Аз правя ТЕС – 11 история

Аз правя ТЕС – 11 история

Аз правя ТЕС

11 история

Интервю на Дарина Гаврилова консултант енергийна психология

с

Росица Стакева терапевт енергийна психология, Констелации, икономист и любител на животните

Здравейте, приятели на „Живот За На Пред На Ли!?”!

Днес е поредната серия от интервюта за това как правим ТЕС в България със заявката – и аз правя ТЕС! За гост съм си поканила ето тази очарователна дама, за да ни разкаже за себе си и за своите патила, виждания и богат личен опит, както разбирам, с прилагането на Техника за емоционална свобода.

 

За начало би ли ни се представила  –  коя си ти?

Р. С. – Здравейте! Казвам се Росица Стакева и съм на 44 г. Моята среща с ТЕС беше преди около десет години, като аз работех дълго време като икономист. Управлявала съм редица предприятия. И след запознаването ми с ТЕС, прилагането му в живота в продължение на повече от шест години, аз реших да променя своето поприще и да започна професионално да се занимавам с енергийна психология и с Констелации. Моето хоби са животните. Преди време имах развъдник за котки Мейн кун които са невероятни и са по-скоро като кучета, а не котки.

Д. – Това звучи интересно!

Р. С. – Да! И сега в момента съм един от основателите на център ОЯ който предлага различни терапевтични дейности свързани с енергийната психология и с Констелациите.

Д. – Много интересно с животните ми се видя! Толкова разнородни, различни неща, но всъщност хранещи душата, доколкото разбирам.

Р. С. – Да!

Д. – Ето, ти каза преди колко години горе-долу си открила ТЕС.

Р. С. – 2008 година.

Как точно стана това и ти ли откри ТЕС или тя те откри теб?

Р. С. – Може би не случайно срещнах ТЕС! В момент в живота си, в който реших да се разделя с един завод, който управлявах в Кюстендил, с множество проблеми, които се появиха в моя живот. Първоначално предателство от собственика на завода, което преживях прекалено лично. След това с болки в долната част на кръста и влошено състояние като дископатия, по-скоро дискова херния. И не на последно място усещането, че съм се провалила като човек, който беше нает, за да оптимизира един завод, който беше в много лошо състояние. Тогава, чувствайки предателството от собственика, аз осъзнах че съм правила максимално доброто, което мога, за да оптимизирам този завод и да го направя успешен, а като краен резултат просто бях шокирана от желанието на този човек да срине нашата съвместна работа. И в резултат на този стрес наддадох 37 кг. за две седмици.

Д. – О-ле-ле!

Р. С. – И се наложи да потърся професионална помощ на психолог. Запознах се с терапевтка, която стартираше. За първи път просто прилагаше нова алтернативна техника на своите клиенти. Това беше ТЕСЕFT (Emotional Freedom Teсhniques – бел. Д) тогава. Тя беше обучена от едни от създателите на техниките и техните първи ученици. (Създател е Гари Крейг и той има обучени само 29 ученици със сертификат за правото да преподават  – бел. Д.) В процеса на работа, повече от три месеца почти всеки ден по няколко часа, всъщност установих че някои от проблемите се връщат отново, засилиха се някои други негативни проблеми и ситуации в моя живот. И аз като човек, който търси максимално бърз резултат и в максимално кратно време, се усъмних в начина, по който се провежда тази техника, усъмних се в качеството на услугата, която получих и се записах на следващото обучение за специалисти, които да прилагат енергийната психология, където изучих множество техники от хора, които са лично обучени от създателите. Примерно на EFT/ ТЕСГари Крейг или пък на някои други техники, които се използват в енергийната психология. И говорейки с преподавателите всъщност стигнахме до извода, че тази жена не е прилагала по правилен начин техниките и това е довело до редица проблеми, на които аз съм била, не знам как да го кажа, „жертва” може би?!

Д. – Ох!

Р. С. – Да! Така че това беше моята първа среща с ТЕС и…

Д. – Доста разочароващо звучи!

