Нима това е ново?

Нима това е ново?

Напоследък често чувам този въпрос: „Нима това е ново?“

 

Когато става дума за акупунктурните точки и системата от меридиани, които споменавам в теоретичната част от изложението, докато говорим за ТЕС и Пренареждане на матрицата с ТЕС, също и при ПЕАТ.

Нима това е ново!?

Когато говорим за стреса пораждащ болест или понижаване качеството на живот, на лична изява в работата, близките  отношения, възпитанието на децата, спорта…

Ами не, това не е ново!

Нов е начинът по който използваме това знание.

Същото е и сега в този филм, който ви предлагам да видите „Тибетска книга на мъртвите“. Звучи древно и мъдро, и всъщност е точно така. Но мъдростта е не само в натрупаното и съхранено знание, но и в хитростта пред живите да се чете на душите на мъртвите, за да им се помогне да се отправят в добрата за тях посока – светлината. Не, че и това не е необходимо и полезно, но сякаш е по-полезно на близките – натъжени, по-смирени или обратното, гневни на факта, че са лишени от близък човек и бунтуващи се. Което също не е нещо ново, ние сме емоционални същества. Не е ново и стремежът да намерим спокойствие и отговори, също като малко дете. Ще видите едно такова  във филма.

Забележете на какво ни учи този текст – страхът има много лица, 59, а светлината е една! Тези лица се явяват на душата, за да я изпитат и отклонят от пътя ѝ към светлината. Който успее да запази погледа си устремен към светлината и избегне заблудите на страховете, леко и бързо я постига и душата му ликува. Иначе душата остава вплетена от страховете, натежала и толкова близко до земята, че не успява да отиде в светлината и това е мъчение за нея.

Нима това не става още докато сме живи? Всеки ден по различни причини се сблъскваме с многото лица на страха. Забравяме силата на чистото виждане на душата си и се увличаме по един или друг страх, дори по няколко едновременно и дори не осъзнаваме кога и как успяваме да го направим. Само чувстваме последиците в потните си длани, неспокойния сън, раздразнението в мислите и думите ни, дръпнатото отношение на хората край нас, капризите на детето или… диагнозата назована в някой кабинет.

Не е ли по-добре от време на време да се вслушваме в старото знание и потърсим начин да го приложим в съвремието си, макар и така нестандартно изглеждащо както техниката за емоционална свобода – ТЕС?

Ако смятате, че и вашата душа се е оплела и натежала от някой страх и е дошло време отново да я освободите, за да гледате по-светло на живота си, заповядайте, с удоволствие ще ви съдействам!

Дарина Гаврилова консултант за справяне по нестандартен начин със стандартни ситуации.

И нека „ново“ да е нашето отношение към живота ни!

Тук може да проследите, как с моите клиенти го постигаме.

„Тибетска книга на мъртвите“

Още интересна информация може да намерите от ТУК.


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.