Как да се приготвя за НАРИСУВАЙ МИ… ?

Как да се приготвя за НАРИСУВАЙ МИ… ?

Как да се приготвя за НАРИСУВАЙ МИ… ?

 

Как да се приготвя за НАРИСУВАЙ МИ… където ще работим с метода Нейрографика / Неврографика има много лесен отговор, вероятно най-лесният. От една страна ни трябват някой обичайни пособия, от друга Тема по която да работим (т.е. проблем за решаване или желание за сбъдване). От трета, непреодолим ищах да го направим, с готовност да отделим време и внимание за себе си и този свещен момент на претворяване, въпреки възможните съпротиви в душата, външни пречки с разсейващи елементи, ако се появят (децата, телефонът, приятелите, съпротива, умора).

  • В обичайна ситуация рисуваме върху лист хартия, обикновено бял. Той може да е от размери на билет (за спешни ситуации и когато нямаме върху какъв друг лист да рисуваме), може да е  лист от кубчето за бележки, може да е А5, А4, А3 и повече. Тук е добре още сега да разберете, че колкото по-голям е листа, толкова по-вероятно е да са необходими повече време, внимание, търпение и енергия да завършите процеса на рисуване, което винаги е необходимо условие, най-малкото за да сте спокойни, а най-вече за да постигнете желания резултат.
  • Другото, което ни трябва са цветни флумастери и/или цветни маркери – от тънкописец до текстоотделител и/или обикновени цветни моливи, но по-меки, за да оставят по-плътен и ярък цвят по-лесно. Когато няма с какво друго, може да се рисува и с химикалка.
  • Понякога ни трябва хартиено тиксо, с което да присъединяваме още листи към рисунката си, защото музата може да се развихри с голяма сила или композицията (разположението на фигури и линии една спрямо друга) да изисква повече пространство от предварително предвиденото.
  • Неврографика може да се рисува по всяко време на денонощието. Понякога, когато отпускането в следствие на работа с метода е много силно и ни се доспива, се препоръчва рисуването да става преди нощния сън. Аз бих казала, когато ще имате време да дремнете. Лично аз, а и доста други хора, по-често имам ефект на силен енергиен заряд, от който широко ококорвам очи и ми се рисува още и още, действа ми се активно, като турбо двигател се чувствам. При такъв ефект е по-добре рисуването да е през деня, за да може тази енергия да се овладее и внесе в нещо градивно. Т.е. рисувайте, когато ви се рисува, но с едно на ум за възможния ефект, който е по-типичен за вас, което се установява с практиката.  Да не забравяме, че ефектът може да се мени според вашата промяна, дълбочината постигната в работния процес, времето отделено за работа.
  • Колко може да трае рисуването – от минути до дълги часове. Минути, когато експресно имате да се справите с някоя емоция, да речем, и вече сте овладели техниката Неврографика. Часове, когато работата е много голяма, задълбочена, и имате желание да я довършите докрай. Средно едно рисуване отнема към час и половина-два за формат А5-А4, но това не е 100% константа!
  • На практика може да рисувате на всяко място на което ви е удобно – на крак на някоя опашка пред гише в институция, когато ви е напрегнато; в обедната почивка в парка; след работния ден удома; сутрин за зареждане с кафето на терасата ви; в делник и празник; през интернет водено рисуване с мен в ZOOM или на живо в студиото ми „Живот За На Пред На Ли!?”.
  • Трябва ли да учите нещо предварително – не е необходимо ако искате просто да постигнете решаване на някаква ваша задача с моя помощ или рисувате за развлечение. Но ако искате да учите, факта, че вече сте прочели тези редове, сам по себе си е похвален! Продължете и с останалите кратки въвеждащи статии в сайта ми jivnali.net –консултации – НАРИСУВАЙ МИ или Fb страницата на НАРИСУВАЙ МИ… а след това последвайте гласа на сърцето си, то може да ви научи на всичко!
  • Не умея и нищо не разбирам от рисуване, как да правя Нейрографика? „Достатъчно е да можете да държите молив, за да успеете да се занимавате с Нейрографика“ – казва Павел Пискарьов, автор на метода. Другото се усвоява леко и неусетно, още повече, като ви водя стъпка по стъпка във вашия процес. Целта на НАРИСУВАЙ МИ… е да подпомага живота ви, не да ви прави блестящи художници, но ако това се случи, то сами ще знаете колко много съвместната ни работа ви е помогнала в това отношение!

Надявам се с тези кратки пояснения да съм ви отговорила ясно на всичките ви питания за това  „има ли нужда” и „как да се приготвя за НАРИСУВАЙ МИ… ”!

А сега е време да се организирате, защото аз вече съм напълно готова да ви приема за клиент и да рисуваме заедно.

Дарина Гаврилова консултант енергийна психология и специалист по Нейрографика

jivnali.net

Още за метода Неврографика може да научите, като кликнете на тази връзка отдолу.

НАРИСУВАЙ МИ… НОВА УСЛУГА