Р. С. – Ами всъщност да! Бях по-скоро много благодарна след това на тази жена, защото благодарение на нея аз всъщност успях да се запозная с тези хора, да се запозная с ТЕС. Това беше преди 10 години и повече. И всъщност благодарение на тях намерих техника, която много бързо да разреши голяма част от проблемите в моя живот и да промени живота ми на 180°.

Д. – Наистина много вълнуващо звучи! Понякога може да има лош старт, това е така! Ако не сме достатъчно сигурни, ако не сме попаднали на правилния човек, в правилния момент ако щете! Освен това преди десет години Техниката още се развиваше. Тя непрекъснато продължава да се развива и в момента е доведена до някакво такова съвършенство при което даже прерасна в липса на техника – каквото е последното предложение на Гари Крейг за „Невидимият терапевт” (The Unseen Therapist – бел. Д.)! Така че, ето, преди десет години така е било! Към днешна дата картинката вече е доста различна, но е добре внимателно да си подбираме терапевтите, ако ще ползваме такива услуги!

Р. С. – Значи за мен сега, на този етап, като терапевт вече, който предлага и техники от енергийната психология и Констелации, мога да кажа, че всеки човек намира най-точния човек за себе си. Така че – това е бил моят терапевт, защото благодарение на него пък аз съм започнала да работя в тази област. Промених напълно професията си. Започнах да се занимавам първоначално като хоби с това, а след това да прилагам тази техника ежедневно на моите приятели и познати, а след това започнах да работя с това. Но всъщност това, което мога да кажа е, че тази техника в момента е наистина толкова опростена, че човек без образование на психолог може да я използва достатъчно ефективно в практиката си и да постига магически резултати с нея.

Д. – Добре!

Ти в коя област от живота си приложи първоначално и след това Техниката за емоционална свобода, спомняш ли си?

Защото са минали години.

Р. С. – Сега като мисля, не се сещам за област, по-скоро в която да не съм я прилагала! Дори съм я прилагала и при проблеми с моите животни. Примерно имала съм случаи, в които съм прилагала Техниката за проблем с котка, която не се храни достатъчно добре.

Д. – А какъв беше резултатът? Техниката я приложи, а какъв беше резултатът?

Р. С. – В процеса на работа котката „заяви”, че късчетата месо, които съм режела, са били по на едро и тя не е можела да ги консумира добре и в резултат на това аз самата започнах да режа месото много по-ситно и тя започна да яде с удоволствие.

Д. – Само да направя една пауза! „Котката заяви” – не че котката е проговорила, ТЕС не е чак толкова вълшебна, но когато ние работим от името на котката – все едно че чуваме какво тя ни казва и така разбираме нейното послание. Това става по чисто енергиен път, но ТЕС, Потупването, способства да стигнем до това ниво – да „чуем”!

Р. С. – … до източника на проблема и това, което всъщност е коренчето на нещата, да!

Пример за друго лечение на котка е цистит. Работих с котка, която намерих съвсем случайно на улицата. Оказа се, че тя, пак в процеса на работа говорих вместо нея, това беше може би една от терапиите за животни, в които съм плакала най-много, се оказа, че всъщност котката е изгонена от жена на… Всъщност тя е имала собственик мъж, който се запознал с някаква жена, която не я е харесвала и я е изпуснала, за да избяга. Котката доста страдаше по мъже и за мен това беше супер странно, защото не бях забелязала нейното, как да кажа, желание да комуникира с мъже. Докато не я закарах отново на контролен преглед при ветеринаря, който този път беше мъж. И за разлика от предишния път, в който тя се дърпаше, съскаше, хапеше, този път в момента, в който видя ветеринаря тя застана абсолютно спокойна, много балансирана и се остави в ръцете му и се довери. След терапията, може би не знам дали минаха и два дни, котката преодоля проблема с цистита, защото имах проблем (тъй като тя не ми позволяваше да слагам хапчета в устата ѝ, да я инжектирам с различните препарати, защото тя е бездомна и не беше ми се доверила все още), след тази терапия (с ТЕС – бел. Д.) циститът ѝ изчезна, а тя самата започна да се приближава към мен, да търси ласките и всъщност ми се довери.

Д. – Това е много хубаво, защото животните, те не са хора, тях не можем да ги манипулираме. Те или имат проблем, или нямат проблем и веднага е видна разликата.

