Как да пея?

22. декември 2015 Uncategorized 0
Как да пея?

М.А.П.

Забелязах, че преди или след урок и репетиция винаги ме боли гърлото (не е от неправилно пеене) и ми се запушва носа. Възможно ли е с активиране на гърлената чакра покрай пеенето, да се активира и някакво чистене? И ако да, как мога да го разкарам? Защото ми пречи това и пропускам уроци по пеене?

как да пея.jivnali.net

 

Дарина

Възможно е. Възможно е и да не „дишаш“ нещо в тази атмосфера. Възможно е и да „не дишаш“ някого свързан с тази дейност. Възможно е и да не си изпяла, допяла… нещо някога. Можеш ли да се тупкаш докато пееш? Можеш ли да възнамериш „освобождавам“ с всяка мисъл за пеене, нота, хор, глас, започване и спиране да пея? Нарисувай болката, обгради я с червен гръг, задраскай я и после нарисувай желаното пеене, обгради го с червен кръг и му тури отстрани една зелена чафка. Магии много, всичко е в теб!

М.А.П.

Докато пея няма начин да се тупкам. По-скоро след това. Твърде много концентрация ми е нужна по време на репетиция. И тук мисля, че не става дума за освобождаване, ами пак страх. Страх, защото симфонията е супер трудна особено за алти (в чиято група съм аз) и страх, че на финалното прослушване през март може и да не успея. Ще ТЕСам тази тема да видим дали пак ще ми се приспи.

Дарина

Тъй де, освободи страха. Тупкаш ли с крак, докато пееш? Тактуване… това също се брои за тупкане.

М.А.П.

Да, тупкам. Но не мога мисълта си да отклоня към „фразирането“ на вида страх.

Дарина

Така, ЗНАЧИ, възнамеряваш още педи да се разпееш дори, че когато тактуваш работиш за освобождаване от страха, какъвто и корен да има той. Така става ли?

М.А.П.

О, да. Благодаря! Не бих се сетила.

Дарина

По пръстите на стъпалото, по самото стъпало има много точки, на меридиани които започват там. Тактувай на воля!

Живот За На Пред На Ли!?


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.