Видео НАРИСУВАЙ МИ…

Видео НАРИСУВАЙ МИ…

Видео НАРИСУВАЙ МИ… събира всички видеа, които създавам за вас. Документирани откровения, които да може да съпреживеете колкото пъти имате нужда.
Те представят цял процес на изграждане на Неврографика по конкретна тема, през който да може да минете заедно с мен, но в удобно за вас време и място.
Възползвайте се и поканете близките и приятелите си, с които сте на една вълна!

Освен това съм добавила и кратки видеоформи на документиране на процеса на изграждане на рисунки по метода Неврографика по време на консултация с клиентите ми, за да добиете допълнителна представа как може да изглежда един такъв процес.

Рисувай с НАРИСУВАЙ МИ… за своята добра цел!

Дарина Гаврилова вашият консултант Енергийна психология и специалист Неврографика
jivnali.net

За услугата НАРИСУВАЙ МИ и метода Неврогафика може да прочетете, като кликнете върху думите в цвят.

НАРИСУВАЙ МИ… Да нарисуваме мечтите си по новолуние! 21.01.2023 – 2

Увлечени в интересното преживяване да чуем лична насока според Хюман дизайн сме. След това възниква любопитство и желание да изваем собствена картина на живота си за месец напред. Минаваме през лични предизвикателства, със или без лице и име. Оказва се, че рисуваме живота си. Накрая, макар и влезли в дълбоките води на душата и процеса си, излизаме с окъпани души и различни сили. Готови за реалния живот. Това е процесът Неврографика!

НАРИСУВАЙ МИ Да нарисуваме мечтите си по новолуние! 21.01.2023 – 1

Идва следващо новолуние. Идва нова възможност да повлияем на живота си. В НАРИСУВАЙ МИ… го правим чрез рисуване по метода Неврографика. Трансформираме в дълбочина осъзнатите по време на процеса спънки и си връщаме силата да градим и сбъдваме желаното.

НАРИСУВАЙ МИ… Сѝта!

Това е желанието по което работим с моя клиентка по метода Неврографика. Тя има проблем с това да разбере що е то да чувства сѝтост. Няма изработено усещане, не го осъзнава като физически отклик. Това ѝ пречи да се храни качествено. Интересна тема и предизвиканелна за мен, като специалист. За клиентката ми, освен любопитна, темата е силно желана за осъществяване. Какво постигнахме, може да видите сами, а накрая и да прочетете.

НАРИСУВАЙ МИ…Щастие!

Рисувай с НАРИСУВАЙ МИ… за своята добра цел!
А днес тя е Щастието!

Не му мислете, да рисуваме! В самия процес ще разберете достатъчно, какво е то за вас и как да го подкукуросате в себе си, по най-подходящия за вас самите начин.

НАРИСУВАЙ МИ… Лято в буркан!

Лято е, почивка е, разхождате се по уличките и зървате онези грейнали на слънцето бурканчета с малини, смокини и мед, красиво подредени от някоя жена, преглъщате зареяли поглед нанякъде, вдъхвате ароматите на лятото, наслаждавате се на безвремието… Вероятно много ви се приисква да запазите прекрасните си усещанията по-дълго, за да им се радвате още и още. После се размечтавате за още почивка, лятна топлина и веселие или спокойствие и тишина, за нежния звук на вълнички и ветрец в листата и още много много неща… Това ме подтикна да подходя с шега към себе си и моите желания, сезона и гледките и да си консервирам преживяванията по типично българския начин – в буркан, но по-модерно, чрез Неврографика!

Сетила съм се да си взема моливите с мен и един скицник, примъквам ги на плажа и започвам. Наричам си няколко ценни за мен неща и ги изобразявам. Разработвам енергията чрез средствата на Неврографиката и усещам, как лекотата, веселостта и радостта ми нарастват. Откривам още ценни детайли в преживяванията си, които не съм осъзнавала и това ме зарежда още повече. Толкова е хубаво в пълнота да преживявам настоящето, сякаш се сливам още повече с всичкото и живея него, не само себе си. Губя представа за времето, леко изгарям, но това няма значение, душата ми е пълна, грея и ми е толкова пълноценно, вълшебно и необятно…

НАРИСУВАЙ МИ… Добре си, ще живееш!

