Проект за семейство

Проект за семейство

Проект за семейство

 

Проект за семейство е основната тема по която сме се събрали да работим за клиентката ми. Това включва няколко аспекта, така както тя ги изявява и поднася, осъзнаване след осъзнаване, от подсъзнанието си.

След предишната ни среща и работа по метода Неврографика, клиентката ми докладва, че е осъзнала, че преди е имала нужда от мъж, който да и дава усещане за цялост, личност, а сега вече не чувства нужда от това, защото сама може да легитимира личността си, достойнствата си, качествата си.

Това е много силно и ценно усещане за една млада жена, която е тръгнала да си върне центъра на силата към себе си. Вероятно и вие разбирате, че ако нямаме авторитет пред самите себе си, едва ли ще имаме такъв пред някой друг. Да, когато още не сме разбрали кои сме и какво можем, вероятно е да се насилваме да влияем на околните, като влагаме много и най-различни похвати за въздействие.  Вероятно е да упорстваме, чак до изнемога, но в ответ да се чувстваме неуспели, изтощени, направо провалени, че и подиграни или най-малко изгубили много време и още повече собствения си авторитет. Никой не иска това, особено когато предполага и очаква обратното, нали!? Боли ни, свиваме се или ставаме агресивни, или… изявяваме друга реакция. Но каква полза от това? Най-много да изгубим още време, още сила и още авторитет, самооценката ни още да се понижи и повлече след себе си още разочарования и провали и… така или до безкрай или до онзи чуден момент, когато изведнъж проумеем, че има проблем, че ни трябва помощ, че е време за поемане на отговорност и осъзнаване на собствената ни роля в ставащото.  Колко е сладко след това усещането да си успял да преодолееш горчивото минало, инерцията на саморазрушителните навици и придърпал нишките на живота си в собствени ръце. Тогава всичко е по-светло, по-възможно и реално случващо се, успешно и много удовлетворяващо. Ще го потвърдите ли? Изпитвали ли сте го вече? Силно се надявам, че да! А ако не сте, то винаги може да ме намерите в подходящия за вас момент, за качествено съдействие, знаете го, нали!?

А сега да видим, какво се случи в поредната ни работна среща по проекта за семейство, когато за това при мен дойде тази млада жена, готова за обновление!

Тя вече беше узряла да пристъпи към формулиране на семейството, като проект, не просто, като момичешки блян. За това набелязахме освен темата и необходимите ѝ ресурси, за да състави своя си проект за семейство. Къде интуитивно, къде осъзнато, тя заяви кои сили и  качества да въвлече за съдействие към себе си и сътвори своята магия-рисунка по претворяване на идеите в реалност. Подреди ги за себе си така:

Партньор, любов, увереност, взаимност, спокойствие, опита на жените от моето семейство.

Колко хубаво е това последното, не мислите ли? Колко от нас се досещат, че може да има много сила в добрата опитност на поколенията преди нас, чиста сила, женска сила, сила за семейство. Та как щеше да ни има нас, ако я нямаше тази женска сила вървяла от поколение в поколение, въпреки всички житейски изпитания!? А всички знаем, че жените всякога са били по-уязвимите, по-зависимите, по-безсилните… поне физически и социално йерархично.

Клиентката ми се потапя в процеса на рисуване и разработва темата и ресурсите си.

Става ми красиво на душата, като къща-играчка. Добре ми е, усмихнато.

После подсилва още и още своите съкровища-ресурси и изведнъж проумява още нещо ценно за нея самата:

Разбирам, че не беше нормална историята с бившия ми приятел. Това, че съм била толкова неуверена като личност, а съм предлагала и давала, като човек, не съм го осъзнавала и не съм била готова да поема отговорността, да съм това, което съм.

Това и добавя още прилив на увереност у нея и тя смело добавя още ресурси към вече наличните, които да подпомогнат осъществяването на проекта ѝ за семейство:

Аз, като зряла личност. Пари. Неизвестното добро.

Това в Неврографиката е един възможен и много щедър на блага ресурс – Неизвестното добро, който много често използваме, защото в крайна сметка, кой от нас знае всичко и би могъл да го призове конкретно,  характеристика по характеристика!? А и така, както аз казвам на всичките си клиенти, получаваме невероятния шанс, да получим нещо много по-добро от това, което имаме, при стеснения ни от опитността ни досега кръгозор, дори да си представим като възможно за бъдещето!

Това довнасяне на ресурси и работата по тях чрез метода Неврографика прави клиентката ми да диша спокойно и съсредоточено да рисува своя проект за семейство.

Хармонично, балансирано и спокойно ми е.

Казва тя унесено, когато е подпитвам, какво преживява. Когато достига онзи момент на насищане на хармонията в себе си, силата ѝ толкова се увеличава, че продължава да рисува със замах и до достигне до онова смело разбиране, което сподели с мен:

С бившия сме имали много незряла връзка. Нищо! Добре че не се осъществи, защото щеше да нарани още много души и евентуалните ни деца.

Знам, че хем я боли, че тези деца още ги няма, хем, че наистина е благодарна, че не е предизвикала по-голяма болка, от тази само нея да я боли. Притихнало участвам в разбирането ѝ на нея самата и този обрат от преживяване на минало към поглед за бадеще. Там тя набира още сила, защото метода много добре предлага тази възможност за развиване.

Почти накрая на процеса тжената  достига до преживяването на онази цялост, която е търсила къде съзнателно, къде несъзнателно.

Сега имам в едно единно цяло проекта си за семейство, партньора, увереността и уважението. Тялото ми се отпусна. Радостно ми е – събрах си семейство! Чувствам удовлетворение, че всичко е  тук пред мен (на рисунката на листа ѝ) и в мен (реалистичното преживяване в съзнанието, тялото и душата ѝ), събрано на едно място.

Това е много ценен и желан от мен, консултанта ѝ, момент, защото това е точката на свързване на външното и вътрешното. Точно както, като сте застанали пред огледалото и с еднаква радост преживявате онова, което виждате в него и онова, което чувствате в себе си. Без разлика! Тъкмо заради това по-ярко, по-зареждащо и по- плодотворно, от гледна точка на Енергийната психология и законите за привличане и сбъдване на реалности преживяване, е този възлов момент. Момент на включване на онзи перпетум-мобиле генератор, който да задвижи всички знайни и незнайни механизми сътворяващи чудото Живот.

Моето е силно, супер заредено с енергия – няма как да не успея! Въодушевена съм и заземена.

Много ми се доспа…

Ето на! Прекрасно! Работата е свършена! Хем има заряда, хем е здраво стъпила на земята. Така има наличната предпоставка за своя успех. А доспиването, както вече знаете предполагам, е сладката умора от свършената добре работа по вглъбяване в себе си и разчистването на застоялите отломки от минало, запречващи просторите към възможното и уместно за нея семейство и привличането на още сили и качества в тази посока.

Та такива работи се случват с Неврографиката и работата с мен!

Желая ви дръзновението да и вие да съградите свой по-добър вариант на живот и реализация!

Дарина Гаврилова вашият консултант Енергийна психология и специалист Неврографика

jivnali.net

Записване за Индивидуална консултация

Първи разказ

Втори Разказ

това е Трети разказ

Четвърти разказ

Пети разказ предстои

 

 


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.