Секс и алергии, каква е връзката?!

Секс и алергии, каква е връзката?!

Секс и алергии

 

Направо си представям, как се ококорвате! – Та какво общо има едното с другото!? Къде е темата за секса, къде за алергиите! Но, да, уважаеми читатели, има много общо едното с другото и то точно в този случай, който описвам по-долу.

Секс и алергии, каква е връзката?!

Ами ако и при вас има такава връзка мужду двете? Прочетете и разберете!

Този път разказът е за един мъж. Трудно намира време за консултация, много е зает в професията си, но явно вече няма накъде и успява да дойде за уречените ден и час.

На хомеопатия съм, с алергии.

Започва разказ за проблема, довел го при мен.

Аз съм масажист и работя непрекъснато с някакви масла и явно съм натрупал някак… Незнам, нещо не мога да разбера, ама започват да ми се изриват ръцете. Като пия антихистамини се оправям, обаче не мога да съм непрекъснато на тях. И сега съм на хомеопатия и съм, може би, малко по-добре. Основно това ме притеснява, защото ако продължа с тези алергии трябва да спра да работя!

Не мога още да хвана от какво ми се изриват ръцете и така е от няколко месеца. Три! Освен това имам обриви и около окото. Зимата не съм имал.

Аз по принцип съм алергичен, към полени от десетина години, към треви, към аналгин, към нафта…

По принцип съм чувствителен. И днес се обринах от един крем с капсацин и трябваше бързо да го почистя от себе си.

Чувствам се, все едно съм се задръстил. Подут съм. Под очите ми сенки има непрекъснато. Все едно съм се нагълтал с негативна енергия. Подуват ми се краката. Зимата не, лятото понякога. Аз работя по единадесет часа прав, но сега в студеното време да ми се подуват толкова краката, в края на деня, явно все едно… чувствам се като задръстена кофа.

Това е картината която ми дава за физическото си състояние, което явно вече е непоносимо и спъва живота  и работата му. Но стигаме и до личните преживявания, а обикновено те са в дъното на кой да е физически проблем, ако не им обърнем нужното внимание навреме.

Миналата година загубих внезапно баща ми, без никакви…

Семеен съм. От пет месеца живеем с майка ми, но не се разбираме с жена ми по повод на въпроса къде ще живее майка ми след смъртта на баща ми. Иначе си виждам децата всеки ден.

Работя с много хора, но нямам някакви неприятни клиенти. Всичките са ми постоянни клиенти, не са нови и нямам оплаквания, нещо което да ме напряга. Напротив! Все пак човек, като пипа непрекъснато хора, иска или не иска, взима и от тяхната енергия.

Искам да се отърва от алергиите, да си продължа работата и да ми е приятно.

Започваме процеса по обичайния начин да видим, защо и какво, е довело до това толкова некомфортно и спъващо професионалната изява на клиента ми, явление.

Още с първите действия в процеса, се явява жена му, като вероятна причина за проблема му. Справяме се на този етап и клиентът ми усеща как сърцето му се изпълва с топлина. Разсмива се.

Продължаваме по-подробно с различните видове алергии.

Усещането за алергията към аналгин отпада леко. Но алергията към полени силно се усеща, дори насред студения сезон.

Почва да ми тече вода от носа, не ми е приятно! Не мога да дишам.

Работата ни показва, че една от причините е растението алое, дошло от тъща му, а вероятно с това и неприятни емоции. Освобождаваме ги и

Няма теч от носа, няма сълзене, няма дразнене. Дишам добре.

Пристъпваме към алергенът нафта.

Трябва да я пипна, за да се обрина.

Този път причина за алергията се оказва тъстът. Обръщаме необходимото внимание и в следващия момент, клиентът ми си представя как пипа нафта, пипа, пипа, но:

Нищо! Няма усещане за обриване.

Пристъпваме към усещането за надуване на очите. Там причина се оказва  внезапната  смърт на баща му и задържаната тъга, неизплаканите сълзи. Когато ги освобождаваме, макар и още леко тъжен, мъжът се усмихва. Продължаваме и разбираме, че следващата причина за проблем е  мама. Това също е наситено с мъка. Освобождаваме я. Освобождаваме и мъката свързана с дъщеря му.

Тогава се изправяме пред стреса от внезапността на загубата на баща му. Тук намесен се оказва зет му и неговото отношение, което явно е било в дисонанс с преживяването на клиента ми. Балдъзата и тя има дял в преживяването. Множеството документи, сина, малкото време, през което клиента ми е бил с баща си, а е било хубаво…

Тук работим малко повече, защото темата е преплетена и с темата, че след смъртта му, майка му е зависима от него и това много го притеснява:

Тя няма да може да се оправи сама, ако нещо с мен се случи – няма да може да си плаща наема, ще остане на улицата и това ме кара да се чувствам виновен.

Изчистваме това усещане за вина и вместо него в клиента ми се влива ново усещане, което вече е просто отговорност.

Най-голямото ми притеснение е, че сега майка ми не живее при мен. Защото трябва веднага да напусне жилището.

Явно дял за това притеснение има и сестра му. Освобождаваме притеснението и това довежда до още малко лекота в повече, в душата на клиента ми.

Няма вече стрес от внезапна промяна свързана със смъртта на баща му или негова евентуална невъзможност да помага на майка си, която да го блокира и води включително до физическите му неразположения (подуване на крака, подпухване на очите).

Идва ред за работа с убеждението, че е неизбежна обмяната на енергия с клиентите. Разбираме, че това идва от негов учител, прехвърлил му собствените си разбирания. Настъпва още по-силно облекчение от усещането за обриване при докосване на клиентите, за подуване на краката. Освен това клиентът ми вече усеща и възможността да контролира, с кого да обмени или не, енергия.

