Притеснение от регистрация в БТ

Притеснение от регистрация в БТ

Притеснение от регистрация в БТ (Бюрото по труда)

 

Притеснение от регистрация в Бюрото по труда, може да се случи на всеки и поради различна причина. А причини има толкова, колкото и хора, които имат връзка с идеята „Бюро по труда“!

Да видим сега конкретния случай, довел за безплатна консултация в сайта ми, на г-н Стефан Атанасов!

Описание на сухите факти, свързани с въпроса, в няколко думи:

Здравейте госпожо Гаврилова. Един от най-неотложните проблеми, пред които съм изправен е страхът от микроби и бактерии, който ме принуждава непрекъснато да си мия ръцете, с причини и без причини. Той обаче не се дължи на грижа за здравето, а на перфекционизъм, свързан със загриженост за уредите , с които работя – лаптоп, таблет и т.н. Преди хранене обикновено не си мия ръцете, освен ако не съм давал храна на кучето. По отношение на другите неща най-напред се почувствах застрашен, че мога да се превърна в компютърен маниак. След като се отървах от последната заплаха, появи (се) перфекционизмът и стремежа да запазя устройствата, с които работя идеално чисти. Литературата, която съм прочел за ТЕС не ме прави достатъчно уверен, че ще мога да намеря най-правилното решение, без да ползвам съветите на компетентен специалист.

Вторият проблем пред който съм изправен е свързан с това, че през следващите един-два месеца в Бюрото по труда предстои да се обявят едни доста атрактивни и добре платени работни места. Аз обаче се притеснявам да отида там и да се регистрирам отново, тъй като при първата ми регистрация такива места не се обявиха и аз впоследствие я прекратих. Сега мога да се регистрирам като работещ, който иска да си смени работата, но предпочитам да отида, след като преодолея чувството си за притеснение, за което споменах преди малко. Това са най-неотложните проблеми, които искам да реша във възможно най-кратък срок. За такива, които са от хроническо естество и изискват по-продължителна практика, ще ви потърся в офиса ви, най-вероятно през април.

Най-силните емоции, които изпитвате, в следствие на фактите?

Силно съм притеснен и в двата случая. В първия изпитвам и страх от задълбочаване на перфекционизма.

Опишете най-силните емоции, които изпитвахте, по време на проявлението на фактите!

Страх, подтиснатост и безсилие.

Опишете мисълта, която витае в съзнанието ви, докато изпитвате, тези емоции!

Ще им дойде ли един ден края на моите затруднения?

Опишете какво усещате чрез сетивата си!

Напрежение в главата.

Впишете и оценете всяка една описана по-горе емоция, мисъл, физическо усещане, с оценка от 0 до 10!

Най-вероятно осмица и за двата проблема.

Здравейте г-н Стефан Атанасов!

Първото, което е необходимо да направим с вас е да разделим двата пробема, за да имате по-ясен  фокус в работата си. От друга страна, ще мога и аз да ви водя по фокусирано, за да усетите по-отчетливо насоките и развитието на процеса. Заради това ще отворя втората тема в отделна публикация отговор. Съветът ми е да работите едната част от деня с едната тема, втората част от деня с другата тема, за да не се обърквате. Правя го, защото искате да движите едновременно и двете теми и бързо да постигнете резултат. Обичайно се препоръчва да се спправите първо с по-острата тема и като я приключите да пристъпите към следващата по острота.

Вторият проблем пред който съм изправен е свързан с това, че през следващите един-два месеца в Бюрото по труда предстои да се обявят едни доста атрактивни и добре платени работни места. Аз обаче се притеснявам да отида там и да се регистрирам отново, тъй като при първата ми регистрация такива места не се обявиха и аз впоследствие я прекратих. Сега мога да се регистрирам като работещ, който иска да си смени работата, но предпочитам да отида, след като преодолея чувството си за притеснение, за което споменах преди малко. Това са най-неотложните проблеми, които искам да реша във възможно най-кратък срок.

страх от задълбочаване на перфекционизма

Страх, подтиснатост и безсилие –8

Ще им дойде ли един ден края на моите затруднения?

Напрежение в главата.

Второто, което сега е необходимо да направите г-н Атанасов, е да оцените интензитета на всяко едно от подчертаните и неоценени словосъчетания. След това да забележите коя част на тялото ви реагира на това преживяване, по какъв тоно начин и колко силно, за да може да включите тази информация в декларацията си.

Например: Прекратих първата регистрация – каква е емоцията поради този факт? Колко силно тя е изявена от 0 до 10? Коя част на тялото ви реагира на нея (може да е стомахът, главата, гърлото, друго)? Каква точно е реакцията (свиване, дърпане, боцкане, парене, друго)?

Третото е да съставите декларация  с най-силно изявеното, като стойност.

Например: Въпреки, че чувствам притеснение и стомахът ми се свива на топка, само като си спомня как прекратих първата си регистрация, аз напълно и безрезервно се приемам и обичам, такъв какъвто съм!

Четвъртото е да започнете да потупвате с напомнящата фраза по протокола на ТЕС алгоритъма. Напомням, че целта ви е да свалите интензитета на всяко едно усещане до 0!

