Откритието на Хонгчи Ксиао

Откритието на Хонгчи Ксиао

Откритието на Хонгчи Ксиао – необикновено, но работи!

Хонгчи Ксиао е Тао лечител.

Хората винаги очакват да бъдат излекувани от някого. Най-старата, класическа книга за медицина, всъщност не е книга за медицина, а за отношенията между човека и природата, между тялото и душата. За това, когато се говори за медицина, всъщност става въпрос за Дао. За това в известен смисъл, хората трябва да се приспособим, за да сме в синхрон с природата като човечество. Това е нещо, което трябва сами да направим, а не да чакаме някой да ни излекува.

Във видеото по-долу разказва личната си история на откриване на „зелено“ лечение което нарича „Антивирусна система“ и която той държи да отговаря на  4 важни за него критерия:

1. Да има голям ефект веднага

2. Да е лесна, за да може да се научи за 1 минута

3. Да е безопасна, за да няма странични ефекти

4. Да лекува хиляди различни болести

И успява!

Прави демонстрация в телевизионно предаване излъчвано на живо (ето едно такова гледайте най-вече след 1:23:58 минута), като публиката в студиото е подбрана по негово настояване – хора с тежки заболявания, болки, трудно движение, за да докаже ефективността му. Така се оформя публика от 60-70 годишни болни хора.

Още любопитна информация и демонстрация на техниката има във видеото. А аз благодаря на  човека споделил видеото с всички ни!

Научете повече за откритието на Хонгчи Ксиао! Заслужава си.

 

Семинар на Хонгчи Ксяо на английски език първа част и втора част.

Благодарствено писмо на човек използвал техниката, придружено от документални доказателства. На английски език.

Книгата в zip на български език.

Книга в PDF формат, на английски език.

Книга на български – Български Книжници – гр София ул. Аксаков 10 и книжния пазар на пл. Славейков в София, доставка до дома – paidalajinbg@abv.bg

Киндъл вариант kd книгата  в Amazon. На английски език.

Сайт с опции за няколко езика посветен на Пайда Ладжин система за самопомощ.

Клип с комплекс пошляпвания.

Още интересни видео материали може да намерите ТУК.

 

Моето мнение за техниката  „Антивирусна система“ или както е добила популярност „Разтягане и пляскане“.

След обстойно гледане на видео материали представящи техниката по цял свят и добре познавайки техники като ТЕС, Пренареждане на Матрицата, Лечебен код, Квантова синхронизация, Повторно свързване, ПЕАТ, Емоционална терапия Рене Мей и множество подобни, базирайки се на личен опит, наблюдения и работа с други хора, мисля, че:

1. Интересно, практично, явно работи – не само гледах, опитах и съм като енергийна бомба.Наистина лесно за разбиране, запомняне, изпълнение, безплатно, не ни трябва нищо повече от наличното и има широко поле за прилагане и експерименти за всякакви проблеми – физически, емоционални, жизнена нагласа.

2. Пляскането – струва ми се излишно. Болезнено е и в този смисъл е допълнителна травма (психическа и физическа). Ако е пляскане, нека е по-леко, без излишна болка! Далеч по-деликатно и същевременно силно ефективно е лекото потупване и дори само докосване, на принципа „по-малкото е повече“. Освен, че енергията на тялото се активира дори само с насочване на вниманието към съответна област от тялото или точка, според максимата „енергията следва вниманието“ – вече научно доказано и от квантовите физици. Това води до същия физически проявен ефект, обяснен в множеството материали в интернет, но без кръвоизливите, били те и „лечебно проявление“ на енергията. Пък и едва ли е уместно за бременни, деца и специфични заболявания на кръвоносната система, кожата… други. Снимката е неприятна! (който иска да си я увеличи).

лечебни проявления

 

3. От всички карти на енергийните меридиани и аку-точки на човешкото тяло, добре е видно скупчването на точки в дадени зони, като длани, стъпала, уши, гръбнак.  Логично е, стимулирането им да активизира движението на енергия в меридианите, а с това да произведе лечебен ефект в органите и системите и така в общото състояние на организма. Чудесно! Още повече, че не бодем с аку-игли, не затопляме с мокса, не засмукваме с вендуза и не шляпаме, а потупваме нежно или поглаждаме. 

