Страх от микроби и бактерии

Страх от микроби и бактерии

Страх от микроби и бактерии

 

Страхът от микроби и бактерии винаги е актуален. Заради тези свои притеснения  ме потърси и Стефан Атанасов. В следващите редове и дни ще имате възможност да проследите развитието на процеса заедно с нас и да потърсите решение на вашия подобен или идентичен проблем.

Желая ви съсредоточеност, последователност и упоритост в преследването на целта ви, до постигане на резултата, който истински ви е необходим!

Описание на сухите факти, свързани с въпроса, в няколко думи:

Здравейте госпожо Гаврилова. Един от най-неотложните проблеми, пред които съм изправен е страхът от микроби и бактерии, който ме принуждава непрекъснато да си мия ръцете, с причини и без причини. Той обаче не се дължи на грижа за здравето, а на перфекционизъм, свързан със загриженост за уредите , с които работя – лаптоп, таблет и т.н. Преди хранене обикновено не си мия ръцете, освен ако не съм давал храна на кучето. По отношение на другите неща най-напред се почувствах застрашен, че мога да се превърна в компютърен маниак. След като се отървах от последната заплаха, появи (се) перфекционизмът и стремежа да запазя устройствата, с които работя идеално чисти. Литературата, която съм прочел за ТЕС не ме прави достатъчно уверен, че ще мога да намеря най-правилното решение, без да ползвам съветите на компетентен специалист.

Вторият проблем пред който съм изправен е свързан с това, че през следващите един-два месеца в Бюрото по труда предстои да се обявят едни доста атрактивни и добре платени работни места. Аз обаче се притеснявам да отида там и да се регистрирам отново, тъй като при първата ми регистрация такива места не се обявиха и аз впоследствие я прекратих. Сега мога да се регистрирам като работещ, който иска да си смени работата, но предпочитам да отида, след като преодолея чувството си за притеснение, за което споменах преди малко. Това са най-неотложните проблеми, които искам да реша във възможно най-кратък срок. За такива, които са от хроническо естество и изискват по-продължителна практика, ще ви потърся в офиса ви, най-вероятно през април.

Най-силните емоции, които изпитвате, в следствие на фактите?

Силно съм притеснен и в двата случая. В първия изпитвам и страх от задълбочаване на перфекционизма.

Опишете най-силните емоции, които изпитвахте, по време на проявлението на фактите!

Страх, подтиснатост и безсилие.

Опишете мисълта, която витае в съзнанието ви, докато изпитвате, тези емоции!

Ще им дойде ли един ден края на моите затруднения?

Опишете какво усещате чрез сетивата си!

Напрежение в главата.

Впишете и оценете всяка една описана по-горе емоция, мисъл, физическо усещане, с оценка от 0 до 10!

Най-вероятно осмица и за двата проблема.

Здравейте г-н Стефан Атанасов!

Първото, което е необходимо да направим с вас е да разделим двата пробема, за да имате по-ясен  фокус в работата си. От друга страна, ще мога и аз да ви водя по фокусирано, за да усетите по-отчетливо насоките и развитието на процеса. Заради това ще отворя втората тема в отделна публикация. Съветът ми е да работите едната част от деня с едната тема, втората част от деня с другата тема, за да не се обърквате. Правя го, защото искате да движите едновременно и двете теми и бързо да постигнете резултат. Обичайно се препоръчва да се спправите първо с по-острата тема и като я приключите да пристъпите към следващата по острота.

Един от най-неотложните проблеми, пред които съм изправен е страхът от микроби и бактерии, който ме принуждава непрекъснато да си мия ръцете, с причини и без причини. Той обаче не се дължи на грижа за здравето, а на перфекционизъм, свързан със загриженост за уредите , с които работя – лаптоп, таблет и т.н. Преди хранене обикновено не си мия ръцете, освен ако не съм давал храна на кучето. По отношение на другите неща най-напред се почувствах застрашен, че мога да се превърна в компютърен маниак. След като се отървах от последната заплаха, появи (се) перфекционизмът и стремежа да запазя устройствата, с които работя идеално чисти.

страх от задълбочаване на перфекционизма

Страх, подтиснатост и безсилие –8

Ще им дойде ли един ден края на моите затруднения?

Напрежение в главата.

Второто, което сега е необходимо да направите г-н Атанасов, е да оцените интензитета на всяко едно от подчертаните и неоценени словосъчетания. След това да забележите коя част на тялото ви реагира на това преживяване, по какъв тоно начин и колко силно, за да може да включите тази информация в декларацията си.

Например: най-неотложните проблеми – колко силно е усещането за неотложност от 0 до 10? Коя част на тялото ви реагира (може да е стомахът, главата, гърлото, друго)? Каква точно е реакцията (свиване, дърпане, боцкане, парене, друго)?

Третото е да съставите декларация  с най-силно изявеното, като стойност.

Например: Въпреки, че стомахът ми се свива на топка и целият се разтрепервам само като си помисля колко неотложен е този проблем, аз напълно и безрезервно се приемам и обичам, такъв какъвто съм!

Четвъртото е да започнете да потупвате с напомнящата фраза по протокола на ТЕС алгоритъма. Напомням, че целта ви е да свалите интензитета на всяко едно усещане до 0!

Например: Напомняща фраза е – стомахът ми се свива на топка и целият се разтрепервам само като си помисля колко неотложен е този проблем – напомняте го по всяка точка докато потупвате.

Препоръка:

Напишете в полето за коментари първоначалните оценки на всичко подчертано от мен.

Докато работите записвайте си на лист първоначалните стойности, появили се  прозрения, спомени, преживяване и допълнително работете с тях. Подходът е идентичен – оценяване, работа с най-изявеното, свеждане на интензитета до 0. Проверка на интензитета си правите в края на работата непрекъснато! Успоредно с това или след работа ми давате обратна връзка в полето за коментари долу. Така ще мога да ви давам препоръки и насоки на внимание, и как да продължите.

Спорна работа с този ваш страх от микроби и бактерии!

Дарина Гаврилова консултант енергийна психология

jivnali.net

Индивидуална консултация

 


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.