Стресът след почивка

Стресът след почивка

Стресът след почивка

 

След почивка, с триста зора сте се прибрали у дома , просто хич не ви се прибира! А утре тръгвате към работното си място. В главата ви още се плискат вълнички, свирят щурчета и е пълно безбрежие във времето и пространството на мислите ви. Даже може би не мислите… Каква прелест само! Стрес!

Но сякаш в мъгла долавяте някакъв настойчив и все по-досаден сигнал:

На работа си, имаш деца, не довърши ремонта, баба ти още те чака да ѝ занесеш кашони, баща ти ти поръча да минеш с колата да… Имаше още нещо, сети се!

Леле! – стряскате се вие, така сте се отпуснали (най-накрая!), а вече трябва да завъртите колелото на обичайното ежедневие отново и то:

По-бързо, ако може! Никой няма да те чака все теб! Някой дори не са излизали още в почивка, а ти… Стига ти толкова, че после една седмица ще ти трябва да се стегнеш и да почнеш да гледаш фокусирано! Има толкова неща за вършене! Времето е пари!

Чували ли сте такива подмятания? Аз да. И то не само тези, ами много и най-различни все в този дух. Някой към мен, други към клиентите ми, но откъдето и да са, те са факт за мнозина. Естествено това не подпомага особено ситуацията, освен да вкара някого в още по-голям стрес, който изглежда по-силен заради лежерното състояние на почивка, в което още се носим по инерция и след края ѝ.

За това, за да се справите след голямата годишна ваканция, а и след всяко по-сериозно откъсване от обичайното и после връщането ви към него, с голяма радост създадох поредния си ТЕС със скрипт  „Стресът след почивка“.

Другият ми много силен мотив бе, да обърна вниманието ви и на следния, доста ясно изразен за мен факт (сигурно и вие сте го забелязали) – есенните разболявания.

Обикновено седмица две след започване на работа започват и по-леки или по-сериозне „респираторни заболявания“. От средствата за масова информация не забравят да прокламират упорито и повсеместно, че „идва сезонът на…“ и „трябва да се вземат мерки против..“. Ефирът е залят от интервюта-клише с лекари, за ваксинации, имунизации, епидемии. И така няколко седмици дори месеци. Разбира се текат и множество реклами за лекарства, които всяват необходимата доза страх, под претекст, „превантивна и своевременна грижа за здравето и комфорта на цялото семейство“, които усилват внушението.

Е, за мен, като човек на енергийната психология е от ясно по-ясно, че  преходът от спокойствие и свобода, към живот в режим тип „бойна готовност“, носи стрес, а стресът води до развиване на болестна симптоматика. Затова ви предлагам, естествено пак като човек на енергийната психология, да се справим леко, деликатно, дори по забавен начин с този преход, чрез средствата на енергийната психология, така че да го няма стресът след почивка, да я няма нуждата от лекарства, а да има ведри, адекватни и спокойни хора не само по-дълго след почивка, но и всеки момент от годината!

Прекалено голяма оптимистка ли съм!?

Мисля, че не. По-скоро съм реалистка и то на базата на личен опит, опит с клиентите ми, а и опита на нарастващото число хора по цял свят практикуваще ТЕС – Техники за емоционална свобода и други  методи на енергийната психология.

Е, който е забелязал стресът след почивка и е готов да промени това, да пуска видеото и да започваме!

А ако чуете някой познат да ви мрънка, че и той не е на себе си след почивка, пратете му видеото и го спасете!

Ползотворно потупване с ТЕС при „Стресът след почивка“ и весело ежедневие! Бъдете здрави и щастливи.

Дарина Гаврилова вашият консултант Енергийна психология и специалист Неврографика
jivnali.net

Записване за Индивидуална консултация

Индивидуална консултация


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.