Криза в средата на живота

Криза в средата на живота

Криза в средата на живота

 

Криза в средата на живота е това, което явно става. Не са така нещата в живота ми, както човек би искал. Не е от много време, но проявявам нетърпение и желание да ги поправя, докато при съпруга ми не виждам такива. Даже се страхува да погледне нещата и искам да му изложа фактите и да му предложа да се разделим за малко, за да мога да го накарам да задейства нещо, защото той е прокастинатор  и може да остави нещата да си вървят така още дълго време. Нямаме добра комуникация от една страна. От друга, той има добра работна позиция и работата за него е много важна. Движи се в определена среда като наследство, като семейство. Забелязала съм с времето, че има доста неща, които му пречат да се отвори и да навлязат в неговия свят. Аз съм още на прага след четиринайсет години живот с него. Как да кажа, буксуваме. Аз знам, че той прави всичко най-добро от себе си, за да ни осигури всичко. В този аспект е добър. Но в аспекта душа, тази връзка никога не сме я имали и от там страда съответно и интимния свят (и там няма нищо, също). Бях се приготвила да му предложа да се разделим за половин година, за да го подведа да променим кардинално нещо.

Ходихме на консултация преди време, после му намерих мъж коуч , защото явно има проблем с жени авторитети и не приема съвети там. Вече няколко месеца. Бих казала нищо не се получава, ето, от година на година…

Искам да съм щастлива с човека до себе си, най-обикновена лекота и щастие!

Дамата е много обрана и добре премерена в изказа на проблема. Не изпада в изява на емоции. Животът я е научил. Все пак говори през една усмивка, натежала от сериозна болезненост. Кризата в средата на живота, се отразява в тази внимателност на изказа.

Има нещо тежащо, като шлака у мен.

Потвърждава тя в процеса на работа. Колкото повече напредваме в преподреждането на вътрешния ѝ свят, толкова повече живина и топлина се влива в нея, а тя го изпитва и на физическо ниво. Стопля се и интонацията ѝ.

Редят се образи, ситуации, преплетени отношения. За енергията няма препятствия и тя прелива от минус към плюс, трансформирайки души и съзнания.  Има прилив на взаимност и заедност.

Леко, красиво и щастливо, пърхащо, излъчващо, безгранично!

Това е чувството, което следва трансформацията.

Като в мечта съм!

Продължаваме след тази поредна глътка живот, но с малко повече усмивка, защото първоначалното учудване от странния и непознат първоначално подход с техники от енергийната психология, вече е хем по-познат, хем доказал се за клиентката ми с бързо настъпилата промяна, която няма как да отрече, доколкото я преживява с ум, душа и тяло едновременно.

Признавам си, че и аз се отпускам от прекомерно старание да съдействам при така силно заявена първоначална резервираност на клиентката ми. Сега, когато пиша даже ми става смешно, заради мен самата. Толкова съм старателна, съсредоточена и устремена да спечеля доверието ѝ в странните подходи на енергийната психология. Виждам и мъдростта ѝ да ми позволи това и да си даде шанса да опита. Тук е момента да ви благодаря, мили непознати и вече познати хора, че ме приемате и ми се доверявате. Факт е, че и аз се уча и развивам заедно с вас с всяка консултация.

А работата ни тече все по-гладко. Радостта и животът в гласа и поведението на клиентката ми стават все по-явно изразени, става по-непосредствена и дори кокетна, но вярна на стила си и класата си.

Прекрасно! Имам усещането, че сме едно цяло с мъжа ми, с което можем да вървим заедно. Като свободен полет.

Пулсира живо в мен.

Чувствам се изпълнена.

Продължаваме, като оглеждаме всяка подробност способна да спре добрия и стабилен развой към максимално подобрение в отношенията, за да се справим с усещането за „Криза на средата на живота”.