Р. С. – Да! Друг пример, за който се сещам в момента, те са хиляди нали, аз сега в момента това се сещам…

Д. – Десет години са доста натрупан материал!

Р. С. – … се сещам за моя племенник, който на третия или четвъртия ден, след като се роди с Цезарово сечение, получи възпаление на слъзния канал и единственото разрешение на проблема беше операция. Моят баща е лекар и той категорично беше за това да се направи тази операция. Но сестра ми реши да ми се довери и след по-малко от двайсет минути работа (тя работеше за своето дете) всъщност установихме, че тъй като е роден с Цезарово сечение, от светлината на лампите в Родилното това е било шоково за него. Той е затворил очите си и просто не е искал да вижда повече абсолютно нищо, тъй като тази светлина е била дразнеща за него! А пък понеже сестра ми се страхуваше от тъмното в този момент, което също е проблем, който работихме с ТЕС, тя спеше със солна лампа в стаята, а той спеше при нея  – и това отново го дразни и го кара да затвори очите си.

Д. – Да, това му припомня травмата!

Р. С. – … му припомня травмата, да! На следващия ден детето беше на контролен преглед  и трябваше да го подготвят за операция. В прегледа се установи, че няма запушен слъзен канал и операцията беше предотвратена.

Д. – Това е перфектен пример, за да покажем как можем да предотвратим интервенция, още повече на толкова мъничко детенце – бебенце, току що родено! И как може немедикаментозно да се справим с нещо и така да пощадим телата си от излишна химия, от излишен стрес – родители, деца и близки, които съпреживяват подобно нещо! И ТЕС е много подходящ инструмент и по този случай казваме, че ТЕС е една много деликатна, много нежна техника и ето на! – можем да се справим. Чудесно!

Р. С. – Друг пример, за който се сещам е, но това изискваше малко повече работа, тъй като отработвахме множество проблеми, е мой клиент дете, което беше на 3 г. и имаше проблем в детската градина. Страхуваше се от преподавателките там, от учителките, от санитарки или там как се водят…

Д. – Лелките – по мое време така се казваше.

Р. С. – Леличките… лелички! – и всъщност в процеса на работа се установи, че детето няма толкова много проблем с това, колкото майката. Всъщност майката имаше проблем да пусне своето дете, да се довери на някой друг, който да го гледа, защото тя няма да бъде перфектна майка, ако някой друг се погрижи за нейното дете. Така че, освен работата с детето, всъщност започнахме да отработваме проблемите и на майката, за да може тя да пусне своето дете и да не го направи зависимо от нея. Да предотвратим вкопчването на детето в нея и страха, че ще бъде изоставено след това от тази свръхпротектираща майка.

Д. – То затова е казано в основните препоръки в Техника за емоционална свобода  – когато работим за проблема на някой друг, първо да се справим със собственото си отношение към този проблем! И тогава може да се окаже, че другият вече няма проблем и няма за какво да работим.

Р. С. – Всъщност в процеса на работа съм установила, че голяма част от родителите изобщо не осъзнават, че проблемите на децата са всъщност техните собствени проблеми! И са готови на всичко, за да отработят проблемите на своите деца, без да осъзнават, че всъщност проблемите на децата са техните проблеми. А децата просто взимат от тях от любов този проблем и го отработват вместо тях. Пример за това е дете, което имаше проблем с математиката в училище. И поради факта, че майката е добър математик, всъщност тя изисква от него да решава много по-сложни задачи, отколкото се изисква. Когато детето не се справя толкова, тя крещи и съответно детето се страхуваше да отвори учебника по математика, да реши задачата или пък изобщо лъжеше, че няма домашни, или пък изобщо плачеше, когато трябваше да се… просто да седне и да се занимава с това. Това отново беше разрешено много бързо. Ако така карам от моя опит…

Д. – О, не, не! Това са прекрасни, прекрасни (примери)!… Може би трябва да направим отделен разговор само за това. Мисля, че е достатъчно красноречиво  и колко бързо резултати всъщност се постигат и всъщност всеки, който участва в тази история, бива изцелен от неговите си проблеми.

