Изнервям се бързо, като се върна в България

Изнервям се бързо, като се върна в България

Интересни истории от трите дни в  ШАТРА 41 – нашата щастлива шатра за енергийна психология

История първа

Изнервям се бързо, като се върна в България

 

Събрали сме се малка група и работим за онова, което поражда стрес в живота ни. Един казва – мама, друг – неумението да се справя с лошите си мисли, трети – постоянната тревожност, четвърти – скования крак… Най-интересно ми стана с един надничащ в шатрата ни млад мъж, който приседна скромно в ъгълчето на стола, и докато обсъждаме с другите техните поводи да се чувстват в стрес, деликатно се включи със своя тема – изнервям се бързо, като се върна в България.

Започнахме груповата ни работа, в която, както обикновено се стремя, хем да обхвана всички едновременно, хем да обърна внимание на всеки един с неговите индивидуални преживявания, за да може всеки да усети ТЕС и да има личен резултат.

Стана време да проверим, кой до къде е успял да промени към по-добро, вътрешното  преживяване на своя проблем. Всеки докладва как се променят чувствата и мислите му, какво е осъзнал и изненадата си от това да го научи от самия себе си.

Тук стигам до героя на моята история, момчето, което като че ли се извиняваше, заяви:

Изнервям се бързо, като се върна в България

и което до сега не беше чувало или опитвало ТЕС, а директно се включи в нещото, което се случваше в нашата задружна група.

Първото, което то осъзна и още тогава очите му започнаха да се отварят все по-широко беше, че всъщност не се изнервя от всичко в България, а че има някой неща на които той се „връзва”. След следващото кръгче по точките, заяви, че всъщност от него зависи, дали да го прави и, че вече не му е необходимо, няма нужда от това в живота си и просто го освобождава. След още едно потупване, уточни, че дори няма изобщо на какво да се дразни, но има някой некултурни хора, като човек, който си пуснал горящия фас от горния етаж, върху ръката му! След следващото потупване вече мислеше,

Но той бе само един и това не е масово явление!

Накрая, все така скромен, видимо щастлив, с блеснали поглед и усмивка, заяви, че навсякъде по света му е добре, че навсякъде има нещо красиво, ценно, добро и вълнуващо и с удоволствие ще се връща в родината си.

След края на груповата практика, докато помагах на една от участничките с по-тежко преживяване, да довършим сесията ѝ, подочух в разговор между момчето и явно и другите заинтригувани от думите му участници, че той отдавна живее извън България и колко му е тежало да се връща у нас, но сега вече е различно.

Толкова се зарадвах да стана част от тази негова трансформация! Представете си – връщате се в България след дълги години отсъствие, търсите забавления и научавате, че има интересен фестивал в парка, минаване покрай една от многото шатри, включвате се в работата на група хора, без да знаете дори за какво точно става дума, но всички са оживени и съсредоточени едновременно, правят някакви странни тупкания по главата, лицето и тялото си, и насред всичко това влизате с един не много добър начин на мислене и преживяване на живота си, а излизате съвсем различен – с голяма усмивка в сърцето!

Случайността както винаги си знае работата – да се върнеш в родината считана за мащеха,  за да  разбереш, че тя все още е майка; за да научиш ТЕС; за да осъзнаеш, че си свободен да избираш преживяванията си; за да осъзнаеш способността си да обърнеш мирогледа си с няколко потупвания, колкото и странно да изглежда; за да видиш колко малко е нужно понякога, за да постигнеш нещо голямо!

Благодаря ти, нови приятелю на ТЕС! Надявам се да прочетеш тези няколко реда и пак да идваш в България; да се похвалиш с нови ТЕС-постижения, а блестящата ти усмивка да е все на лицето ти!

Какво стана с другите участници в груповата ни работа със стреса? И те се справиха отлично!

Но ако искате да преживеете лично тази трансформация, вместо само да четете за нея, заповядайте както на индивидуална сесия, така и на ТЕС-разходка или някое от другите ни интересни, споделени групови занимания. Абонирайте се, за да получавате най-новото  от сайта ни jivnali.net , включете се в групата ни във Fb ТЕС-разходка или следете страницата във Fb Живот За На Пред На Ли!? и така ще сте част от една прогресивна общност, смела да промени себе си, а така и света, в който живее.

До нови срещи!

Дарина Гаврилова консултант енергийна психология

За всеки, който бързо се изнервя в България

История втора

История трета

История четвърта

История пета


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.