Проблем с мъжете

30. октомври 2019 Споделено 0
Проблем с мъжете

Проблем с мъжете

 

Нейният проблем с мъжете не е отсега.

Предишният мъж – много я използвал,  имал проблеми с хазарта, тя работела и каквото изкара отивало за него, все едно е работела за него, по собствените ѝ думи. Той предпочитал да ходи на казино вместо да е с нея. Започнала да му изневерява, защото си мислела, че ако той не искал да се вижда с нея, след като тя прави всичко за него, имало хора, които ще я искат. Не си е позволявала нищо сериозно, като успоредни връзки. Него не могла да го остави, не е искала. Казвала си, че той е „мъжът който ще я обича”, а всъщност не станало така.

Тогава попаднала на другия мъж, с когото се вижда от три години всеки ден. Той бил с две деца, женен, от друг етнос. Обръщал ѝ много внимание. Така, както предишният не ѝ е обръщал. Поставял я на първо място. Твърдял, че много я обича, че иска да живее с нея, че е готов да си остави семейството, но в един момент ѝ  казал да избира, че не може да я дели вече с никой друг. Искал тя да зареже първия мъж и ѝ говорел всеки ден за това. Карал я в негово присъствие да се обади на първия мъж, но тя се дърпала. Един ден обаче, тя сама решила и се обадила. Казала абсолютно всичко на първия мъж и се разделили. Останала само с този.

От този момент нататък обаче той започнал да се държи по съвсем различен начин. Междувременно разбрал и за още няколкото мъже с които тя се била виждала, докато се виждала и с него, но нямала нищо сериозно с тях, пък и той нали е женен!? Тогава тя още не го приемала така, както по-късно.

Накарал я да си отреже косата, като условие да се виждат. Тя се съгласила, защото не можела без да го вижда. Без сама да знае защо, но ако не го вижда и не го чува, имала чувството, че не е на себе си.

Преди този случай имало и друг. Накарал я да се разхожда гола, на улицата, в центъра на града. И тя, без да знае защо, се съгласила. После гласът ѝ треперел и не била на себе си, но…

С тези три неща – да зареже първия мъж, да ходи гола по улицата и да си отреже косата, може би нещо в нея се пречупило и имала чувството, че наистина не е добре! Защо е направила тези неща? За да са заедно. А той не спирал да ѝ говори, каква е курва, как никога няма да се оправи, че постоянно го лъже, че не ѝ вярва къде е. Постоянно се опитвал да ѝ всява някаква вина. Даже ѝ посегнал и ѝ разбил устата, защото си въобразил, че тя се била загледала в някакъв шофьор, което въобще не било така. Постоянно си измислял някакви работи, че се случват, а тя дори не знаела за какво става въпрос.

На моменти искала да се отърве от този човек, на моменти не искала и не знае всъщност, кое я държи толкова силно при него. Защото реално той нищо не я е накарал да прави насила, не ѝ е „опрял ножа”! Всичко тя сама си била решила.

Мъжът имал проблеми с колата –  тя теглила кредити да му помага. Нейната тогавашна логика е, че така ще могат да се виждат. Защото ако той не излизал да работи с колата си нямало как да се виждат. Същевременно винаги като се виждали, той се опитвал да я мачка –  имал комплекси и си ги изкарвал на нея. За неговите комплекси, тя го отнасяла.

Искам да знам причината да ми се случват тези неща и да взимам самостоятелни решения без намеса на външни хора! Така ще съм щастлива.

Аз не съм човек с ниска самооценка и мога да твърдя, че това не ми е проблем. Зле ми е, че съм на второ място след децата му, че искам да съм единствена за него и да имам живота, който той вече има. Знам, че с мен няма да се случи, каквото и да ми говори.

Чувства се излъгана, използвана, измамена, смачкана, пречупена, прецакана, изпада в безсъзнателни реакции на агресия, въртележка от взаимна ревност, объркване.

Залага на мен в търсенето си, но ми дава твърде малко време, а така и на себе си. Бяга.

Знам, че е трудно, понякога дори звучи абсурдно идеята, това да се промени, когато сте вътре във вашия проблем с мъжете. В същото време виждам колко много хора ми звънят в очакване на вълшебни промени, като с едно щракване на пръстите, а нямат готовност за такива. Няма я психическата зрялост. Няма разбирането, че това е процес в който задължително условие е осъзнатото лично участие. Упорито, последователно, редовно, с конкретни усилия. Като да се научиш да ходиш, но не както досега да подскачаш на един крак подпрян на патерици, а да ходиш наистина и то на два крака.  Да, промените са забележително по-бързи при работа с методи от енергийната психология, още повече в ръцете на умел консултант с опит, но нямам претенциите да съм феята от приказките, в които някой хора още живеят. Избягвам да съм спасителка на „професионални” жертви, а такива се оказа има доста.

Направих каквото тя ми позволи по нейния проблем с мъжете в живота ѝ. Разбира се най-ярко се очерта, фигурата на бащата като базов модел за интимни взаимоотношения и отношение към жените. Човек който се чувства без късмет, обича с обиди, крещене, собственическо отношение и други.

Интересно ми е, скъпи жени, вие дали си давате сметка дали и как претворявате „баща си“ във вашия живот, във вашите връзки с мъжете, съпрузите, приятелите, партньорите, дори синовете?

Какво точно ви впечатлява? После правите ли нещо, ако имате проблем с мъжете? Какво точно правите? Има ли кой да ви подкрепи?

Как мислите, дали тази ситуация е изолиран случай, на зависимост към мъж използвач, насилник, манипулатор, важещ само за тази жена? Дали на вас ви се е случвало да сте в такъв капан на – не искам, ама искам? Дали се чувствате впримчени против обичайно логичното и против доброто ви по принцип самочувствие  в саморазрушителни взаимоотношения? И вие ли се самозалъгвате по незнайни причини за вашия проблем с мъжете? От колко време вече е така?

Пишете ми! Нека поправим модела на проблем с мъжете! Но бъдете готови на системна и упорита работа и с мен, и самостоятелно. Така се постигат истинските резултати, трайни във времето и блестящи с усмивките ви!

Дарина Гаврилова вашият консултант Енергийна психология и специалист Неврографика
jivnali.net

Записване за Индивидуална консултация

https://jivnali.net/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%B8-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8/%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F/


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.