Р. С. – Много бързи резултати! Да! И освен изцелен, осъзнава всъщност причината за тези неща, защото в по-голямата част от случаите това са подсъзнателни неща, които ние дори не сме си представяли. Пример, пак ще се сетя да дам друг пример, ха-ха!

Д. – Добре, ха-ха!

Р. С. – Момиче, което всъщност работи за това, че няма приятели и няма да може да намери своя най-подходящ партньор. В процеса на работа всъщност излезе, че… Първото нещо, което излезе, като основен проблем, беше, че тя критикува и всъщност не приема хората. А тя самата заяви, че никога не би достигнала на съзнателно ниво до този проблем и че той е свързан с партньорите ѝ. След, не съм сигурна дали имаше месец или два, тя намери своя партньор и след по-малко от месец пък се сгоди за него. Така че…

Д. – Ха-ха-ха, обърнете се към ТЕС, когато нещо не ви се получава в любовта и партньорските взаимоотношения!

Р. С. – Мога още някой пример да дам…

Д. – Чакай, чакай, чакай! Да ти задам следващия въпрос!

Как биха изглеждали нещата, ако ти не беше направила тази крачка към Техниката за емоционална свобода?

Р. С. – Изобщо не мога да си представя какъв би ми бил животът, заклевам се!

Д. – Ето, клиентите разбрахме – единият щеше да реве от математиката, другият да има операция, третият да е без връзка

Р. С. – Наистина не мога да си представя живота без ТЕС вече! Каква бих била? Може би отново бих работила, както и продължих да работя като мениджър, като управител на една финансова институция, но тогава как би ми протекъл животът? Ми може би никога нямаше да започна да се занимавам с Констелации, с енергийна психология. Може би нямаше по никакъв начин да бъда себе си, да открия това, което всъщност е смисълът на живота ми. Не бих си постигала собствените си цели. Всъщност, сега се замислям, че когато реших да кандидатствам (във ВУЗ – бел. Д.), аз бях решила да стана психиатър. Но понеже баща ми е лекар, той ми каза: „Росица, недей! Аз съм лекар, виждаш какво е положението на лекарите. Стани икономист!”, ха-ха! И всъщност аз през цялото време, въпреки че съм била икономист, успешен икономист, въпреки че ми е харесвало всичко това, в душата съм усещала една празнина, която всъщност запълних срещайки се с тези алтернативни техники и ТЕС, защото тя е първата техника, с която се сблъсках. И благодарение на това аз всъщност вече се занимавам с това, което наистина ми харесва и се върнах към тази си детска мечта – да помагам на хората, да помагам на животните, да бъда в услуга на другите. Нещо което, пак благодаря на баща си, благодаря на работите, които съм работила, защото пък благодарение на тях съм имала достатъчно финанси, за да мога да изучавам тези алтернативни техники не само в България, но и в чужбина, но нямаше да бъда този спокоен, уравновесен, балансиран човек, който съм сега!

Продължаваш ли да работиш с ТЕС и очакваш ли още нещо от тази техника?

Р. С. – Продължавам да работя с ТЕС, защото винаги има някакви проблемчета, които изникват в нашия живот, или пък неща, които искам да подобря. Какво очаквам от техниката – нищо не очаквам от ТЕС, защото всъщност благодарение на ТЕС съм се научила да не очаквам! Да приемам това, което се случва. Че става най-доброто, което трябва. И всъщност, за разлика от преди, когато ТЕС наистина ми беше предизвикателство, вече… не знам!? – знам какво да правя с ТЕС. Не знам как да го обясня по друг начин. Знам, че знам в кои случаи да използвам ТЕС, за да бъде той максимално ефективен. Знам какво ще постигна като резултат с ТЕС и просто го прилагам в живота си. Това за мен е най-важното – без очаквания, просто да го използвам в ежедневието, за да мога да бъда по-различен човек. В смисъл да ставам по-позитивен, по-светъл, по-усмихнат, по-радостен, по-щастлив, по-ентусиазиран човек, нещо, което преди не съм била.

Д. – Ъ-хъм, много хубаво!

Можеш ли да кажеш, да обобщиш – всъщност какво е ТЕС за теб, на базата на този богат опит, който имаш, на тази богата практика, която имаш?

