Не съм достатъчно добра

Не съм достатъчно добра

Не съм достатъчно добра

Колко пъти сте си го казвали с онова тънко разяждащо гласче настояващо да сте по-старателни, по-отговорни, по-упорити, по-…, по-…, по-…? И тази мисъл се нагнетява в душата ви, в мислите ви в действията ви и каквото и да правите, колкото и да влагате от себе си, уменията и знанията си, все нещо не е както трябва, все нещо не е по вкуса ви или по мярката на някой друг. Това ви затормозява и се стараете все повече и повече. Мислите как, какво, защо да направите, за да постегнете онова недефинирано съвършенство, което съществува там някъде и все не успявате да достигнете.

Изтощително, наистина!

А после се чудите къде изтича силата ви, защо не ви стига времето, защо нямате очаквания резултат.

Разбира се, това е придружено от обилна порция неудовлетвореност, раздразнителност, огорчение, евентуално самосъжаление или просто мъка!?

Както и да отразявате модела „Не съм достатъчно добра“, не е ли време да излезете от сянката му и да заживеете собствения си свободно избран модел? Не е ли време да чуете собствения си глас и той да казва:

Браво, справи се чудесно и този път!

Толкова хубаво стана!

Така си се постарала и си личи!

Усещате ли разликата в енергията си?

Е, може значи!

Ако това не е достатъчно и излизат обяснения като:

Ама как така?

Това не е реално.

Да, да, друг път!

може би ще е добре първо да поработите със себе си, за да изчистите тези саботиращи възражения и най-накрая да си получите заслужената и дълго очаквана награда на собствената си похвала, удовлетворение и най-накрая заслужените добри резултати от положеното внимание, старание и усилие от ваша страна, в това с което се занимавате. Независимо какво е то, гарантирам ви, че ще е още по-хубаво, ако го правите от позицията на „достатъчно добра“, „превъзходна“ или „чудесно справяща се с всичко, с което се захванеш“!

Как ви звучи:

Еее, браво! Пак надмина себе си!

Направо си невероятна!

Ама това възможно ли е, ти ли го направи наистина!?

А вие просто да се усмихнете с най-лъчезарната си усмивка и да кажете, като че ли е най-нормалното нещо на света:

Да, аз го направих!

Е, аз пък направих това филмче за вас, защото и това умея и му се радвам. Надявам се да ви донесе онова удовлетворение, от което се нуждаете!

 

За да научите повече за техниките за самопомощ от енергината психология, прочетете от ТУК.

За по-сериозно справяне препоръчвам индивидуална консултация и кратка консултация по скайп! Може да се свържете с мен, Дарина Гаврилова, от ТУК.

 


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.