Да бъда повече жена

Да бъда повече жена

Да бъда повече жена

 

Така я почувствах темата, по която искам да работим днес – да бъда повече жена! Прекалено много ми тежи това, че се справям по мъжки с живота.

Смее се свенливо клиентката ми Х.

Много ми се иска да съм жена във всяко едно отношение! И сигурно сама няма да мога да се справя. Трябва с помощ.

Насилвам се с някой неща, умишлено, да не ги правя. Примерно за да си сменям гумите на колата, умишлено си налагам да не ходя аз, а да ангажирам близки, приятели, зет ми, да ходят да ми сменя гумите на колата, защото аз не искам. За мен това е много… Знам, че мога да го направя, но не искам. Това искам някой друг да ми го върши!

Започваме да работим с подадените преживявания и на емоционално, и на ментално ниво.

Усещането за тежест се оказва като аура около Х., но когато успяваме да го освободим, тя започва да се чувства с подчертано женско присъствие съпроводено и с усещане за „много слънчева топлота и женска красота“. Но изниква неясен страх в тялото.

Сякаш страх за оцеляването ми.

Разбира се, справяме се и с него с няколко вълшебни стъпки с  техника от енергийната психология, защото той не ѝ е полезен вече с нищо. Вместо това, като награда за свършената работа, съвсем спонтанно и напълно логично, тя се сдобива с ново усещане –  за женско присъствие. Това води и до още една желана и много интересна трансформация – Х. вижда в съзнанието си, как мъжът, като събирателен образ, сам предлага и осъществява мъжката си помощ. Така Х. усеща, че:

Сега дори не се налага да търся помощ. Някой друг съвсем естествено ме обгрижва, както мен, така и колата ми.

Но това я кара да се чувства освен:

Хубаво и приятно ми е. Това е ново усещане за мен, но… Малко ми е странно.

Проследяваме това чувство и в съзнанието ѝ извиква образа на бащата – „объркан, със страх в себе си“. След това се явява и неговата майка – „сериозна, намръщена, облечена в черно, но с бяла кърпа на главата“. Следват много силно изразени символични, направо ритуални действия и още образи, заредени с много смисъл. От образите проявяващи се в съзнанието на Х. става ясно, че там се е зародил проблемът. Извършва се трансформация на това ниво, която внимателно проследявам и подкрепям. Виждаме как тази намръщена баба явно не получила подкрепата, насърчението, обичта, да се прояви като жена, заради условията, предразсъдъците и конкретните ситуации, в които е живяла, когато ги получава от своите родители, изсветлява. В съзнанието на Х. „образът ѝ засиява, изпълва се с любов“. Това потича като нова енергия към клиентката ми и резултатът е Х. да се разплаче от:

Облекчение, умиление, нежност,

от възстановения баланс между мъжката и женската енергия и роли в живота.

Откакто навлязох в света на енергийната психология, съм удивена и се възхищавам на съхранената в подсъзнанието памет, за информация, за която дори не подозираме, но която носи много много значение и програми, предопределящи живота ни тук и сега в различна степен – от незначителна до огромна. Още по-възхитена съм, как в себе си съдържаме и знанието, тази информация да бъде пренасочена, оползотворена по нов начин и той да дава вместо негативни позитивни последствия. Най-хубавото в цялата тази „игра” е, че резултатът се чувства веднага и се разпознава ясно и еднозначно. Ако има някаква трудност тя е, че може би не всеки се сеща или знае, как точно да „играе играта”. А аз съм щастлива, че съм намерила пътя и достатъчно начини да го правя за себе си и клиентите ми, най-вече.

Много е хубаво да се чувствам напълно жена. Сега няма нужда да се насилвам да се държа като жена.

Виждам как плува потопена в новото си изживяване Х.

Достатъчно ми е за днес! Нямам нужда от нищо повече в този момент!

Х. е толкова усмихната и щастлива, че сякаш не иска да говори, а само да присъства в това толкова ново и опияняващо усещане, което несъзнателно е търсила и жадувала.

В съзнанието и изникват образи как мъжете вече искат да я защитават, ухажват, да се грижат за нея в един хармоничен и мил процес на взаимодействие между нея, като жена, и тях.

„Да бъда повече жена“ сега как ти звучи? – питам.

Много е хубаво! Това беше въпрос, който много дълги години е трупан и стои. Явно и живота ме е принуждавал. Аз в един момент усещах във връзките си как едва ли не не се чувствам пълноценна жена и не ме виждат, като жена. Виждат ме едва ли не като равноправен партньор. Това ми беше голям проблем.

Е, както имахте възможността сами да проследите, този трупан и утвърждаван с поколения проблем, беше разрешен в рамките на тази една среща и донесе скрития потенциал и ценност на бисерчето – иначе дразнител в мида.

Ако и вие имате насъбран товар, който осъзнавате, че е време да освободите и да се разгърнете за по-красив и естествен за същността ви живот, заповядайте да го направите с професионалната ми подкрепа. Както винаги ще съдействам с присъщите ми всеотдайност и умения.

Дарина Гаврилова вашият консултант енергийна психология

Прочетете още истории от практиката ми от ТУК.

Запазете час за лична консултация от ТУК.

 


Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.