Когато проверяваме отново първоначалните показатели разбираме, че вече няма обрив, подуване, парене, сърбене, невъзможност да се работи, оттичане по ръце, крака, очи. Остава усещането за зачервяване на ръцете.

Усилило се е усещането за неразбирателство със съпругата.

Тук поставям въпросите ребром!

Ама аз знам какво ни пречи! Сексът!

– без да се замисли, най-накрая, казва клиентът ми. И ето я на, най-накрая излезе връзката между секс и алергии!

Вече е ясен основният проблем – жена му има проблем с нагласите си по отношение на секса. Оказва се, че ги е приела от майка си. Когато променяме тези нейни нагласи, усещането за проблеми в сексуалните отношения в тази семейна двойка отпадат. С това окончателно отпада и усещането за алергична реакция при клиента ми. Без значение е дали ползва етерични масла, капсацин или друго, колко, на крак ли е дълго време или не, обменя ли енергия с клиентите си или не!

Продължаваме още малко работа с темата секс и спънките да го бъде по един пълноценен начин. Причината пак идва откъм съпругата и заучените от книгите модели на мислене, поведение, отношение към сексуалността.  Когато изцеляваме това у нея, те отпадат и усещането в клиента ми става коренно различно. Започва да се смее с глас, видимо ведър и облекчен. Да, объркан е от процеса и скоростта, с която настъпват обратите и казва извинително:

Ами за първи път правя това и съм като първопроходец!

Пак се смее шегувайки се със ситуацията. Видимо подпухванията около очите му вече ги няма и освен, че сам усеща това, усеща и прилива на енергия ако и да е късна вечер след края на дългия му работен ден. Беше добър финал на консултацията ми, а и  работния ми ден и се оттеглих доволна, в собствения си живот.

Забелязахте ли какво е станало, скъпи читатели? Секс и алергии, каква е връзката, как са започнали нещата, откъде, как са се развили…

Аз ще повторя, за да вникнете още по-ясно в процеса на зараждане на поставения проблем!

Клиентът ми принципно е чувствителна натура, аз ще добавя – и деликатна да изрази чувствата си, за това ги задържа в себе си. Така задържайки раздразнение към роднини е развил дразнение към материи, които те са въвели в живота му – растения, нафта. Затова всеки път, когато в живота му тези материи се появят и влезе в досег с тях, тялото му реагира с дразнене на физическо ниво проявяващо се като алергична реакция. Върху това се натрупват и по-новите му неизразени преживявания.

Най-силното от тях е от недоразумения в разбирането и приемането на проявите на сексуална близост в двойката. Както излезе в консултацията те са възникнали от възпитанието на съпругата му от майка ѝ, книгите, които някога е чела и нагласите, които те са ѝ създали, а тя приела за верни. Това отдалечава партньорите и раздразнението от невъзможността за топло докосване се запечатва и пламва в дланите на клиента ми. След това всяко докосване до неговите клиенти, поради естеството му на работа, само напомня за тази невъзможност за докосване с интимния партньор и това провокира още нажежаване в ръцете. Ръцете са зоната изразяваща вътрешния му конфликт между желание и невъзможност за желаната близост. Те видимо са зачервени. Всяко средство, което да улесни докосването още повече допринася за подчертаване на конфликта и липсата на „гладки отношения” в двойката, а капсацинът, дооформя избухването в моментална остра алергична реакция, защото е сам по себе си огън! Е, огън в огъня на конфликта какво друго да даде освен мехури от изгаряне, но миниатюрни под формата на множество пъпчици, парещи, сърбящи, зачервени, до непоносимост!?

Допълнителното емоционално натоварване от неизразената мъка от внезапна загуба на бащата, се натрупва като торбички от неизплакани сълзи около очите на клиента. Медицината може да го третира като картина на алергичната реакция, но в енергийната психология залагаме на натрупания емоционалния заряд и установените изводи станали модели на живот.

Безпокойството, да загуби стабилност или почва под краката си, ако остане без работа, заради невъзможността да работи заради алергията, вкарва в повишена тревожност клиента ми. Специфичната и конкретна физическата реакция на тялото на този човек е да увеличи краката чрез подуване. Така те стават по-големи, за да крепят клиента на мястото му, в живота му, привидно давайки му онази стабилност от която има нужда, за да може устои на предизвикателствата, а и да подкрепи и майка си, която е в нестабилна житейска ситуация. Това допълва цялата картина и я оформя, като някакво заболяване. Да медицината и тук сигурно има какво да даде като диагнози, вероятно много и различни. Важното обаче е, конкретният човек да разбере неговите конкретни причини за проява на тези симптоми и да се справи с тях, за да се върне в онова физическо състояние наречено „здрав”.

Секс и алергии, каква е връзката?!

Още ли се питате? Надявам се, че не, защото това обяснение ви дава още по-ясна картина за връзка между емоции и здраве. В случая между емоции, секс и алергии!

А ето и отзива на клиента, няколко дни след сесията ни:

Първия ден след консултацията ни имах малко обриви, но завехнаха бързо. След това досега съм добре. Нищо ми няма! Работя си.

Усмихвам се наум, за продължението на подобренията и от сексуално естество.

А вие?

Ако желаете и вие да разплетете необясними за вас ситуации или да подобрите връзката с партньора си, вече знаете къде да ме откриете.

Дарина Гаврилова вашият консултант Енергийна психология и специалист Неврографика
jivnali.net

Записване за Индивидуална консултация

https://jivnali.net/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%B8-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8/%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F/


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.