Чувствам се в едно с него. Това ѝ харесвам на Вселената, че е пълна с възможности. Ако ѝ позволявам и не се затварям само в това, че моят живот се върти само с моя мъж и ако той отхвърли някога някоя идея, тя ми е позволила вече да знам, че има и друг път! За това аз се чувствам щастлива и свободна да дам шанс и на него и на себе си, обаче!

Сякаш имам позволение да действам, няма какво да ме ограничава. Мъжа ми вече не е голямата сянка, която да ме спира, а един обикновен, нормален човек, с когото мога да споделя и нещата да станат. Има повече надежда и повече желание в това. Действа ми много олекотяващо и ми дава желание да действам.

Това ме изненадва, вече да не виждам мъжа ми като нещо голямо и непреодолимо, а като нормален мъж!

Засмива се с глас, очарована от самата себе си и промяната.

Чувствам се лека. По-спокойна съм вече. Ще наблюдавам как реагирам.

Това отговаря на поканата ми да види как се отразява в реалността ѝ съвместното ни постижение по нейното усещане за криза в средата на живота в отношенията ѝ със съпруга ѝ и да ги сподели с мен.

Много благодаря, беше изключително интересно и още по-полезно!

Ми казва в заключение.

Аз въздъхвам в окончателно облекчение, че сме се справили и постигнали целения резултат, прегръщам успеха ѝ, приемам благодарността ѝ с радост. Оставам с едно на ум за това, как  ще се прояви постигнатото в хода на консултацията в нените реални отношения със съпруга ѝ.

Ето каква обратна връзка получих след време, сигурно ще се развълнувате и вие да я прочетете!

Разни неща, положителни, доста различни от обичайните, започнаха да се случват, непровокирани директно от мен.

Сега усетих как се чувствам – по-спокойна, по-уверена, без толкова притеснения, без много страх да реагирам на думи, ситуации. И някак си получавам нещата много по-лесно отпреди. Например снощи мъжът ми се съгласи да работи в хола, не в леглото, без особен протест. Е, опита веднъж, но аз ясно помолих и се изнесе след малко. Аз си подреждах спокойно гардероба и нищо такова не очаквах. Приятно се изненадах.

За промяна в отношенията е рано да говоря, но промяна в мен има при всички положения!! Разни неща, които отлагах (страхове от реакции, колебания и т.н) стават наоколо ми – обявих, в чудесно излязъл случай, желанието си да уча. Мъжът ми реагира на сумата, но не отказа. Преди ден, явно е било толкова нужно да стане на момента, че мъжът ми ми се обади, че иска да резервира 2 седмици да идем цялото семейство с него на командировка (става на 50г и искал само с нас да празнува), предлага и когато децата са ваканция да идем за две седмици заедно на почивка. Толкова много семейно се е настроил, че направо онемях по телефона! В рамките на един месец ми се извини два пъти за дребни неща, които направи, но за които сякаш забеляза, че ми причиниха дискомфорт. В неделя вечер за първи път от много време, ама много време, чак не помня последния път, ми предложи помощ в кухнята (обикновено ляга  и почва да работи в леглото).

Ето че кризата в средата на живота е нещо, което може да даде тласък за промяна към по-добри отношения  и развитие на семейния живот. За това ви приканвам, да не се оставяте на страданието, разочарованието, умората, усещането за проблем и да потърсите алтернативен подход, като енергийната психология която практикувам от години с клиентите си, преди да пристъпите към крайни действия, които могат да причинят още и излишни рани. Заявете консултация и елате да проверим могат ли да бъдат променени нагласите ви, емоциите ви? Ще ви дам възможност да поспорите продуктивно със себе си и собственото си мислене. Нека видим  какво ще се случи! Ами ако може и вашата криза в средата на живота да се превърне в разцвет в средата на живота!? Живот За На Пред На Ли!? – казвам аз. А вие? Коментирайте под публикацията!

Дарина Гаврилова вашият консултант Енергийна психология и специалист Неврографика
jivnali.net

Записване за Индивидуална консултация

https://jivnali.net/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%B8-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8/%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F/


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.