Чакам  да чуя: „Добре си”, ще живееш”. С тази тревога идва да русува с мен и НАРИСУВАЙ МИ… моя редовна клиентка.

Когато ми се обади за първи път, бе в навечерието на операция с тежка диагноза. След нея работихме и тя постигна желаната от нея промяна. Заживя с усмивка, отворено сърце за живота и радостта със семейството си. И ето: „Мина една година, чувствам се добре, но добре ли съм!? Мисля го тези дни, имам сънища, пак предстоят прегледи… Натоварващо е. Чакам  да чуя: „Добре си, ще живееш”.“

Развиваме според правилата на Неврографиката, темата, като лекуваме страхове и стари рани, изграждаме нови здрави устои за живота и накрая берем плодовете на усилието.

Работи тихо, отдадено, с удоволствие. Времето неусетно минава, докато тя се спъва в забравени вълнения, неосъзнати досега програми, направляващи поведението ѝ и изправя с нова сила, разбиране и решения.

Благодарен процес. Както обичайно се случва – дълбок, пречистващ и подреждащ.

НАРИСУВАЙ МИ… Чакам да чуя, че съм добре, за да съм спокойна

„Чакам да чуя, че съм добре, за да съм спокойна“. Това е условието, което сама си постави и следва клиентка, реши да се изправи пред проблема и да се справи окончателно. Сама осъзнава, колко тежко е това условие и как се измъчва излишно със спазването му. Но част от проблема е невъзможността да спре утвърдения механизъм – тревога, подозрение за проблем, проверка, доказателства, че всичко е добре и дори тогава временно успокояване. И така всеки път. Това е задачата за справяне – разваляне на модела и преминаване към по-здраво и адекватно на иначе прекрасната ѝ кондиция във всяко едно отношение със средствата на метода Неврографика. Дали успяхме!? Вижте в края на видеото.

Дарина Гаврилова Вашият консултант Енергийна психология и специалист Неврографика

jivnali.net

НАРИСУВАЙ МИ… Приятелката ми дава много на другите, без да мисли за себе си

 
Две скъпи една на друга приятелки, заедно рисуват с мен, Дарина Гаврилова по метода Неврографика и НАРИСУВАЙ МИ…, за да се справят, всяка с нейното виждане за проблем на другата.
 
Днес ви представям неврографиката на втората приятелка, както обещах.
 
Ако сравните двете видеа, веднага ще ви направи впечатление сходството на проблема, който всяка посочва за другата. На пръв поглед забавна подробност. Това, което се случва, всъщност потвърждава едно съществено правило – в другия зябелязваме онова, което носим в себе си. Заради това съвместното им рисуване бе така ценно за тях, защото успяха вместо да се поучават една друга, всяка да седне и преработи вътрешните невропътечки на собствения си модел на мислене. После, гледната им точка и на двете се обърна към самите тях и собствената им ценност се намести и хармонизира. Резултатът и за двете бе, че вече не виждаха проблем в другата, а нещо свое и добро. Изпитаха вътрешна хармония и това доведе до укрепване и хармонизиране на приятелството им още повече.
А на мен ми остава отново да ви призова, доволна от поредния красив резултат от работа по метода Неврографика: 

 

Рисувай с НАРИСУВАЙ МИ… за своята добра цел!

 

НАРИСУВАЙ МИ … Справяне с „Приятелката ми продължава да се съобразява с хората“

Две скъпи една на друга приятелки, заедно рисуват с мен, Дарина Гаврилова по метода Неврографика и НАРИСУВАЙ МИ… , за да се справят, всяка с нейното виждане за проблем на другата. Това видео показва гледната точка на едната ми клиентка и как тя се развива с помощта на Неврографиката до освобождаване и промяна към нещо съвсем различно и най-вече собствено. Незабравимо изживяване и трансформация. Леко, красиво, неочаквано и увлекателно, но във всички случаи с добър резултат. Рисувай с НАРИСУВАЙ МИ… за своята добра цел!

Дарина Гаврилова консултант Енергийна психология и специалист по Нейрографика

jivnali.net

Може да ме намерите и чрез следните канали:

https://www.youtube.com/playlist

https://www.facebook.com/TEC.EFT.counseling/

https://www.facebook.com/dari.narisuvai.mi/

НАРИСУВАЙ МИ… Професионална изява-2

Рисувам заедно с клиентите ми и тяхната тема. Така не само мога по-добре да ги водя в техния процес, но и да погледна, това има ли и каква връзка с мен. Дори да не мисля за моето, то винаги изплува, като яснота в края на всеки процес с клиента ми, независимо, че моето показване може да прилича и на обикновена скица, понякога.

