Невъзможност за реализация.

Невъзможност за реализация.

Невъзможност за реализация, това е усещането на една жена, заради това, че не ѝ се случват начинания от дребни до по-значителни.

Така се чувства  Д., жена на 45 г..

Естествено, тя желае да се освободи от това усещане и да се реализира професионално.

Д. има необяснимо усещане:

„Сякаш има някаква невидима преграда навсякъде около мен и хем знам, че мога, хем нищо не се получава, или не става до край, или…все нещо не е както трябва…и се наслагва чувство на неудовлетвореност и униние.”

Има  и физическо усещане за блокаж в областта на торса.

В процеса на прилагане на психо-енергийна техника, Д. си спомня за неин провал отпреди 20 г. и идеята

„Ако сбъркам пак, няма при кого да ида на кого да се оплача”,

което я връща към спомен от най- ранно детство, когато чува майка ѝ да ѝ казва: „…и да не си дошла после да ми се оплакваш!”, по повод желание на малката Д. да направи нещо „на своя глава” (по свое решение и на своя отговорност).

Усещането на детето е, че „нямам право на успех, на подкрепа,  нямам право на майка”. Чувства се объркана, изоставена, уплашена, шокирана, защото: „много иска да направи желаното, с  подкрепа от най- близкия и силен човек на света Мама”, която, обаче прави точно обратното- „отнема ѝ подкрепата си тотално” и от там  генералният ѝ извод: „трябва да съм безпогрешна!”, който се оказва блокажът проявен в живота и работата ѝ. След сваляне интензивността на емоциите, Д. изведнъж казва

„Че как така без грешки, какво толкова!? Нормално е да се допускат някакви грешки, то без това не може! Грешките са естествена част от процеса на израстване и реализация на целите, това не значи, че не си успешен или че нещата няма да се случат!?”

Вече чувства облекчение и усещане за справяне, въпреки възможна проява на грешки, но вече възприемани по абсолютно нов начин – като част от процеса, не като причина за самосъботаж и последващ провал!

Към днешна дата Д. започва отново собствена дейност.

Живот За На Пред На Ли!?


Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.