Р. С. – ТЕС е едно за мен уникално средство да променя живота си. Тоест, вече по-скоро едно средство, което използвах, за да променя живота си! И един инструмент, който продължавам да използвам в живота си. Това е като да… за мен ТЕС е вече като да си миеш зъбите! Няма нужда да чакам проблемът ми да се задълбочи, примерно проблемът с колега, който имам в работата! Вместо да се ядосвам всеки ден, че той ме дразни или че прави неща, които не трябва, аз просто си отработвам този проблем с него и всъщност намалявам до минимум негативното влияние, което оказва външната среда върху мен. Това, което всъщност аз изпитвам, повлияна от външната среда! И всъщност мога да бъда повече себе си.

Можеш ли да направиш рязка граница коя беше ти преди ТЕС и коя си след ТЕС?

Р. С. – Както казах, моите приятели казват, че съм се променила на 180° и всъщност нямам нищо общо с това, което съм била преди. Може би единственото, което се е запазило, е любовта ми към животните! Научих се да обичам безусловно. Поне да се опитвам да обичам безусловно, но много по-малко условно, отколкото преди! Научих се да бъда радостна и да се радвам на дребните неща, които се случват в живота ми. Научих се, както казах, да приемам нещата или се опитвам да ги приема, да не очаквам, да живея в сегашния момент. Защото преди аз бях човек, който живее в миналото и по никакъв начин не се откопчваше от него. Страхувах се от бъдещето и всъщност стоях в някакво такова като полуразкрачено състояние –  в миналото и в бъдещето, но не и тук и сега. Докато сега живея много повече в настоящето.

Д. – Ъ-хъм, един реалист, който прави ТЕС?!

Р. С. – Да! Здраво стъпил върху земята. Всъщност това е другото, което много промених в себе си – стабилност, някаква балансираност и присъствие. Присъствие в сегашния момент, нещо, което преди ми липсваше.

Д. – Което звучи като един много пълноценен живот!

Р. С. – Да, определено смятам, че животът ми е много по-пълноценен, отколкото преди.

Д. – И това повечето хора сме го забелязали, че е факт – използвайки ТЕС, ние сме много повече тук и сега и енергията, която имаме, я влагаме в настоящето си и съответно така си гарантираме пък онова хубаво бъдеще, след което всеки тича. Ние просто го градим. И всеки, който е тук и сега в настоящето си, той всъщност гради това свое бъдеще, към което се стреми. И това е здравият начин. Не само да хвъркаме след, нали, „къде ми е бъдещето, къде ми е бъдещето?”– ами сядаме и го правим.

Р. С. – Или пък да стоим в миналото.

Д. – Да. И да страдаме за него и да изтърваме и настоящето, и да си разваляме и бъдещето по този начин!

Р. С. – Голяма част от клиентите, с които работя, всъщност стоят много в миналото, в предишните травми… Пак се сещам за пример!

Д. – Давай!

Р. С. – За жена, която е изнасилвана. И всъщност по време на терапията тя говореше за маргаритки, за слънца, за неща, които нямат нищо общо със самото действие, със самата ситуация, която тя беше преживяла. Но просто за пореден път, нали, както казваме – „ТЕС е вълшебна”! След приключване на сеанса, след приключване на терапията, тя се върна към ситуацията и не си спомняше основни детайли, които бяха много ключови за нея. Просто подсъзнанието може би я предпази от това да преживее отново тази травма и намери начин да го отработи по най-добрия за нея начин, най-безопасния за нея начин, така че да запази нейния разум, нейните емоции, нейното тяло от този шок, който е преживяла. И след това тази жена се връщаше без проблеми, говореше за това, но вече всичко беше, както казваше тя: „Гледам го като на кино и дори на кино бих преживявала повече нещата, отколкото сега, когато говорим за това.”

Д. – Това е от прекрасните предимства на ТЕС – че можем да заобиколим проблема, може много дискретно да го работим, дори да не влизаме в него, и въпреки това да се справим! С особено ето такива тежки, драматични преживявания.  

Р. С. – Да.

Д. – А такива в България има достатъчно много. Сблъскваме се! Защото и аз като консултант срещам подобна тема. Много е тежко, но! – има и лек начин да се справим с това, добре е да го знаете!

