Речник

Място за изясняване на понятия в сайта

АКУ-ТОЧКИ – невидими точки в  тялото (на хора, животни, птици…) от които започва или с които свършва енергиен меридиан. Открити са в източните страни на света (Китай), по емпиричен път. В днешно време доказани с високотехнологична апаратура засичаща и онагледяваща енергийното излъчване на физическото тяло.

ЕНЕРИЙНА ПСИХОЛОГИЯ – ЕП – съвременни техники/практики занимаващи се с балансиране на личната енергия. Най-често това се прави с комбиниране на стимулиране на енергията на тялото в определени аку-точки на водещите енергийни меридиани с енергията на мисълта, емоциите, физическите усещания/сетивност.

ЕНЕРГИЙНИ МЕРИДИАНИ – невидими потоци на протичане на жизнена енергия с висока концентрация в  тялото на хора, животни, птици…В днешно време доказани с високотехнологична апаратура засичаща и онагледяваща енергийното излъчване на физическото тяло.

КОНСУЛТАНТ с ЕП – обучен специалист за употреба на техники от ЕП.

КОТВА, фар, пътевозна звезда – термини обозначаващи ярко положително преживяване в живота ни, несъзнавано прието и, което става горен праг от който не можем да се почувстваме по-добре, по-щастливи, по-обичащи, по-можещи или друго положително усещане.  Това се явява спънка в живота ни сякаш е негатив, и обикновено, но не задължително, се случва на фона на неприятна житейска ситуация, като неин контрапункт.

ПРОБЛЕМ – Проблем е всяко усещане за НЕприемане на нещо. В такъв смисъл с всяка една от техниките от енергийната психология се работи с нашето отношение/ усещане към света в нас и извън нас. Променяйки това отношение, ние се променяме, променяйки се ние, действията ни се променят, съответно и резултатът от действията ни е друг. Друг резултат е = друга реалност.

ПРОТОКОЛ – технологична последователност в изпълнение на дадена техника спрямо търсения резултат.

ПРОЦЕСОР/ ПРАКТИК  човек обучен да използва определена техника за себе си и/или за друг

СЕСИЯ – ограничен период от време по прилагане на техника от ЕП за работа с проблем

СТИМУЛАЦИЯ – на аку-точки – физическа – с леко потупване, докосване, разтриване или нефизическа – само с насочване на вниманието към съответната точка (за умеещите)

ТЕХНИКА/ ПРАКТИКА/ ПОДХОД/ МЕТОД – определена последователност на прилагане на специфични действия за активизиране на енергията на системата тяло-ум-душа

 

 

Живот За На Пред На Ли!?


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.