Карта на меридианите, jivnali.net

Аку-точки на ухото, jivnali.net

Аку-точки ръка, jivnali.net

4. Болезнените/ болните зони – да, болезнени са, защото не се хранят с енергия, блокиран е енергийният поток по меридиана (меридианите) минаващ през тази зона, било то и цялото тяло. Много внимателното им тупкане, или както вече казах, насочено внимание, вече е лечебно. Забележете, става дума да обърнем специално внимание на болното! Кога боледуваме? Когато не обръщаме необходимото внимание на себе си! Болката цели да привлече това забравено внимание. Нека му го дадем в достатъчна на тялото и духа ни степен. Нека го „чуем“ какво ни казва! И тупкайки го нежно, за мен е за предпочитане, пред шамаросването.

5. Скоростта на постигане на ефект – о да, всеки иска сега и веднага, аз също! Ама това може да е шок за психиката ни, свикнала с определено състояние и изградила цял живот и мироглед върху него. Никъде до сега не срещнах материал проследяващ какво се случва с потребителите на техниката, какво става след някакъв период от време. Допускам, че в най-добрия случай е траен и многоаспектен и на ниво физика, и на ниво психика, и на ниво мислене. Базирайки се на личния си житейски и консултантски опит обаче, съм по-склонна да предполагам, че скоро след подобрението и еуфорията се връща навикът на разболяващия живот. В този смисъл, залагам и на по-кротко, но трайно постигане на ефект, за да се променят едновременно и отношението/мисленето/жизнената философия, и тялото, и емоционалната кондиция.

6. Четирите критерия на автора – железни са! Адмирации! Така се печели внимание, научаване, употреба, качествен живот.

7. Разтяганията – впечатляващо! Леко, елегантно, без особени усилия, направо мързеливо и се получава! Ура! Но, действайте внимателно, ако сте схванати, правите го за първи път или столовете ви не са здрави.

Разтягане, jivnali.net

 

Ще се радвам да коментирате. За мен това е нова информация, ако и за вас е така споделете какво мислите. Ще ми е интересно и полезно, като обратна връзка.

 

P.S. Ето и кадри от скоро случилия се в България семинар по Пайда и Ладжин/ Пляскане и Разтягане. Друго си е да чуеш Китаеца на български 🙂 Събрах публикуваните кадри в един плейлист в You Tube канала ми. Приятно гледане!

Живот За На Пред На Ли!?


51 thoughts on “Откритието на Хонгчи Ксиао”

 • 1
  Велика on 26.03.2016 Отговор

  Опитах пляскане върху вътрешната страна на ръцете , 10 минути преди аеробна тренировка.
  Ефекта е невероятен! Не усетих почти никаква умора,изпотих се ,но дишането ми беше почти ,като в покой,а съм танцувала цял час.
  Използвах пляскането три пъти до сега и ефекта беше един и същ,едва ли е съвпадение…

 • 3
  Стела Стоянова on 26.03.2016 Отговор

  Чудесно звучи и лесно изглежда,но както винаги информацията е оскъдна.

  • 4

   Да, но ако можете да преведете нещо от английски или китайски, постепенно информацията ще стане повече. Все пак добре, че и това има, нали!?

 • 5
  Yana on 27.03.2016 Отговор

  Много интересна техника! Ще опитам и ще споделя резултати. 🙂

 • 7

  … благо’даря за възможността да се запозная с публикацията…

 • 9
  Mira on 31.03.2016 Отговор

  Здравей Дарина, може ли отново да качиш книгата в .pdf формат, изглежда нещо е станало с файла. Благодаря за споделянето! 🙂

 • 11
  Ваня on 01.04.2016 Отговор

  Здравей Дарина,
  Всичко е ОК, но няма ли превод на български? Аз съм само българче!!!!

  • 12

   А аз съм преди всичко българка, но това не променя факта, че няма книга на български. 🙂
   Все пак е по-добре от китайски, нали!? Използвайте гугъл преводач! Сигурно има и други програми за превод. Да , не са като качествен превод, но все пак е нещо. Иначе и двете сядаме и учим английски, или намираме преводач и издател… Става ли?

  • 13

   Вече знам, че книгата е в процес на превод и предстои издаването ѝ и на български език. Когато бъде издадена ще съобщя пак.

 • 14
  Елене Георгиева on 02.04.2016 Отговор

  Здравейте, и аз съм впечатлена! Опитах! Работи! Направо прекрасни ! Имам само един въпрос- на колко точки дневно може да се въздейства едновремено? Благодаря за невероятната информация.

  • 15

   Благодаря, радвам се за Вас! Доколкото успях да разбера, няма ограничение. По-скоро е въпрос на личен избор.