Това е един от примерите, когато рисувайки с клиен и той и аз имаме чудесните си неврографики и ясни резултати. Винаги си заслужава да рисувам с НАРИСУВАЙ МИ… за твоята добра цел! Благодаря!

Дарина Гаврилова консултант Енергийна психология и специалист по Нейрографика

jivnali.net

НАРИСУВАЙ МИ… Професионална изява!

Такова беше желанието на клиетката ми, когато определяхме темата, по която иска да получи развитие, яснота, заряд чрез метода Неврографика.

Обсъдихме и пристъпихме към реализация, чрез този прекрасен метод, да организираме и фокусираме енергията ѝ към нейната лична цел. Процесът толкова ѝ хареса сам по себе си, че и само това да беше, за нея пак беше много. Но освен това, на нея ѝ хареса и резултатът като естетика, като психическа и физическа нагласа. Това също е прекрасно и показателно, за добре свъшена работа.

Сега има да се похвали и с реализация на целта в нейната действителност, а какво точно има да се случи, животът ще покаже.

Рисувай с НАРИСУВАЙ МИ…  за своята добра цел!

Дарина Гаврилова консултант енергийна психология и специалист по Нейрографика

jivnali.net

НАРИСУВАЙ МИ… Здраве!

Празнуваме с „Наздраве!“
Поздравяваме се със „Здравей!“
Пожелаваме си „Зрав/а да си!“
Пускаме миналото със „Здраве да е!“
Здравето е ценност, която е предпоставка ако го имаме, да сполучим и във всичко останало. Доброто здраве е ценено от всички ни и благопожелавано с радост, любов и добра грижа за ближния.
Но освен да спортуваме, да се наспиваме и храним разумно, бихме могли и да порисуваме за постигане, на онзи жив и изменчив под давлението на множество давления, баланс, който ни е нужен за отлично здраве. Заради това си отделих време за това красиво занимание и рисувах за „Здраве“.
Хайде заедно!
Рисувай с НАРИСУВАЙ МИ… за своята добра цел!
Дарина Гаврилова вашият консултант Енергийна психология и специалист Неврографика

 

НАРИСУВАЙ МИ… Справяне с болката! 

Когато и клиентката ми си задала своите въпроси към себе си, отговорите ѝ я довели до мен. Когато вече работехме заедно, тя с трепет заяви и желанието си да работим и чрез Неврографика. А главната ѝ тема е за справяне с болката ѝ, дългогодишна, физическа болка, която я бокира по множество начини. В процеса на работа откриваме и дълго таените причини породили тази болка. Най-хубавото е, че ги осъзнава и пуска да си отидат завинаги. Сега резултатите ѝ се нижат, като скъпоценни перлички и вече внасят силата и красотата си в живота ѝ.
 
НАРИСУВАЙ МИ… Справяне с болката!
 
Речено-сторено!
Или по-скоро нарисувано, защото какво правим ние!?
 
Рисуваме с НАРИСУВАЙ МИ… за своята добра цел!
 
Дарина Гаврилова вашият консултант Енергийна психология и специалист Неврографика
jivnali.net
#НАРИСУВАЙМИ #Неврографика #нейрографика #арт #живот #видео #болка #самопомощ #рисуване #ДаринаГаврилова #ЕнергийнаПсихология

 

НАРИСУВАЙ МИ… Гняв!

Работим с клиентка от известно време и лека полека разкриваме скритите причини за явния ѝ проблем. Процесът е хем интересен, хем откривателски и във всички случай много полезен и за двете ни. Тя добива яснота за себе си и връзката си с другите, как това взаимно им влияе. Съответно разбира силата си, чувства прилива на енергия след всяка отхвърлена ненужна тегоба. Свети от радостта на обновлението си и все по-лъчезарно се включва в живота си. Аз виждам колко още възможности за взаимодействие и въздействие има, кои и какви механизми дават по-добри резултати при нея и могат да са ми полезни и с други клиенти и техните задачи за справяне. Още варианти за съчетание на професионални и лични знания и умения, които да приложа и допринесат за прогреса ѝ.
Богато преживяване е!
Вече и красиво, защото ползваме и Неврографика.
Насладете се на преработването на една от емоциите ѝ, която бе готова не само да осъзнае и сподели, но и да освободи от живота си – гневът. А наградата ѝ дойде от нея самата в края на този вълнуващ, както винаги, етап от съвместната ни работа. Вижте във видеото!
Рисувай с НАРИСУВАЙ МИ… за своята добра цел!
Дарина Гаврилова вашият консултант Енергийна психология и специалист Неврографика

