История на техниките от енергийната психология ТЕС, ПЕАТ, ПМ

История на всяка една от тези безценни техники от практичната психология, все по-известна под общото название – енергийна психология заради комбинацията на двете основни съставки в тях.

 

Едната съставка идва от древното познание за потоците от енергия движеща се в тялото по меридианите му и концентрирана на точки по протежението и краищата им, наречени аку-точки. Тези потоци енергия минават през органите изграждащи системите в организма и когато енергията е блокирана, то и захранването на органите, съответно системите се нарушава, а с това се нарушава и  цялостната система организъм. Освен това отделните органи се свързват с присъщи им емоции „съдържащи“ се в тях, т.е. при нарушаване на енергийния поток има болна проява и в изявата на съответната емоция.

Другата съставка идва от западната психологическа школа, която изучава света на психиката, взаимовръзките между осъзнато и неосъзнато, вътрешно и външно, кога и как възникват, как се развиват и как се проявяват. Това позволява както разбирането, така и повлияването на психиката с терапевтична цел.

 

Общото между двете съставки са емоциите. От една страна белег за  енергийния баланс в тялото, съответно физическото здраве, от друга за състоянието на психиката, т.е. психическото здраве. А добрите здраве и психика са предпоставка за успешно мислене, съответно  –  успешни действия.

Който умее да чете емоциите си и да ги направлява, той прави живота си.

А ние искаме:

Живот За На Пред На Ли!?

 

 

 

 

 


Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.