Ретроградният Меркурий като ресурс

Ретроградният Меркурий като ресурс

Ретроградният Меркурий като ресурс!?

 

Меркурий, ретроградност, словосъчетание, което вече стряска навред!

Радиа, телевизии пригласят на интернет и вестници, че ретроградният Меркурий е причина № 1 и кратко и ясно обяснение за всякакъв род неволи!

Та ето сега – от два дни телефонът ми своеволничи превключвайки всяка секунда, когато искам да го употребя, на някакъв странен обяснителен режим какво не е в ред, като на всичкото отгоре огласява гръмогласно тази своя палавост, така че да не мога да не го забележа. Пък аз простата не му се връзвам! Явно нещо не е… в час. Ми ок! Ще чакам да му мине. А после чета от няколко астрологични и нумерологични източника, които циркулират в интернет пространството ми, че „от два дни Меркурий е в ретроградна позиция”. Въх! Ето какво било! Ми добре, значи съм била права, ще чакам да му мине.

Как е възможно да не се трогна!? Това на нищо не прилича!

Ама сядам и си записвам някой ценни данни от телефона на лист, тъй за всеки случай…

Е, вие от кои сте – от трескаво тръпнещите при идеята: „Ето, пак е от ретроградния Меркурий!” или от философски констатиращите:  „Ми, ок! Ретрограден Меркурий”?

Обаче има и една друга категория, към която смея да се присламча, а тя е на тези, които откриват „ретроградния Меркурий“ като ресурс.

Всъщност все повече се говори и за това, като за потенциал, ама колцина провиждат в това покана към себе си да се възползват от ситуацията като към манна небесна!?

За себе си мога да кажа, че зорът ме научи.

Преди няколко години, когато още прохождах в Техниките за емоционална свобода (ТЕС), много се тръшках при видимо спънати продължителни периоди, в които сякаш всичко ставаше наопаки, колкото и упоритост в усилията да влагах, колкото и безпаметно търпеливо и не дотам да пробвах отново и отново да докарам нещата на моето си, а накрая пълен провал! Провал на идеята, доброто намерение, вложените усилия, търпение, изобретателност все пак да се справя, преодоляване на съпротивата да потърся помощ и други такива, плюс раздразнението до ярост, отчаянието до рев, разцвет на ругателския ми речник за сметка на благодарствения и т.н. бонуси. Но моето котешко любопитство към употребата на ТЕС си каза своето: „ТЕСай за тази спънатост, защо се мъчиш!?” Да, здраво се потупках за онова, което по-горе описах и за всичко останало, което не съм (зщото не е за казване)  ама преживявах! И това даде своите резултати – на приемане на ставащото, на спокойното му приемане, на интереса какво по-добро да правя през това време докато Това става (ретроградният Меркурий). Само че, тогава не четях астро-материали и хал-хабер си нямах, че „Ааа, това било значи!” Тъкмо се справих със зора и налетях и на обяснението „ретрограден Меркурий” и всички произтичащи от това спънки. Така се вдъхнових и зарадвах, че започнах щедро да раздавам съвети. Но резултатът беше да получа едно силно заплашително и отхвърлящо размахване на пръста:

Няма такова нещо, никой не може да се опре на планетите, вярвай си, ама като ти дойде на главата, тогава ще те питам!

Айде, отново ми се отвори работа (разбирайте още аспекти за ТЕСане по дадена тема), в случая за ретроградния Меркурий, че „голям страх и аз наистина може да не съм видяла още дебелия край“, че „хората са тотално слепи и глухи за градивните възможности дори и в негативните ситуации“… и други такива. Резултатът беше още по-всеобхватно спокойствие и приемане, плюс лека веселост. Ауу, станах благодарна на размахващия пръсти, че ми посочи още нещо, което да направи живота ми по-лек! Чудо! А понякога имам и дързостта да се шегувам с пустия му ретрограден Меркурий (пу-пу, плюете ли си вече в пазвите при тази неграмотно изтърсена ерес?).

А сега, спокойно прелитайки през асто- и нумеро-текстове забелязах тенденция да се пише и говори и за ресурсите в ретроградността. Може аз да съм прогледнала за такива текстове, може астролозите да са прогледнали за такова поднасяне на информацията, може и двете да са, може да е просто мода в разчитането ,но важното е, че вече има поглед към полезното в привидно вредното. Има дълбочина в прочита и многоизмерност. Ура!

Думата ми в този текст е именно за това.

Когато Меркурий е ретрограден, да се възползваме от това като ресурс за подобряване на живота! По-широко погледнато, когато нещо е зле да намерим ползите, градивното, потенциала за добро. Нали медалът имал две страни.

Как ли?

Вещите в материята казват, че тогава излизат недовършените теми в живота ни, неприятните, скритите, тайните, мъчните мисли, емоции, отношения, спомени… стари рани, проблеми… С две думи онова, с което някога не сме се справили поради някаква причина, но е било и още е съпроводено от болезненост.

Ами чудесно!– Аз като консултант до мозъка на костите си ликувам, защото това е златна възможност ясно да забележим иначе скритите дънни ями, които правят невидимите и поглъщащи радостта, усилията и живота ни дори, водовъртежи. Все едно Меркурий идва и слага силни очила, за да няма начин да не видим водовъртежите, ямите, шамандурите, ръкомахането на спасителите и каквото още там ви хрумне, като сигнали за проблем-решение потенциала. Защото всички вероятно сте чели достатъчно, че решението се крие в самия проблем. Ами да! И тук е така.  Ретроградният Меркурий е поредната възможност да осъзнаем и се справим с проблемите, които спъват щастливото ни настояще. Остава само да пожелаем да го видим именно по този начин, после да се засилим и… да го направим.

Да направим какво?

Какъв друг отговор може да очаквате от консултант енергийна психология, каквато съм, освен: „Потупвайте, потупвайте, потупвайте!”? Иначе казано – приложете методите на енергийната психология. Онези които вече знаете или такива, които дори от тук, в сайта ми може да научите за първи път. Те работят, дават резултат право пропорционален на вложените желание, любопитство, упоритост. Всъщност като всяко друго нещо. Защото вече знаете, че когато усърдно инвестирате страх, съпротива, паника в понятието „ретрограден Меркурий”, то неизменно получавате потвърждение на това и то всеки път все повече и повече.

Не е ли време да опитате и обратното – да инвестирате интерес, благодарност, време в приемане на ресурса „ретрограден Меркурий” и да спечелите радост, спокойствие и сила в сърфирането по вълните на космическата енергия.

Гид и фен на ретроградния Меркурий, като ресурс и опция за усъвършенстване на живота:

Дарина Гаврилова вашият консултант Енергийна психология и специалист Неврографика
jivnali.net

Записване за Индивидуална консултация

https://jivnali.net/%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%81%d1%83%d0%bb%d1%82%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%b8-%d0%b8-%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%b8/%d0%b8%d0%bd%d0%b4%d0%b8%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d1%83%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%81%d1%83%d0%bb%d1%82%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f/


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.