НАРИСУВАЙ МИ… Здраво тяло!

Това е целта търсена чрез рисуване по метода Неврографика, която виждате в най-новото клипче, което създадох и споделям с вас. Винаги е вълнуващо не само рисуването и откритията които се случват в процеса, но и момента на споделяне с всички вас, любители на работата чрез Неврографика.
Вие какво искате да постигнете, чрез рисуване с Неврогафика? Споделете!
Рисувай с НАРИСУВАЙ МИ… за своята добра цел!

 

НАРИСУВАЙ МИ… Удовлетворение от работата!

Всъщност клиентката ми търсеше и интерлектуално, и финансово удовлетворение. Защото обича работата си, харесва и, но иска още и още предизвикателства и награди. Защо да не!?
Това бе целта на клиентката ми, освен тази да я постигне именно чрез рисуване по метода Неврографика и с мен.
Хич не обича да се среща с проблемите си, но е любопитна да опита как ще се получи чрез рисуване, защото в рисуването не се приказва много много. За нейна изненада и тук има съпротиви и вълнения, които се получават при преодоляването им. И тук се иска воля от време на време, но най-вече търпение към себе си, за да премине вълната от страх, объркване, недоволство или друго и дойте радостта от облекчението и новата за ума и душата посока. А ръката ѝ макар и неумела в неврографирането, я води по гъстите плетеница на ума ѝ и я извежда на правилното и възможно засега място за нея.
Завършва първата си неврографика доволна: „Усещането ми е, че ще се нареди всичко и че понякога ще получавам помощ навреме“.
Е, може да не е абсолютното и отлично чисто положително ново мислене, но като знам, през каква въртележка мина, за да стигне до това, от мен има голямо БРАВО!
А вие смятате ли, че го заслужава?
Рисувай с НАРИСУВАЙ МИ… за своята добра цел!
Дарина Гаврилова вашият консултант Енергийна психология и специалист Неврографика

НАРИСУВАЙ МИ… Справяне с агресия при дете!

 

Родителите на дете на 4 г. възраст , споделят с мен, че в последно време изпада в агресивни състояния без видима причина. Учудени са и явно това не им се нрави. Детето не е способно да обясни или изкаже причина или вълнение, то действа спонтанно в явния си опит да се справи с нещо. В същото време детето много харесва мои неврографики и иска да си има една. Обещавам му Неврографика, специално рисувана за него. Речено-сторено! Рисувам от името на детето, което на професионален език се нарича Прокси или Сурогатна работа. Осъзнавам изживявания и мисли на малката си клиентка. Развивам ги, пак под давление на нейния свят, до усещането за завършеност и ясен позитивен финал. Целият процес на Неврографиране е събран в тези 10 минутки, но в тях са отразени и запечатани и тези скрити детски вълнения.
Бъди щастлива, малка слънчева госпожице!

Рисувай с НАРИСУВАЙ МИ… за своята добра цел!

Дарина Гаврилова вашият консултант Енергийна психология и специалист Неврографика
jivnali.net

 

 

НАРИСУВАЙ МИ… Сигурност!

 

„Търся сигурност“ – заяви клиентката ми – „…за да…“ И разгърна плановете и немеренията си. Явно за нея това бе сериозна пречка в пътя на реализацията на мечтите ѝ. Освен това много искаше да го постигнем чрез метода Неврографика, който владея и с който ви помагам във вашите цели. Заради това седнахме и изпълнихме желанието ѝ, аз като водеща и специалист, тя като мечтател с ясна цел.

НАРИСУВАЙ МИ… „Сигурност“!