 • 16
  николай статков on 04.04.2016 Отговор

  https://www.youtube.com/watch?v=WM2NF_Uymvo

 • 17

  Някой го прилагат за растеж на коса, оправяне на слуха, главоболие…

  Открих, че пляскане по бузите, под брадичката и шията помогнаха за зъбобол, проблеми с артикулацията и ваденето на звук от гърлото. А пляскането по главата спомогна по-добра адекватност на човек с алцхаймер, паркинсон и склероза едновременно. Пляскането бе леко и само 3 пъти по достъпни места и стави, по 5 мин. приблизително, на място/ става.

 • 18
  ivangp on 12.04.2016 Отговор

  И така, след гледане на семинарите и прочитане на книгата ето основните неща, които аз разбрах:

  1. Пяска се по 4 основни зони – лакти (по вътрешната сгъвка), китки (отгоре и отдолу), колене (отпред, отзад и странично), стъпала, (отгоре, отдолу и странично).
  Тези сони са задължителни за дадена сесия. Всички други – глава, тил, рамена, глезени, болни места и т.н. са допълнителни. Чрез пляскането по 4-те основни зони се активират 12-те основни меридиани в човешкото тяло.

  2. Пляска се яко и продължително. колкото по здраво и продължително, толкова по-добре. Препоръчва се поне час пляскане на ден.

  3. Разтягането е както на показаната по-горе картинка и също е добре да е продължително. Пак поне 1час на ден. като може този час да се дели на сесии от по 5-10-20-30 минути. При разтягането е важно да се усеща болка пре цялото време. колкот по-силна е болката толкова по-добре.

  4. Възможни са лечебни кризи. Т.е. влошаване на състоянието преди то да се подобри. лечебните кризи включват всякакви неприятни симптоми. Посиняване на кожата, кръвоизливи, повръщане, диария, избиване на пъпки, отделяне на слуз, газове, подуване, и т.н. всяко влошаване е показател, че практиката работи и е индикатор, че тя трябва да се продължава, а не да се спира.

  5. Болни места могат да се пляскат директно, като се започва с леки потупвания около болното място и постепенно се повишава силата и близостта с центъра на болката.

  6. Тумори могат и е добре да се пляскат директно.

  7. Бременни жени могат и е добре да се пляскат и разтягат.

  8. Техниките работят за всякакви болести, болежки и неразположения.

  9. Техниките дават резултати в над 90% от случаите.

  10. Пляскането може да се прилага и върху бебета и животни.

  11. Пляскането може и е добре да се прилага и в кризисни ситуации, като инфаркт, инсулт, епилептични кризи и т.н. За целта обаче е добре човек да се запознае с меридианите, които са свързани с дадения орган.
  Накратко – за проблеми със сърцето, червата и белите дробове се пляскат лакти и китки.
  А за проблеми с главата и вътрешните органи – далак, панкреас, жлъчка, бъбреци, черен дроб, пикочен мехур, гърло, щитовидна жлеза, – се пляскат колене и стъпала. Това е при криза. Иначе за хронични проблеми и профилактика се пляскат всички 4 основни зони.

  12. Много важно – докато се потупва е желателно да се изговарят мантри или други повтарящи се автосугестивни изречения.

  забележка:
  Аз също като Дарина предполагам, че е възможно техиката да бъде адаптирана до леки потупвания или други манипулации, които стимулират отпушването на меридианите, но дали е така може да се докаже или да се опровергае само с практика.

  Като цяло техниката на пляскане много ми прилича на ТЕС. И принципите й са същите. Почти едни към едно е с ТЕС Предизвикателството, но допълнена с потупване на болните места.

  Надявам се това сумиране на принципи да помогне на неразбиращите английски да започнат да практикуват и да споделят резултати.

  По-здрави!

 • 19

  Благодаря ти Иване! Изключително ценно резюме! И аз намирам твърде много сходства с ТЕС, за това давам публичност на тази техника. Факт е, че „Разтягане и пласкана“ е доста по-млада в сравнение с ТЕС, която възниква 80 г. на 20 век и е вече утвърдена, доказана и почти на 100% резултатна и на която е посветен този сайт и дейността ми.

 • 20

  Anna Gluharova

  На 74 години съм,в добра кондиция,бързоподвижна,но с напредванвто на възраста тук там се обаждат болежки.Използвам мисловни техники/активиране на епифизата/ ,медитации,мантри,мудри,но това което прочетох в резюмето на Иван ме заинтригува много.Всъшност за пръв път чувам за тези техники на лечение.Ще се радвам да получа подробна информация,за което Ви благодаря.
  По здрави!!!

