Обетите в енергийната психология

Обетите в енергийната психология

Обетите

 

Обетите, като явление в работата ми, не са често срещано явление, но все пак съществуват и ето, че тези дни и моя клиентка, в процеса на самостоятелна работа, се натъкнала на обет. Това я объркало и спряла дотам. Заради това, днес ще споделя опит по темата, като се надявам да ви е от полза, ако и вие се натъкнете на обет.

Обетът е форма на обещание, но е по-сериозно и с идеята за дълговечност, пълна отдаденост и посветеност. Обетът е не просто дадена дума, а вричане на душата, пожертване дори на себе си или нещо дълбоко ценно от/за нас. При обет сякаш цялото ни същество се отрича от своето, за да бъде онова, в което се вричаме всецяло и завинаги.
Толкова е сериозно да бъде даден обет!
Има най-различни поводи и причини довели до даване на обет. Натъквала съм се на обети за безбрачие. Обет за бездетие. Обет за отдаденост на Бог, като божия невеста. Обет за самопожертване в името на Бог. Обет за мълчание. Обет за бедност. Обет за отделност от другите хора. Обет за страдание. Обет за мъст. Обет за вярност/лоялност към личност или дейност, идея.

Сам по себе си обетът не е проблем, защото идва от душата и е свързан с дълбоко наше убеждение и потребност, морални ценности, култура, вяра, опитност. Обетите стават проблем, когато е минало доста време, забравени са, а ние искаме да постигнем неща противоречащи им по смисъл. Когато говоря за време, обикновено става дума минал живот. Концепция, която изниква по време на работа с клиентите ми, напълно спонтанно, непредвидено, често изненадващо и за тях самите. Особено, когато не приемат тази концепция и дори я отхвърлят твърдо. Но веднъж преживели лично усещането за „друг живот”, колкото и стъписани да са първоначално, не могат да нзоват по друг начин онова, което констатират. А тези други животи, назад по линията на времето, ги отвеждат в различни векове, вяра, традиции, обреди, самоличност. Там и тогава тази личност е постъпила уместно, според себе си и вярването си, но с тази дълбока клетва е запечатала в полето на енергията си информация с тежест на ненарушим обет. Толкова силен отпечатък, че векове и животи по-нататък, той още стои твърдо и непоклатимо, и влияе на днешния ѝ живот. Най-често, като спънка, защото днешната личност има други вярвания, друга или никаква вяра/религия, друг пол и отношение към брачната институция, социалните отношения, тялото и телесното, морала, традициите и т.н

И в заключение, още една ценна подробност, за да не се ядосвате или съжалявате твърде много.

Обетите можа да са премислени и подготвяни, съпроводени от ритуал по даването им, нооо, може и да са се случили в миг на дълбок и разтърсващ душата момент, напълно неосъзнато, но все така силно и дълговечно!

Как да се справите, когато усетите, че сте блокирани от обет?
Доколкото става дума за работа с методите на енергийната психология, то и в този случай отново или все още, прилагаме същите методи. Помагаме на личността дала обет, да разбере мотивите и ситуацията към момента на даване на обет и да ги преосмисли от гледна точка на дистанцираност, натрупан опит и разширени  разбирания. След това да вземе отново решения и предприеме съответните им действия. Когато това се случи интуитивно, от душа, то ефектът е на незабавно облекчение и разблокиране тук и сега. Същевременно се усеща и от личнотста в миналото, и от личността днес, като между тях има хармонична съгласуваност, добронамереност и единение.

Ако, когато четете това, ви се стори трудно или ви плаши да се справите самостоятелно, при натъкване на ваш обет, винаги имате опцията да се обърнете към мен за съдействие, нали знаете?!
Надявам се все пак, с тези разяснения освен да съм внесла яснота по темата с обетите, да съм обогатила знанията ви, а и да съм допринесла за по-спокойното ви и сигурно пристъпване към самостоятелна практика.

Смело напред с методите на Енергийната психология и още емоционална и житейска свобода ви желая!

Дарина Гаврилова вашият консултант Енергийна психология и специалист Неврографика
jivnali.net

https://jivnali.net/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%B8-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8/%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F/


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.