Процесът не беше лесен или бърз, но постигна своето – отключване на пътя, на силите, повече яснота и достоен финал:

„Сега чувствам мрежа от помощ, стабилност и опора“

Какво по-добро за нея и мен, ако не такава развръзка на съвместната ни работа!?

Ако и вие търсите своята успешна и красива развръзка по вашия казус, то потърсете ме и…

Рисувайте с НАРИСУВАЙ МИ… за своята добра цел!
и с мен, разбира се:

Дарина Гаврилова вашият консултант Енергийна психология и специалист Неврографика
jivnali.net

НАРИСУВАЙ МИ… Справяне с неизразената мъка!

 

Животът си върви, но… Видиш нещо уж обикновено и те стяга гърлото. Чуеш песен и ти се доплаче. Случайна реплика между някакви хора и ти става тежко. Уж си на приятелско събиране, а ти е тежко без причина… Уж нищо, а… сънунаш ли сънуваш сцени, които те разстройват и се събуждаш унила. Ако се позамислиш и вгледаш в себе си може и да ти стане ясно, какво не е наред, но какво от това!? Иначе взимаш скицника, маркерите и моливите, и почваш да

Рисуваш с НАРИСУВАЙ МИ… за своята добра цел!

Разбира се с мен е по-лесно, за да те водя в този силно емоционален процес на опознаване на себе си и преработване на неизвестното лошо в известно добро. Аз те насърчавам да изхвърлиш тази тежест и ти разбираш, че всъщност е голяма мъка, неизказана, неизживяна навреме, запушила сърцето ти, заседнала в гърлото и горчива… Чудото на трансформацията е започнала… Нарича се Неврографика!
Неусетно, потопена в магията на рисуването се оказва, че си преминала през най-различни мисли, спомени, горещи приливи и смразяващи тръпки, като на скоростно влакче. Светът ти се извърта наопаки, за да се преподреди и когато уж вече влакчето е спряло, на теб още ти се върти главата, но си усмихната, искряща и знаеш с цялото си същество „Справих се!“, а новото и обсебило те преживяване е на „Светлина, разширение, надежда“.

Ако и ти искаш да обърнеш света си наопаки и бъдеш по-щастлива, потърси ме да порисуваме заедно, за твоята добра цел.

Дарина Гаврилова вашят консултант Енергийна психология и специалист Неврографика
jivnali.net

НАРИСУВАЙ МИ… Искам да си намеря мъж!

 

Това си пожела моя клиентка – мъж и започнахме да рисуваме заедно с НАРИСУВАЙ МИ и мен Дарина Гаврилова, вашият консултант Енергийна психология и специалист Неврографика, за да се осъществи желанието ѝ.
С това кратичко видео можете набързо да проследите как порастна и се разви нейната мисъл-линия (неврографика) и какъв е крайният графичен и мисловен модел, които тя постигна.
Приятно гледане!
Рисувай с НАРИСУВАЙ МИ… за своята добра цел!
Дарина Гаврилова вашият консултант Енергийна психология и специалист Неврографика
jivnali.net

НАРИСУВАЙ МИ… наричане в новолуние!

 

Този път реших да се възползвам от новите моливи по новолуние и да нарисувам новия си работен сезон. Разположих се удобно след по-рано приключилия работен ден и се отдадох на приятното си занимание. Не усетих как мина времето, но поне този път се сетих да снимам собствения си процес за вас. Сега го споделям с открито сърце и радост!

НАРИСУВАЙ МИ… наричане в новолуние!

Какъв е резултатът за мен ще прочетете в края на видеото.

Освен него, тепърва ще имам да осъзнавам, но само ще споделя, че още на следващата ми сутрин „вятърът духна“ в моя посока и уреди още едно нетърсено удобство-улеснение в живота ми. Как да не съм доволна от този сигнал!?

Рисувай с НАРИСУВАЙ МИ … за своята добра цел!

И с мен:
Дарина Гаврилова вашият консултант Енергийна психология и специалист Неврографика
jivnali.net

НАРИСУВАЙ МИ… Справяне с поемане на прекомерна отговорност!

