Любовни исто(е)рии

Любовни исто(е)рии

Незнайно как, а може би, не съвсем, българите масово засмукаха жадно западната култура, веднага щом това стана безпрепятствено възможно. И с тази жадност попиха модели на поведение, които неусетно създадоха силно обострени емоционални рани.

Ако до преди 25-27 г. някоя самотна душа, на 18-23 г. възраст, все още е страдала от любовни неудачи на рамото на най-близък приятел, то сега има сериозни драми от 13 чак до 50 г.,  добре подклаждана от вносни празници. Ничие приятелско рамо не може да поеме толкова много. Не е и толкова вълшебно, че да се справи с абсолютно всичко натрупано в чужда душа, нали?

Чували сте навярно, че депресивните състояние се очертават особено често и ярко преди празници като Коледа, Нова година, 8 март. Ето, че сега към това време на предпразнични кризи, се прибави и св. Валентин. Един не български, не източно православен празник, но силно притегателен за мало и голямо. Истерията е различно силна. Варира от кротка неразбираща усмивка, на преглътване на „детските болести на човечеството”, заедно с чаша вино, до: „ще се самоубия ако и този път не ме покани на св. Валентин!”.

Но, както и да е! Фактът си е факт! Много хора подчертано страдат не просто заради самия проблем на липса на сродна душа, партньор, другар в живота, споделеност, но болеят още повече от това, че го нямат за парада на чувствата, за „Празника”. Контраста на има/няма партньор драстично се увеличава, а заедно с това се увеличава и болката от липсата му. Особено ако са се хванали на това хоро – „искам и аз като другите”.

Лоша болка!

Може би сте минали през нея, може сега да я преживявате… знам ли!?

Но ако сте практичен човек като мен, ако сте разбрали, че това е проблем с който сте решили да се справите и ако допускате нестандартен подход в справянето със стандартни проблеми, това което аз знам и използвам в личния си живот и в професионалната си практика, включително за любовни исто(е)рии, със сигурност ще ви свърши доста добра работа, при това осезаемо бързо. Разбира се има една уловка! Трябва да отделите време и внимание на преживяването си. Да вникнете искрено и дълбоко в мислите си, скрити зад тези ваши чувства, които ви измъчват най-силно. Да поработите самостоятелно или с професионалната ми насока (е, може и двете), за да имате самочувствието след това да кажете – „Аз успях, постигнах го и от това сега се чувствам по-добре! Благодаря ти!” – на себе си, евентуално и на мен, както са го направили вече мнозина, включително и моите клиенти.

Защо ли!?

Защото не само освобождават болката си, но и място за нов начин на мислене и нови преживявания, които водят да всякакви новости, включително и нов партньор. За това.

Пък св. Валентин, нека си свети, той не е виновен за нищо. Ние сме тези, които допускаме или не, да ни ослепява.

Дарина Гаврилова

Живот За На Пред На Ли!?

jivnali.net

Вече минала по този път  и станала консултант с методите на енергийната психология.

За да се справите по-бързо, по-безболезнено и трайно с вашата лична болка, за да отворите място за желаното,  заявете индивидуална консултация на 0889522879!

Още информация за консултации и записване ТУК.


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.