Прошка

Прошка

Прошка

 

Прошка е станало нещо като медал, нарицателно за духовна извисеност в днешно време. Даването на прошка е новата база за сравняване, съответно явен или скрит упрек, която циркулира от известно време насам. Това поражда свръх напрежение у хората, които са така завладени от силните си емоции, че не успяват насила да дадат или приемат прошка, но в някакъв момент решават, че са го направили, само защото са го заявили публично. Емоциите обаче продължават да ги изгарят, докато биват потискани в душата. Нерядко това отключва физически проявления налагащи медицинска помощ. Удивително явление!

Другата неудача на новия модел прошка е и позицията на породена надменност – видите ли аз простих, а ти не. Олеле!

Всъщност традицията е, роднините да се помирят, защото хлябът е по-висок и за да го има, семейството и близките трябва да са задружни  в намеренията и действията си. За да оцеляват. Нещо като договор за мир/ примирие… помирение… Сега можем да го наречем възстановяване на фамилния реди или зануляване, но…

За себе си съм разбрала, че всъщност търсеното е приемане на нещата такива, каквито са. Тогава не възникват ситуации на конфликт, обиди, пренебрежение, размяна на роли… Когато приемаме другите такива каквито са, това е форма на уважение. Уважаваме ли другите и тяхното, кога и как ще се отвори място за конфликт!? Ще се налага ли размяна напрошка!?

Ако вече сме влезли в конфликт, то според мен пак е добре да разберем себе си, а после и другия. Ако успеем да го направим неизбежно се стига до вътрешно състояние на мир и… приемане. Приемане на фактите. Нещата са такива, каквито са. Станалото станало, както казват възрастните хора. Минало! Вече няма осъждане, емоции. Само чисто приемане. А когато сме приели, за каква прошка може да става дума!?

Заради всичко това, създадох  скрипт „Прошка“. Нека е в помощ на всички вас, които не успявате да приемете фактите, породили конфликт у вас, множество силни и неприятни емоции, вътрешния бунт, обидата, болката, неразбирането или изненадата от случилото се. Надявам се да постигнете вътрешния мир, който заслужаваме всички ние. Тогава ви моля, погледнете в себе си и вижте – още ли говорим за вземане и даване на прошка?

Дарина Гаврилова вашият консултант Енергийна психология и специалист Неврографика

jivnali.net

https://jivnali.net/%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%81%d1%83%d0%bb%d1%82%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%b8-%d0%b8-%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%b8/%d0%b8%d0%bd%d0%b4%d0%b8%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d1%83%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%81%d1%83%d0%bb%d1%82%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f/


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.