 • 21

  Прочетете всичко по-горе!Това е резюме на информацията – най-важното и е достатъчно за начало. Повече може да научите от книгата или семинар. Аз само ви запознавам с наличието на тази техника и източници от които сами да продължите да се информирате. Останалото е във ваши ръце.

 • 22
  lazarina VO on 21.04.2016 Отговор

  Здравейте,
  Попаднах случайно на страницата ви, като следвах пост на моята фейсбук страница.
  Поздравления за това че сте открили, опитали и споделяте метода ПайдаЛаджин.
  Резултатите са невероятни и аз също използвам и споделям метода от години.
  Исках да споделя, че Хончи Шао ще бъде в България от 3-15 юли и ще направи демонстрации и семинари.
  Книгата му „ПайдаЛаджин Само-лечение“ се превежда и ще бъде публикувана в България до началото на юни.
  Можете да прочетете за предстоящия семинар в интернет.

 • 23

  Благодаря за споделеното!

 • 24
  диана Николова on 21.04.2016 Отговор

  Много благодаря за тази информация. Наглед е проста като всяко гениално нещо. Надявам се да е така и на практика. Благодаря. Разпространявам.

 • 25

  Успех!

 • 26
  Emil Elmazov on 07.05.2016 Отговор

  Здравейте Дарина. Бих могъл да бъда издател на тази книга. Ще ме улесните, ако се добера до файла, за да търся авторските права.

 • 27
  snejka on 07.05.2016 Отговор

  попаднах случайно на страницата ви.благодаря за тази информация.ако може да попитам дали лекува алергия

 • 28

  Опитайте, нищо не губите. И да цитирам резюмето на Иван:
  „8. Техниките работят за всякакви болести, болежки и неразположения.

  9. Техниките дават резултати в над 90% от случаите.“

 • 29
  Мариана on 08.05.2016 Отговор

  Нищо не идва случайно! Благодаря, Дарина, благодаря на всички, които проявяват човещината и благородството на духа си, за да помагат!

 • 31
  Атанас on 08.05.2016 Отговор

  За проблеми с простата къде трябва да пляскаме по активно за подобряване на състоянието.

  • 32

   Общо потупване и място най-близко разположено до простатата и удобно за вас да го пляскате, както и приемливо като усещане за болка. Четох един отзив за справяне с хемороиди и господинът се беше пляскал на най-достъпните места както е указано в техниката – ставите, но го е правил редовно. С подобряване общото състояние на организма се е подобрило и това – хемороидите трайно са изчезнали.
   Успех!

 • 33
  Рени Вълчева on 08.05.2016 Отговор

  Здравейте, много се радвам че ви открих. Практикувам Пайда Ладжин от миналата година и съм доволна от резултатите. Надявам се да се видим някой път и да си споделим опита в тази прекрасна пракитка.

  • 34

   И аз се радвам! Май ще се видим още на 19 май на ЖИВОТ БЕЗ ФОБИИ!

   • 35
    Рени Вълчева on 09.05.2016 Отговор

    Да, ще се видим!

 • 36

  През 2007 г. си купих книгата,,ТЕС. По това време страдах от високо кръвно.Прочетох е много бързо и приложих техниката с потупване в/у себе си. Кръвното ми спадна почуствах се много силна и уверена и след това е препоръчах на близките си. Истината е че много вярвам в всяко нещо което е свързано с духовността. На всички казвах че този метод работи,но не всеки вярва и дори не опитват.Проблема си е техен.Аз винаги изчиствам болките си чрез потупване и много други медитации. Книгата „Ти лечителя“ от Хосе Силва е страхотна.Препоръчвам ви е. Успех на всички които ценят алтернативната медицина.Има много техники но човек трябва да ги прилага редовно при нужда.

 • 37

  Да така е, нещата работят, когато ги прилагаме, Рядко, да не кажа изключение е, да стане промяна само с прочитане на дадена техника, но тогава говорим по-скоро за плацебо ефект.

 • 38
  Veselina on 10.05.2016 Отговор

  Благодаря за споделеното!Искам да попитам всеки ден ли трябва да се пляскаме и с каква продължителност?Има ли значение по кое време на деня?