Например: Напомняща фраза е – притеснявам се и стомахът ми се свива на топка, само като си спомня, че прекратих първата си регистрация – напомняте го по всяка точка докато потупвате.

Препоръка:

Напишете в полето за коментари първоначалните оценки на всичко подчертано от мен.

Докато работите записвайте си на лист първоначалните стойности, появили се  прозрения, спомени, преживяване и допълнително работете с тях. Подходът е идентичен – оценяване, работа с най-изявеното, свеждане на интензитета до 0. Проверка на интензитета си правите в края на работата непрекъснато! Успоредно с това или след работа ми давате обратна връзка в полето за коментари долу. Така ще мога да ви давам препоръки и насоки на внимание, и как да продължите.

Спорна работа с притеснението от регистрация в Бюрото по труда, г-н Атанасов!

Дарина Гаврилова консултант енергийна психология

jivnali.net

https://jivnali.net/%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%81%d1%83%d0%bb%d1%82%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%b8-%d0%b8-%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%b8/%d0%b8%d0%bd%d0%b4%d0%b8%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d1%83%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%81%d1%83%d0%bb%d1%82%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f/


4 thoughts on “Притеснение от регистрация в БТ”

 • 1
  Стефан Атанасов on 31.03.2020 Отговор

  Снощи се прибрах в къщи малко по-късно, но след като разбрах, че моят случай е включен във форума, веднага започнах практическите упражнения. Внезапно ми дойде наум най-напред да опитам с техниката „Разкажи случката“, описана от Иван Петърнишки като най-лесната, но и отнемаща най-много време. Разказването продължи около половин час, но почувствах първите резултати. Те се оказаха малки, но все пак се усещат. Половин час занимания с ТЕС са толкова изморителни, че е невъзможно да издържиш, ако не си сменяш ръцете. А да ги използваш и двете едновременно, в конкретния случай е невъзможно. От днес сутринта започвам с традиционните техники.
  До вчера не ми правеше впечатление, че психически чувства като притесненията например, могат да имат и физическо изражение, но се оказа, че действително ми изтръпва корема, а в отделни по-критични моменти, това усещане се пренася и върху гръдния кош, от диафрагмата нагоре. Техниките и резултатите ще опиша, след като ги изпробвам.

  • 2

   Очаквам от вас да приложите съветите ми и да отчетете резултатите.
   Умората е естествана, когато има дълго затлачвани емоции – в психически план.
   Умората във физически план – тупкайте се по-лекичко-
   И в двата случая може да приложите ТЕС за умората!!! Например: Въпреки, че се чувствам психически изморен от прилагане на ТЕС, аз напълно и безрезервно се приемам и обичам такъв, какъвто съм! И не забравяйте да използвате скалата за отчитане на нивата от 0 – 10!

 • 3
  Стефан Атанасов on 01.04.2020 Отговор

  Известно е от практиката, че всеки административен проблем може да се превърне в психологически, стига да продължи прекалено дълго време. Моята история с Бюрото по труда (за щастие) не беше такава. След като първия ден си послужих с техниката „Разкажи случката“, на другия ден (31 март) използвах традиционната техника със следната декларация: „Въпреки, че чувствам притеснение и стомаха и гърдите ми изтръпват като си помисля как в Бюрото по труда ще ме гледат накриво, аз напълно се приемам и обичам такъв, какъвто съм“.
  При предишната ми регистрация в Бюрото по труда моята борсова посредничка ме насочи към длъжност за която отговарях само по отношение на дипломата и трудовия стаж, но тя не се беше съобразила, че длъжността се дава по програма, за която беше необходимо да съм безработен, а аз имах регистрация като работещ, който иска да си смени работата. Това беше нейна грешка, но неизвестно по какви причини тя ми се разсърди и срещайки ме по улицата, се правеше, че не ме познава.
  Изпълнявайки съответните упражнения от ТЕС, почувствах, че психическото ми напрежение е отслабнало (може би от осем на шест), но реших, че имам нужната воля за да тръгна, без повече да отлагам регистрацията си. За моя изненада на входа ме посрещна друг регистратор и ме насочи към друг борсов посредник. Оказа се обаче, че така дълго очакваните работни места не могат сега да се открият, а ще се чака да приключи грипната епидемия. Каква част от персонала ще бъде назначен още през май, ще разбера следващия път. Сега ще са ми нужни нова декларация и нова напомняща фраза във връзка с отложеното назначение, за да преодолея страха си, че то може да се провали. Утре ще ви информирам какво съм направил, а на вас ако ви е възможно, дайте ми нов съвет.

 • 4

  Чудесно е, че вече имате реакция към по-добро!
  Обърнете внимание на това, как все външни обстоятелства ви пречат на успеха на личните намерения!
  Моля също така, да сте по-конкретен в разказа си и да ми кажете доколко са ви полезни насоките и дали се възползвахте от тях, колко време работите, как се чувствата след това. Нека видим връзката съвет, употреба, резултат. Да сме полезни и на други във вашата ситуация!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.