 

Започнахме процеса за справяне с „Поемане на прекомерна отговорност“. Такава, която съсипва живота и го блокира по всички направления. Не беше лесно за клиентката ми, но накрая, когато стигнахме последната линия и поглед към нарисуваното нейното лично и ново усещане вече беше за „Изобилие на пълнота на живота, има всичко“. И без да се усети първоначално, колко много се е променила нагласата ѝ, каза: „Хъм, нека всеки си носи неговата отговорност!“
Такава е силата на работа по метода Неврографика и с мен:
Дарина Гаврилова вашият консултнат Енергийна психология и специалист Неврографика
jivnali.net

Прочетете от този линк!

НАРИСУВАЙ МИ… Мир! За добро чрез добро.

Водено рисуване

Да подкрепим промяната по мирен път, чрез съзнателно творене. Да създадем, подкрепим или развием собствения си мирен свят и свържем и укрепим в мрежа тази добра и градивна сила за всеобщото благо! Това е новият тачин, за мен, да се случват нещата. Това е голямата промяна в този свят, според мен, и аз подкрепям това. Правя го чрез рисуване по метода Неврографика – дълбоко трансформиращ и градивен инструмент за моделиране на реалност. Ако сте готови да го направите и вие, ако искате да се научите как да го направите, ако искате да ме подкрепите и да утвърдите този начин на действие, пригответе си листи, моливи, маркери, флумастери, вода за пиене и да започваме!

Рисувай с НАРИСУВАЙ МИ… за своята добра цел!

Дарина Гаврилова вашият консултант Енергийна психология и специалист Неврографика

jivnali.net

НАРИСУВАЙ МИ… Невролотос „Летни желания“!

Водено рисуване

Това е моментът в който да си намислите какво толкова много искате това лято и да започнем заедно сътворяването му! Видеото ви помага да го направите в удобството на вашето кътче, където да се потопите в процеса и внесете внимание, чувства, мисъл, енергия в това увлекателно вълшебство. Да запалим заедно искрата и я насочим в правилната посока! Каквото и да е желанието ви, стига да е за добро и Вселената ще ви подкрепи, когато направите първите стъпки зависещи най-вече от вас. Рисувай с НАРИСУВАЙ МИ… за своята добре цел! Води ви: Дарина Гаврилова вашият консултант Енергийна психология и специалист Неврографика https://jivnali.net/

НАРИСУВАЙ МИ… Възстановяване на говоренето след инсулт!

 

Какво ли не е възможно днес!? Познанията ни се разширяват, развиват, градират и стигаме до все по-достъпни начини да си помогнем сами или взаимно. При това говорим за области, като невропластичност на мозъка и способността му да се реорганизира и самовъзстанови. Във връзка с това, днес
НАРИСУВАЙ МИ…
ви показва кратичко видео за процеса на клиент преминал преди време през инсулт, с когото вече сме работили с методите на Енергийната психология и сме постигнали прекрасен напредък. Сега направихме още нещо за развитие към все по-качествен начин на живот – рисувахме заедно чрез метода Неврографика! Гледайте с нас и вижте как изглежда един такъв процес! После споделете новината с приятелите си, защото и те заслужават да научат, че и това вече е възможно – да подобрят състоянието си деликатно и красиво, към по-добро.

Дарина Гаврилова консултант Енергийна психология и специалист Неврографика
jivnali.net

НАРИСУВАЙ МИ… Качествен сън!

 

Когато сънят не идва, когато не спиш добре, когато вече трябва да ставаш, а току-що си заспал, когато ти предстоят много задачи, а на теб ти призлява от недоспалост…
НАРИСУВАЙ МИ…
помага да имаш мечтаната почивка на тялото и съзнанието и Качествен сън. тогава и животът е по-хубав, задачите по-леко изпълними, усмивката естествено ведра.

Успешна нова седмица след качествен сън ви желая, такъв, като на клиентката ми, с която заедно се справихме!

Дарина Гаврилова консултант енергийна психология и специалист Неврографика
jivnali.net

НАРИСУВАЙ МИ… Справяне с „Нищо не ми се прави“!

 

Аааа, пак ли те мързи?
Може би си просто изморена?
Или говорим за нещо по-дълбоко, леко депресивно!?
Каквото и да е, ако се чувстваш именно така, то знай, че има начин да се справиш. При това красиво.

Рисувай с НАРИСУВАЙ МИ… за своята добра цел!
И тогава от „Нищо не ми се прави“ може и ти да стигнеш до „Чувствам се силна“.

Дарина Гаврилова вашият консултант Енергийна психология и специалист Неврографика
jivnali.net


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.