Според жена ми

Според жена ми

Според жена ми

 

Според жена ми имаме сериозни семейни проблеми, които на този етап доста ескалират. Разбрахме се да ходя на семеен психолог, но има неща, които я дразнят. Според жена ми съм инфантилен, не може да се разчита на мен, нямам чувство за тактичност – изтърсвам някоя глупост, от която тя се чувства неудобно. Имам доста инатлив характер и като цяло имам доста черти, според нея, като да не поставям ясни граници на родителите, не поставям ясни граници за своето здраве, за моите неща, все неща които са важни, за да може тя да се чувства спокойна и всъщност уверена, за да бъдем заедно. Това е естествено основата на съвместния живот!

От тези първи думи дотук аз лично чух само какво жена му мисли и изразява, като желания и виждания.

Какво ме доведе при вас е, че…

Аз ходя на психолог от година и половина и имам сериозна промяна. В смисъл вдигнах си самочувствието, започнах да изявявам себе си , знам вече по-добре какво искам, не съм толкова неориентиран. Това за мен е видимо. За нея също е видимо, само че според женами съм станал по-нагъл, по- над нещата, може би е малко обидно – гледам ги по-отгоре, според нея, и това е напрягащо за околните и за нея в частност.

Това, което знам за себе си е, че не съм ориентиран в каква посока вървя. Нямам конкретни и ясни цели. Недооценявам ситуациите. Включително кога какво да кажа. Включително дори, кога какво облекло да избера спрямо ситуацията.

Доста съм доверчив и наивен и всъщност позволявам много на външни хора да ме използват, да ме експлоатират по някакъв начин. Това са неща, които не са ОК, но са така!

Инат имам – понякога „на въпреки” ги правя нещата, защото ми се казва, че „трябва така да стане!”.

Избързвам понякога с нещата – не се замислям или поне не успявам да хвана нещата в цялост, да преценя и да взема правилното решение.

Според мен имам доста сериозен напредък в справянето с тези неща, но си ги имам. Според жена ми, а тя отиде веднъж при психолозите при които аз ходя, на които тя ме прати, беше много разочарована, много драматична среща са имали, тя не ги хареса, не им вярва. Според нея това, че аз ходя при тях – позитивна и класическа психотерапия, няма да станат така нещата и това няма да помогне! А аз наистина прецених, като отидох, че имам нужда от това нещо и много ми хареса. Аз наистина имам нужда от хора на които да се доверя, на които да кажа, които като попитам, да имам един вид опора. С тях абсолютно нормално си споделям всичко. Те доста насърчават това да изявявам себе си, което на мен ми хареса всъщност! Според жена ми трябва да търся алтернатива и в крайна сметка попаднах на енергийната психология и… сега съм при Вас.

Проблем е, че при нея вече е много малък прага на търпимост и, че по по-друг начин възприема от мен.

Добавя:

Принципно аз съм комуникативен човек, обаче не бих отишъл при хора да ги моля за услуга, аз мога да помогна да услужа, но да помоля ми е доста трудно.

Като цяло не търся компания на хора. През деня съм заобиколен от много хора, с добро настроение, шеги, имат ме за много весел и приказлив, но да си кажа честно се уморявам от това общуване и ми е в повече понякога.

Такива бяха обстоятелствата около клиента ми. Всъщност той ми поднесе един типичен и често повтарящ се портрет обрисуван от много жени за мъжете им, не мислите ли? Аз лично съм чувала същите определения от много жени за мъжете им, с тази разлика, че мъжете масово не са съгласни да се подложат на семейна или индивидуална терапия за проблемите в семейството, а този не само, че се съгласява, но и оценява ползата за себе си. Уви, според жена му не!

Всъщност може да се разчита на мен!

Вярно, че съм инфантилен и инатлив, но много ми се натрапва това отвън и това ме провокира!

Смятам, че добре съобразявам какво да облека.

Силно се впечатлявам какво жена ми твърди за мен.

Опората която получавам от психолозите дава резултат и все по-малко се нуждая от такава.

Още много неща мога да добавя!

Искам да си вярвам и да се слушам! Да имам визия за нещата, да ги усещам – за обстановка, за отношения, за ситуация и да не поставям жена ми в неудобни ситуации, защото тя като ми го каже и се поставя на нейно място и аз почвам да виждам, че до някаква степен това е така.

Всъщност искам да прогледна за същността на нещата!

