че Х, който се оказа лош опит, може да се окаже и нещо положително за мен!?

Възкликва още по-учудено на себе си и лекотата на постигането му.

Напредвайки в процеса и наблягайки на развитието на ценното у нея тя възкликва:

Изпитвам радост, като дете което знае, че отваря кутия с бонбони и вътре ще има много интересни бонбони!

Чувствам се свободна!

В края на тази среща имаме да обобщим станалото и резултата. Тогава  клиентката ми казва:

Въодушевена съм, че съм свободна да направя вече всичко, което искам. Трябва просто да съм нестандартна, за да се разчупят нещата. Там където съм търсила няма да намеря. Всъщност мога да се разширя, обединя, погледна отстрани и това ще ми помогне.  Чувствам се толкова отпусната, че мога веднага да заспя!

Разбира се, колкото и да са удобни креслата при мен, не в тях е причината, а в свалената тежест на скритото напрежение и многото енергия, която отключихме в работата ѝ. Това само по себе си е енергоемко  – та тя мина през дълбок процес на промяна на мислите си, а това все пак изморява! Освен това отпушената енергия, потискана до този момент от досегашния ѝ начин на мислене, също иска сила, за да се приобщи хармонично и насочи в новата посока на мислене и действие на клиентката. Оттам и това желание за сън, не само от дълбокото успокоение.

Аз приветствам това усещане и обикновено насърчавам клиентите ми, ако имат възможност, наистина да полегнат и поспят. Това позволява завършеност на процеса на трансформация, както на физическо, така и на психическо ниво, и затвърждаване на рационално ниво. Ако още не знаете защо, прочетете тук всички подробности що е то Неврографиката, като метод за моделиране на вашата реалност.

А нашата работа с клиентката за нейното: „Искам да си намеря мъж”, не приключва сега. Предстоят ни още срещи. Какво става на тях, ще четете в следващите разкази, които подготвям  да споделя с вас.

През това време може да поразмислите, какво става във вашата връзка или желание за връзка. Каква е/ не е и какво искате/ можете да направите. После да съберете смелост за промяна и ме потърсите да я осъществим по-безболезнено и целенасочено.

До нови срещи!

Дарина Гаврилова вашият консултант Енергийна психология и специалист Неврографика

jivnali.net

Записване за Индивидуална консултация

това е Първи разказ

Втори Разказ

Трети разказ

Четвърти разказ

Пети разказ предстои

 


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.