Убежденията

Убежденията

Убежденията

Убежденията, за които да умрем.
Убежденията, за които да воюваме.

А кои са убежденията, които бихме искали да вземем със себе си и отвъд?

Убеждения, които раждат?
Убеждения, които надграждат?

На гробища съм. Строят нова църква. Има множество пресни гробове, специален раздел, отделно от другите.  К* гробището са го кръстили, макар да не е.
Старите са занемарени, забравени, изкривени, обезличени в опит за улесняване поддръжката.
”Къде е погребението?” – питат – „Ех, изтървахме!”… Шоуто е приключило, поне раздаването ще хванат.
А аз снимам останките от смирена почит и нежно пресъздаване на земни и небесни оношения в отминали времена и мислено се прощавам с поредната доскоро нормална човешка ценност, приседнала… където е останало нещичко от добростореното от пра-предците ми.
Поне гугутки още има да се чуват сред грубата и заваляна реч на безхлебните. Багери продължават да рият и изнасят… Беззъб пяно нахилен представител на  преобладаващото население, агресивно любезничи отказвайки демонстративно скромен приход, а после чака още отгоре. Животът продължава, но… някъде другаде. От щастливките съм, които пазят красиви спомени от детството и от онова, което още носи спомен от още по-красиви времена. Винаги ще има убеждения и ценности, които да сменят стойност и смисъл, дори мода продиктувана от политически, икономически, етнически, религиозни, културни, други фактори. Важното е да боравим с онези, които да искаме съзнателно да имаме и дори отнесем със себе си, като златен фонд и извечна стойност способна да подхрани нови светове и живот.
Поне така си мисля сега.
Как е при вас? Кои са убежденията, които да имат извечен смисъл според вас и биха дали почва на поколения напред без да ги ограничават, а напротив, да ги окриляват?
Споделете, моля.

Дарина Гаврилова вашият консултант Енергийна психология и специалист Неврографика
jivnali.net

#ДаринаГаврилова #ЕнергийнаПсихология #ЖивотЗаНаПредНаЛи #техниказаемоционалнасвобода

#ТЕС #психичноздраве #здраве #живот #психолог #убеждения #ценности #гробища

#АзправяТЕС #Неврографика #НАРИСУВАЙМИ…

https://jivnali.net/%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%81%d1%83%d0%bb%d1%82%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%b8-%d0%b8-%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%b8/%d0%b8%d0%bd%d0%b4%d0%b8%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d1%83%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%81%d1%83%d0%bb%d1%82%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f/


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.