Как да се приготвя за НАРИСУВАЙ МИ… ?

Как да се приготвя за НАРИСУВАЙ МИ… ?

НАРИСУВАЙ МИ… е услугата чрез рисуване по метода Нейрографика / Неврографика.  Има много лесен отговор на този въпрос, вероятно най-лесният когато говорим за метода и работа чрез него. От една страна ни трябват някои обичайни пособия, от друга Тема по която да работим (т.е. проблем за решаване или желание за сбъдване). От трета, непреодолим ищах да го направим, с готовност да отделим време и внимание за себе си и този свещен момент на претворяване, въпреки възможните съпротиви в душата, външни пречки с разсейващи елементи, ако се появят (децата, телефонът, приятелите, съпротива, умора).

  • В обичайна ситуация рисуваме върху лист хартия, обикновено бял. Той може да е от размери на билет (за спешни ситуации и когато нямаме върху какъв друг лист да рисуваме), може да е  лист от кубчето за бележки, може да е А5, А4, А3 и повече. Тук е добре още сега да разберете, че колкото по-голям е листа, толкова по-вероятно е да са необходими повече време, внимание, търпение и енергия да завършите процеса на рисуване, което винаги е необходимо условие, най-малкото за да сте спокойни, а най-вече за да постигнете желания резултат.
  • Другото, което ни трябва са цветни флумастери и/или цветни маркери – от тънкописец до текстоотделител и/или обикновени цветни моливи, но по-меки, за да оставят по-плътен и ярък цвят по-лесно. Когато няма с какво друго, може да се рисува и с химикалка.
  • Понякога ни трябва хартиено тиксо, с което да присъединяваме още листи към рисунката си, защото музата може да се развихри с голяма сила или композицията (разположението на фигури и линии една спрямо друга) да изисква повече пространство от предварително предвиденото.
  • Неврографика може да се рисува по всяко време на денонощието. Понякога, когато отпускането в следствие на работа с метода е много силно и ни се доспива, се препоръчва рисуването да става преди нощния сън. Аз бих казала, когато ще имате време да дремнете. Лично аз, а и доста други хора, по-често имам ефект на силен енергиен заряд, от който широко ококорвам очи и ми се рисува още и още, действа ми се активно, като турбо двигател се чувствам. При такъв ефект е по-добре рисуването да е през деня, за да може тази енергия да се овладее и внесе в нещо градивно. Т.е. рисувайте, когато ви се рисува, но с едно на ум за възможния ефект, който е по-типичен за вас, което се установява с практиката.  Да не забравяме, че ефектът може да се мени според вашата промяна, дълбочината постигната в работния процес, времето отделено за работа.
  • Колко може да трае рисуването – от минути до дълги часове. Минути, когато експресно имате да се справите с някоя емоция, да речем, и вече сте овладели техниката Неврографика. Часове, когато работата е много голяма, задълбочена, и имате желание да я довършите докрай. Средно едно рисуване отнема към час и половина-два за формат А5-А4, но това не е 100% константа!
  • На практика може да рисувате на всяко място на което ви е удобно – на крак на някоя опашка пред гише в институция, когато ви е напрегнато; в обедната почивка в парка; след работния ден удома; сутрин за зареждане с кафето на терасата ви; в делник и празник; през интернет водено рисуване с мен в ZOOM или на живо в студиото ми „Живот За На Пред На Ли!?”.
  • Трябва ли да учите нещо предварително – не е необходимо ако искате просто да постигнете решаване на някаква ваша задача с моя помощ или рисувате за развлечение. Но ако искате да учите, факта, че вече сте прочели тези редове, сам по себе си е похвален! Продължете и с останалите кратки въвеждащи статии в сайта ми jivnali.net –консултации – НАРИСУВАЙ МИ или Fb страницата на НАРИСУВАЙ МИ… а след това последвайте гласа на сърцето си, то може да ви научи на всичко!
  • Не умея и нищо не разбирам от рисуване, как да правя Нейрографика? „Достатъчно е да можете да държите молив, за да успеете да се занимавате с Нейрографика“ – казва Павел Пискарьов, автор на метода. Другото се усвоява леко и неусетно, още повече, като ви водя стъпка по стъпка във вашия процес. Целта на НАРИСУВАЙ МИ… е да подпомага живота ви, не да ви прави блестящи художници, но ако това се случи, то сами ще знаете колко много съвместната ни работа ви е помогнала в това отношение!

Надявам се с тези кратки пояснения да съм ви отговорила ясно на всичките ви питания за това  „има ли нужда” и „как да се приготвя за НАРИСУВАЙ МИ… ”!

А сега е време да се организирате, защото аз вече съм напълно готова да ви приема за клиент и да рисуваме заедно.

Дарина Гаврилова консултант енергийна психология и специалист по Нейрографика

jivnali.net

Още за метода Неврографика

https://jivnali.net/%d0%bd%d0%b5%d0%b2%d1%80%d0%be%d0%b3%d1%80%d0%b0%d1%84%d0%b8%d0%ba%d0%b0/