Предизвикателство

Предизвикателство

Предизвикателство

 

Приех предизвикателство… Не! Не обичам предизвикателствата. Освен, че ми е банално да се сипят предизвикателства отвсякъде. Така че, не го приех.

Но нещо се вмъкна в мен и ме загриза. Може би аз реагирам банално!? И следващото изречение достигнало до мен от гласа на водещата ми разби мислите и преподреди по неочакван за мен начин. А-ха, ето това да! Ето това си е истинско предизвикателство.

И толкова.

Едно проумяване. Зверски ценно проумяване.

Но животът си няма друга работа и явно реши да се позабавлява с мен: „Я чакай да те видя…“ – и се подсмихва любопитен.

И да, видя ме и пак се ухили. А аз желязна! Цели три пъти! В един ден! Лелее, какво ли ще стане за цял месец!?

Какво научих

Освен баналното, че за всеки предизвикателството е нещо много различно и че от всеки зависи прочита на коя да е постановка, че всеки един момент може да проумеем нещо ценно, за което обаче или сме готови вече, или е дошъл правилният момент/ човек/ думи… сещате се, предизвикателството за мен се оказа да последвам нещо, което вече знам и мога, искам, търся, казвано ми е, но… Ами няма но! Има съвпадане на всичко това в един вълшебен ключов център на време и пространство. Познаваме го по усещането за разпознаване, мир, ред, сила, автентичност, завършеност, които се изливат от него в живота ни. Познаваме го по увереното си поведение в „предизвикателния“ момент, после в следващия, в които проявяваме новото. Някак съвсем естествено, сякаш все така е било.

И е хубаво. Много хубаво.

Имате ли си такова предизвикателство, подреждащо без усилие живота ви по нов начин?

Все още ли името му е „предизвикателство“? Защото за мен май не е.  Май е поредното узряване.

В какво тогава се състои предизвикателството? За мен явно бе да преодолея неприязънта си към баналното и чуя. И това ми се изплати хилядократно още в следващия миг. За пореден път разбирам, че каквото си направим сами, друг не може да стори за нас. Както за лошото, така и за доброто… Пак баналности, нали? В крайна сметка, животът ни е низ от баналности, но си ги търсим, обичаме, даже им се възхищаваме и затова ги мечтаем (всеки неговите си).

Моята бе…

Дарина Гаврилова, вашият консултант Енергийна психология и специалист Неврографика

jivnali.net


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.