Предпочетена, като жена

Предпочетена, като жена

Предпочетена, като жена

Предпочетена, като жена не съм, нито избрана! През цялото време във връзките, които съм имала, имах едно такова чувство.

Имах една дълга връзка, в която на два пъти хванах приятеля ми, че ми изневерява.

С друг партньор, докато имахме връзка и въпреки, че знаех, че нямаме бъдеще, защото е женен, стана така, че ми изневери с друга жена, не с жена му!? Отново не бях по някакъв начин предпочетена, като жена!

Когато бях във връзка с трети партньор, който също имаше съпруга от много години и въпреки, че той каза, че се разделя с нея заради мен, когато вече бяхме заедно, той си хвана и друга любовница и аз пак се почувствах непредпочетена.

Винаги съм имала нуждата да се чувствам предпочетената, а сега излиза, че всъщност винаги съм била предпочетената! Сега го осъзнавам! Аз съм предпочетената, като жена!

Боже! Когато мама е била бременна с мен и още неомъжена, баща ми е имал и друга жена, без да са женени също, освен майка ми, но всъщност е избрал мама! Сега осъзнавам и томва!

Разказвам историята малко отзад напред, защото тръгнахме от толкова различно място, че никоя от нас, нито клиентката ми, нито аз, можехме да предположим, че ще се стигне до такова прозрения в любовния ѝ живот и партньорските ѝ взаимоотношения и дали е предпочетена, като жена или не.

Но факт!

Започнахме от това, че като дете, се е чувствала некомфортно да бъде сравнявана в училище с другите деца, заради простата причина, че в училище се пишат оценки и тя без усилия е получавала отличия и похвали, а други деца не. Малкото момиче, се е чувствало тъжно и състрадаващо другите деца. Предпочитало е да не бъде видимо с успеха си и давано за пример пред другите. За нея е било естествено да прави нещата, които ѝ харесват, без очаквания, а изведнъж това я прави изтласкана на показ в училищната система. Лоша работа!

Странно ли ви се вижда, дори леко смешно? Вероятно доста от вас ще се подсмихнат и махнат небрежно с ръка – „Детски работи”. Да, може би! Но за клиентката ми, това бе жива драма, която много ѝ пречеше да се изявява към днешна дата в работата си.

Пак ли ви изненадах?

Да, виждате ли как са преплетени посоките в които един детски проблем, може да даде сериозни поражения. Освен това, в този разказ ви давам само една мъничка част от тези следствия. Мрежата е много по-голяма и разплитането ѝ отне доста внимание и време.

Но да се върнем на онзи ключов момент, който развърза така хубаво възела на тези аспекти в живота ѝ!

Не съм ОК, някой друг да страда, защото аз съвсем естествено, без да съм се пънала,  получавам отличие! И при мама е така, и при баба. Всъщност, майката на баба е починала и баща ѝ се омъжил повторно. Мащехата се е чувствала много неудобно да бъде съпруга, защото е имала усещането, че за да получи нещо, друг трябва да загуби. В случая да бъде съпруга на мястото на починалата съпруга.

Историята съхранена в подсъзнанието на клиентката ми ни отвежда още по-назад във времето. Там разбираме и, че майката и бабата на мащехата са се чувствали по същия начин. Накрая развръзката идва от:

Виждам група жени. Този начин на мислене е техен. Те са голи. Това не е случайно! Това символизира възможността на жената да дава живот. Че всичко е цикъл. Че за да се родиш, някой трябва да умре. Че за да има добро трябва да има лошо. То е някакво разбиране за кръговрат, а не въпрос на взимане и даване. Не, ааа… трябва да го осмисля!… Тези жени имат мъдростта, че едни неща се случват и не е въпрос на ощетяване и придобиване при вземането и даването, а, че така се случва в живота и това е нормално. Да, това символизират!

Тази мъдрост за приемане на живота и нещата носи удобство и увереност на жените в поредицата. Разбиране, че когато се получава нещо, то не е защото е взето от някой, а защото нещо е приключило, независещо от нас, и това, което се е появило е дошло да бъде на мястото му. Това, че ти си се озовал там е друг въпрос.

Старият закон, че природата не търпи празни пространства!?

Да, да! Че всъщност нещо идва, за да възстанови целостта! Тоест, това, че сме получили нещо е не защото сме взели от някой, а защото сме на мястото на което това нещо се е озовало и ние сме го получили. Което всъщност е много хубаво! А!? Всъщност, когато получаваш, ти възстановяваш баланса, не си взел от някой!

Я, наистина ли е така!?

Изненадата ѝ наистина беше голяма – отвътре да ѝ дойде такъв ъгъл на виждане на ситуацията, такова различно разбиране.

Да! То не е защото ти си ограбила, за да получиш, а защото такива са законите на Вселената. Нещо идва, за да си изиграе ролята. Овакантява се място. Ако ти си подходящия за това място ти получаваш ролята. Ако не беше ти, щеше да е друг. Всеки е там, където може да се справи с ролята и допринесе нужното и на него да му бъде дадено нещо.

Развръзката продължава!

Буквално виждам и преживявам, как мащехата се чувства на мястото си вече! Благодарна за това, че е получила тази възможност. Тогава и баба почва да чувства, че получава, защото заслужава, а не защото е ощетила някого. Уф, много добре се чувства от това баба! А мама чувства получаването вече като награда, а не като наказание (буквално!). Сега няма наказани и наградени. Има приемане!

А как се чувстваш ти сега?

Ами да, не се чувствам виновна, че съм била предпочетена и избрана, а радостна от това, че съм спечелила и получила! Такъв е живота! Заслужила съм си похвалата в училище!

Живот За На Пред На Ли!? – ще възкликна пак аз! Животът е голямо училище. Не мога да се насладя на прозренията и мъдростта, която достигате с блеснали очи от изненада, че и тя е част от вас, жива, силна и съзидателна, помитаща всякакви деструктивни нагласи и безплодни убеждения. Включително и такива дали сте предпочетена, като жена! Остава само да си позволите да развържете възлите на вашите позатегнати от опъване тегоби! Хайде, да видим кой е най-смел да се почувства силен, здрав, уверен, успяващ и възнаграден в живота си и се обади пръв да заяви начален час за новото си Аз!? Чакам ви ТУК, както винаги.

Дарина Гаврилова консултант енергийна психология
jivnali.net

Записване за Индивидуална консултация

Индивидуална консултация

 

 

 


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.