Аз потискам емоциите си. Все по-рядко и все по-малко, но позволявам още това да го има. Искам да си изживявам емоциите!

Искам да мога да си поставям границите и да ограничавам влиянието на хората. Това е като да слушам себе си. Нека малко да си почина!

Споренето без причина изобщо не ми е приятно, но толкова ми е присъщо понякога, че искам адекватност в общуването и начина на живот!

От доста време вече не съм толкова скръндзав, но имам още път да извървя и искам и това да постигна!

Много говоря, защото аз съм човек с проблеми.

Между другото твърде много се замислям и се губя в това. Психолозите ми казват да избягам от сложното да видя простото, но аз простото не мога да го видя! Зад тази завеса не мога да погледна, трудно ми е!

Въобще не се харесвам, въпреки, че и с това имам напредък.

Дааа! Доста теми за работа ми се отвориха! Дали може само с една консултация да се оправи цял един живот според вас? Ами два съвместни живота? Задавали ли сте си този и подобни  въпроси? Нека аз да ви попитам тогава – от колко време осъзнавате, че имате проблем? А от колко време преди това той съществува, знаете ли? Вие правихте ли нещо, за да се справите? Можете ли на базата на това да предположите, колко ще отнеме да се справите от този момент нататък? Ами сили, време, информация? Много съм любопитна да прочета в коментар под статията, отговора ви, споделете моля и бъдете честни със себе си и мен!

А сега да видим, какво постигнахме с клиента ми, как се разви ситуацията в рамките на времето и пространството, които той си разреши.

Започнахме с неговото нехаресване на себе си. И стигнахме до:

Светло ми е в тук, в сърцето. Харесвам се!

От „Не хващам нещата в цялост” стигнахме до:

Не е вярно!

От „доверчив съм” и „позволявам да ме използват” не остана и следа.

От „разочарованата жена” се получи лекота.

От „инфантилен съм” нищо не остана.

От „не може да се разчита на мен”  стана точно обратното.

От „липсата на тактичност” стана тактичен, дори „според жена ми” в неговите представи и от това почувства голяма лекота.

Инатливостта се трансформира, както и заядливостта, опърничавостта. Станаха:

Сега съм добър!

Вече не се интересува от темата за „посоката в която вървя”, знае какво, кога и как, има усещането за граници, не прибързва и не пречи на никого, ако недомисли нещо. Взима правилните решения. Отпада и нуждата от външна опора в лицето на психолозите, защото я получава от по-добро място – от баща си! Това разбира се, го кара да се чувства добре  и ми го казва с лекота и усмивка.

Вече не му тежи  да потърси услуга или помощ, нормално му е.

Необходимостта да се държи по-весело и общително, отколкото чувства също бива трансформирана и клиента ми чувства новото:

Добре ми е!

Нямам усещането да съм човек с проблеми!?

Изведнъж се разсмива той.

Неутрално ми е.

Отвръща за другите негативи, с които описваше себе си. Отпада търсенето му на скритото, на подробностите и губенето в мисли-филми.

Как се чувстваш да промениш толкова много виждания за себе си?

Ами леко ми е! Добре се чувствам, на място!

Мога свободно да изживявам емоциите си, да поставям граници, да общувам спокойно…

Много ми се доспа, така се отпуснах, просто ми е леко!

Благодаря!

… Дори не знам какво да кажа сега!?

Заяви в края на консултацията си с мен клиента ми, поради всички нови впечатления, знания, обрати и начина по който бяха постигнати.

Да, процес с методите на енергийната психология е наистина различен, непознат, странен, изненадващ, приспиващ, какъв ли още не. Може да го опише само човек, който редовно го  преживява лично, но дори и тогава, той знае, че всяка среща  протича различно от предишните. Нормално е да е така,  ние се променяме, предизвикателствата се променят, нашите реакции също. Единственото, което всеки път е едно и също е, че идвате с куп проблеми, а си тръгвате с по-градивно самочувствие, по-добро настроение, нова гледна точка и по-дълбоко разбиране за себе си и света си, приемане на реалността и помъдряване, стига да си го позволите и приемете съдействието ми! Заповядайте да го разберете лично и вие, заявете среща за индивидуална консултация.

P.S. Мили дами, наистина ли сте готови да получите онова, което искате от мъжете си?

Дарина Гаврилова вашият консултант Енергийна психология и специалист Неврографика
jivnali.net

Записване за Индивидуална консултация

https://jivnali.net/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%B8-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8/%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F/


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.