Да бъда повече жена

Да бъда повече жена

Да бъда повече жена

 

Така я почувствах темата, по която искам да работим днес – да бъда повече жена! Прекалено много ми тежи това, че се справям по мъжки с живота.

Смее се свенливо клиентката ми Х.

Много ми се иска да съм жена във всяко едно отношение! И сигурно сама няма да мога да се справя. Трябва с помощ.

Насилвам се с някой неща, умишлено, да не ги правя. Примерно за да си сменям гумите на колата, умишлено си налагам да не ходя аз, а да ангажирам близки, приятели, зет ми, да ходят да ми сменя гумите на колата, защото аз не искам. За мен това е много… Знам, че мога да го направя, но не искам. Това искам някой друг да ми го върши!

Започваме да работим с подадените преживявания и на емоционално, и на ментално ниво.

Усещането за тежест се оказва като аура около Х., но когато успяваме да го освободим, тя започва да се чувства с подчертано женско присъствие съпроводено и с усещане за „много слънчева топлота и женска красота“. Но изниква неясен страх в тялото.

Сякаш страх за оцеляването ми.

Разбира се, справяме се и с него с няколко вълшебни стъпки с  техника от енергийната психология, защото той не ѝ е полезен вече с нищо. Вместо това, като награда за свършената работа, съвсем спонтанно и напълно логично, тя се сдобива с ново усещане –  за женско присъствие. Това води и до още една желана и много интересна трансформация – Х. вижда в съзнанието си, как мъжът, като събирателен образ, сам предлага и осъществява мъжката си помощ. Така Х. усеща, че:

Сега дори не се налага да търся помощ. Някой друг съвсем естествено ме обгрижва, както мен, така и колата ми.

Но това я кара да се чувства освен:

Хубаво и приятно ми е. Това е ново усещане за мен, но… Малко ми е странно.

Проследяваме това чувство и в съзнанието ѝ извиква образа на бащата – „объркан, със страх в себе си“. След това се явява и неговата майка – „сериозна, намръщена, облечена в черно, но с бяла кърпа на главата“. Следват много силно изразени символични, направо ритуални действия и още образи, заредени с много смисъл. От образите проявяващи се в съзнанието на Х. става ясно, че там се е зародил проблемът. Извършва се трансформация на това ниво, която внимателно проследявам и подкрепям. Виждаме как тази намръщена баба явно не получила подкрепата, насърчението, обичта, да се прояви като жена, заради условията, предразсъдъците и конкретните ситуации, в които е живяла, когато ги получава от своите родители, изсветлява. В съзнанието на Х. „образът ѝ засиява, изпълва се с любов“. Това потича като нова енергия към клиентката ми и резултатът е Х. да се разплаче от:

Облекчение, умиление, нежност,

от възстановения баланс между мъжката и женската енергия и роли в живота.

Откакто навлязох в света на енергийната психология, съм удивена и се възхищавам на съхранената в подсъзнанието памет, за информация, за която дори не подозираме, но която носи много много значение и програми, предопределящи живота ни тук и сега в различна степен – от незначителна до огромна. Още по-възхитена съм, как в себе си съдържаме и знанието, тази информация да бъде пренасочена, оползотворена по нов начин и той да дава вместо негативни позитивни последствия. Най-хубавото в цялата тази „игра” е, че резултатът се чувства веднага и се разпознава ясно и еднозначно. Ако има някаква трудност тя е, че може би не всеки се сеща или знае, как точно да „играе играта”. А аз съм щастлива, че съм намерила пътя и достатъчно начини да го правя за себе си и клиентите ми, най-вече.

Много е хубаво да се чувствам напълно жена. Сега няма нужда да се насилвам да се държа като жена.

Виждам как плува потопена в новото си изживяване Х.

Достатъчно ми е за днес! Нямам нужда от нищо повече в този момент!

Х. е толкова усмихната и щастлива, че сякаш не иска да говори, а само да присъства в това толкова ново и опияняващо усещане, което несъзнателно е търсила и жадувала.

В съзнанието и изникват образи как мъжете вече искат да я защитават, ухажват, да се грижат за нея в един хармоничен и мил процес на взаимодействие между нея, като жена, и тях.

„Да бъда повече жена“ сега как ти звучи? – питам.

Много е хубаво! Това беше въпрос, който много дълги години е трупан и стои. Явно и живота ме е принуждавал. Аз в един момент усещах във връзките си как едва ли не не се чувствам пълноценна жена и не ме виждат, като жена. Виждат ме едва ли не като равноправен партньор. Това ми беше голям проблем.

Е, както имахте възможността сами да проследите, този трупан и утвърждаван с поколения проблем, беше разрешен в рамките на тази една среща и донесе скрития потенциал и ценност на бисерчето – иначе дразнител в мида.

Ако и вие имате насъбран товар, който осъзнавате, че е време да освободите и да се разгърнете за по-красив и естествен за същността ви живот, заповядайте да го направите с професионалната ми подкрепа. Както винаги ще съдействам с присъщите ми всеотдайност и умения.

Дарина Гаврилова вашият консултант енергийна психология

Прочетете още истории от практиката ми от ТУК.

Запазете час за лична консултация от ТУК.

 


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.