Годината на Истината

Годината на Истината

Здравейте, приятели на „Живот За На Пред На Ли!?“ и мен, Дарина Гаврилова!

 

Не ви посрещнах още в зората на годината с приветствие, но ето че ми дойде музата да го направя и веднага сядам да пиша!

Какво провокира музата ми ли, та чак надделя над удавената ми в рекламна парадност интернет среда!? Едно лично хубаво преживяване, в истинска, неподправена, неподготвена, ненапудрена, неизрежисирана и самоцензурирана, дружеска разговорка. Със, смея да я нарека, приятелка. Спонтанната раздумка за нейни действия, чрез които тя е загърбила суетенето и е скочила в непознатото, за да успее. Толкова ѝ се зарадвах, че веднага ѝ се обадих да я поздравя! Едно малко лично геройство на преодоляване, което вярвам, ще доведе до големи лични награди! А какво по-добро за всички нас, ако това се случва с всички ни?!

Защо това е толкова ценно и така ме вдъхнови?  Вероятно защото се разви на фона на тридневното ми (досега) боледуване в буквален, но първо в преносен смисъл, на друго проявление, което явно ме засегна много лично.

Мой клиент пое отривисто пътя към себе си в края на миналата година. Заяви решителност да излезе от блатото на съсипващи душата му въртележки от мисли, което обитава от 7 години. От трудните клиенти е, които все искат да мислят, въпреки, че болката идва точно оттам. Приех да работим, поех риска и се отдадох на работата ни. Клиентът има нужда от доста повече мое усилие, търпение, внимание, насърчение. Клиент, който реално страда, но все пак е направил поредица от стъпки, за да подобри състоянието си и отново поеме живота си с топли ръце и прегръдка. Човек, който „не се гневи, не мрази“, научен е, „че щастието е в това да даваш на другите“, но сега е много самотен в душата си. Човек, който заявява многократно, че ще успее, че ще се справи, че може, че другаде не е намерил достатъчен прогрес, лично внимание, доверена личност или работещ подход. Но е толкова изморен от „задачи, които трябва да се изпълнят“ въпреки личните му потребности, че… ето сега, в началото на годината ми звънна нетърпеливо по телефона и в една тирада от 20 минути ме направи свидетел на унищожителната емоция към самия себе си – „Че не може, трепери, става му зле, щом помисли само за техниките за самопомощ“… Всъщност, мисля си, заради това реално да се погрижи за себе си този път. Да докосне собствената си душата,  миналото, реалните си желания, емоции, загуби… А май става дума за докосване до истината, мили хора, до Истината! Истината на нашата душа. Какво тя иска, как тя чувства, че нещо има да е или да не е. Как иначе да успее да ги осъзнае по различен начин и пусне с мир, върне силата си за Живот? Аз не знам! А вие?

Съприкосновението с истината боли, жестоко боли, след дълго игнориране на онзи вътрешен глас! След захаросани утешения, мъгляви самозаблуди и поглед  навън.

Как се е получило, че толкова много да бягаме от нея, да се самозалъгваме, крием, изопачаваме и усложняваме все повече живота си? Всеки открива сам или с подходящия подкрепящ/ водач/консултант. А ако има силите и куража, когато стане трудно, да стисне зъби или да спре да мисли и да се довери на ставащото, на довереника. За да стене като в първата случка в разказа ми, а не като във втората, в която реално човекът заяви, че се предава, оставя се на блатото, индиректно потвърди, че не той е центърът и източникът си на щастие, че не заслужава личните си грижи, търпение, време, сили, внимание, нито тези на доверен придружител, не така и не сега… Иска въртележката си, макар тя да го мори.

Боли да съм свидетел на болката ви, а аз нали съм повече от съпричастна към вашите, отнесох голям дял от експлозията, на поредното саморазрушително бягство от себе си и щастието си, на този човек. Още ближа рани (поне знам как се прави професионално!) и събирам сили и идеи, как да подновя нашето взаимодействие тази година през призмата на Истината. Личната Истина.

Заради всичко това, за начало ви желая тази година да обърнете, колкото се може по-скоро, взор към вътрешния глас, усет, пулс. Да го приласкаете и отново започнете да общувате с него, за да разпознавате усещането за вашата собствена истина все по-ясно, с повече увереност и доверие. Вярвам, че това относително бързо и убедително ще докаже оздравителната си сила и за духа, и за душата и за тялото ви! След това ви желая сила и постоянство ако стане нужда да работите с мен, за да върнете поглед и център към собствената си истина. И накрая, по добра българска традиция, ви желая здраве и дълголетие!

Честита Нова Година на Истината!

Дарина Гаврилова, вашият консултант Енергийна психология и специалист Неврографика

jivnali.net


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.