 • 39

  Моля прочетете коментара на ivangp по-горе! Останалите отговори са в книгата и Вас самата. С това искам да кажа, че най-точната информация за техниката е в книгата, но водещо е личното Ви усещане.

 • 40
  Dima on 24.05.2016 Отговор

  Здравейте,

  Аз сам с изкуствена тазобедрена става. Мога ли да правя разтягането или не е желателно? Не открих никъде информация по този въпрос. Някои ако знае или има опит, моля да ми отговори.

  • 41

   Здравейте! Не се чувствам компетентна да отговоря на това от медицинска гледна точка. Като една от всички нас бих казала следното: ако ви влече да опитате, направете го внимателно, леко, за малко – вижте как се чувствате и преценете дали и как да продължите. Ако не правите разтягането, което изобщо не е задължително, нищо не пречи да правите пляскането, ако искате.
   И като ТЕС консултант най-вече, Ви съветвам горещо да научите как се прави тази техника, защото тя е максимално простичка и щадяща, и да я ползвате със здраве! Ето тук, в същият този сайт, може да прочетете за историята на създаване на ТЕС, как се прави ТЕС и случаи разказани от и за хора решили свои проблеми с помощта на ТЕС.

 • 42

  Книгата „Самолечение с Пайда Ладжин“ вече е отпечатана и се продава. Може да я намерите в „Български Книжници“ – гр. София ул. „Аксаков“ 10 и книжния пазар на пл. „Славейков“ в София, за доставка на книгата до дома пишете на адрес – paidalajinbg@abv.bg
  Честито!

 • 43
  Данка Великова on 28.06.2016 Отговор

  Дани 28.06.2016г
  За лечението с пайда ладжин разбрах преди една седмица от моя приятелка .Запознах се подробно и го прилагам вече по два пъти дневно и смятам , че има необходимия резултат.Работя , от доста време с подобни техники цитирани по горе и тази определено ми допадна.Споделих я с две приятелки и те също са много ентусиазирани и я прилагат…Ще присъстваме и на второто от представянето в НДК.Имаме вече и книгата на Hong Chi.Имам вече достатъчно опит в тази област на нелекарствената медицина и съм доволна, че с всеки ден излизат все повече такива техники за лечение още повече ,че тази е една комбинация от много такива с възможност за цялостно лечение на тялото… УСПЕХ на всички , които ще й се доверят !

 • 44

  Това е клип от участието на Хонгчи Ксяо в телевизионно шоу в България.

 • 45

  Ето и кадри от скоро случилия се в България семинар по Пайда и Ладжин/ Пляскане и Разтягане. Друго си е да чуеш Китаеца на български 🙂 Събрах публикуваните кадри в един плейлист в You Tube канала ми. Приятно гледане! https://www.youtube.com/watch?v=j-OKsdhpEuY&index=4…

 • 46
  Емилия Маринова on 13.09.2016 Отговор

  Здравейте! Нека и аз споделя ефекта от метода! Имам разширени вени и прекаран тромбофлебит. Здравият ми крак започна да ме боли преди месец. На глезена се появи тъмно петно и множество червени точици. За метода гледах по телевизията и интернет. Онази вечер така ме заболя, че не се поколебах и започнах шляпане по рамената, дланите, лакътя, стъпалата и накрая в сгъвката на коляното и отгоре. След 10-15 мин. започнаха да изчезват точиците и петното се разсея. Болката отшумя и,вече,я,усещам рядко и слабо. Не ми се появи,червенина на сгъвката. Ако някой има информация дали може да се прилага при разширени вени, моля да пише!

  • 47

   Благодаря за споделения опит.
   Доколкото си спомням, да!

 • 48

  Да,може директно върху вените да се пляска!След време те се прибират.Успех!

 • 49

  Още едно интервю с Хонгчи Ксяо на български език при посещението му в България и демонстрация на метода. http://inlife.bg/%D1%85%D0%BE%D0%BD%D1%87%D0%B8-%D1%88%D0%B0%D0%BE-%D0%B8-%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%B1%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%88%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82/

 • 50

  Книгата на български в zip в Спиралата: http://www.spiralata.net/kn_bul/paida.zip

 • 51
  Георги on 16.11.2016 Отговор

  Вижте и препоръките на една от многото хора излекували се завинаги, която е присъствала и на семинара в България: Mrs Carr-Gomm (71) described attending one of Xiao’s paid lajin courses in Bulgaria and said „the results are totally astonishing and encouraging“. http://www.bbc.com/news/uk-england-wiltshire-37973517

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.