Имам и един такъв въпрос –

Би ли искала ти да ме попиташ нещо свързано с Техника за емоционална свобода?

Р. С. – Кое е първото чудо, което ти се случи в живота след ТЕС?

Д. – Ах!? – да почна да се усмихвам все едно, че нищо не е било! Ха-ха-ха-ха!

След много дълъг, мога да кажа цял живот до тогава трупан, трупан, трупан, трупан, негативизъм в отношенията с конкретен човек. Мога смело да го кажа вече – това е моята майка, лека ѝ пръст, тя скоро почина! Много натрупани разочарования, много натрупани тежки отношения, на практика едно пълно неразбирателство и нечуване – след три дни самостоятелна работа с ТЕС (това беше първото, за което го приложих) на третия ден аз се смеех, аз можех да общувам с нея, аз можех да я търся! Единствената ми спирачка беше тя как ще реагира на тази моя огромна промяна!? Но вътре ми сияеше, вътре ми беше светло, чувствах се толкова разтоварена, толкова щастлива по начин, по който дотогава не се бях чувствала, защото наистина свалих огромно бреме от себе си! Та може би това си остава… Първото постижение с ТЕС винаги си остава най-голямо чудо най-вероятно! Както казваме за първата любов, за всичките първи хубави неща! Та може би и за мен това си остана най-голямото чудо. Но аз съм го споменавала – за мен беше чудо, когато изкълчен глезен си оправих за осем часа с ТЕС, когато свалих късогледство, т.е. подобрих си зрението с цели 2 диоптъра дори без да правя конкретно за това ТЕС – като съпътстващ ефект – от този род неща! Защото физическото най-много се забелязва. Но всяка практика с ТЕС и всяко махане на нежелана емоция е едно мини чудо. Защото обикновено ние ги преживяваме с дни, часове, месеци, години понякога, а тук може в рамките на едно кръгче от потупвания по точките и тази емоция вече да я няма. Още едно кръгче и може предисторията за това, по принцип да влизаме в такива емоционални състояния, и това да бъде отработено. Или някакъв много стар травмиращ случай, който дори да не е наш, а да си носим от поколенията, от поколения да сме го взели, и това може да стане в рамките примерно на една сесия. И това са чудеса, на които обикновено хората сме престанали да обръщаме внимание. А е хубаво да го забележим, защото, както ти каза, всъщност малките неща правят живота ни. Те го градят. Всеки един момент реално е чудо, защото ние всеки един момент правим избор! И когато имаме поредица от „лоши” избори, продиктувани от „лоши” преживявания, „лоши” емоции – е едно. Когато можем да обърнем всичко това с една сесия по ТЕС, две или три максимум, дори повече да са – това е чудо! Изведнъж да сме повече в градивното, в позитивното, в сътворяващото добри резултати ежедневие, ежеминутие, нали, това си е чудо! И… много се радвам! Така мога да ти отговоря.

Р. С. – Аз се сещам в момента за една препоръка, която мога да кажа на хората.

Д. – Да?

Р. С. – Всяка вечер преди лягане просто да се потупват по точките и да си отработят това, което са преживели през деня.

Д. – Това като профилактика. Като хигиена на емоционалния ни свят.

Р. С. – Като профилактика, като хигиена, да!

Д. – Да разтоварим негативните мисли от деня, ако сме имали такива, негативните емоции, гледки, някакви картини, защото има! Животът ни е такъв.

Р. С. – Това е достатъчно – просто да не мислят за…и да не дефинират някакъв проблем – едно потупване, изчиства нещата.

Д. – Балансира и уталожва всички стресове.

Р. С. – Помага за добрия сън. Спомага за преработване по време на сън на тези неща, които подсъзнанието е видяло, и с които се е сблъскало през деня. Така че на следващия ден да сме много по-балансирани.

Д. – Да! Може и сутрин, може и обед, може и вечер. По всяко време на денонощието! На времето си спомням, че така, като ми беше влязла в кръвта ТЕС, дори в самия си сън аз правех ТЕС! Тоест, сънувам нещо и си казвам – ааа, това не ми харесва! – и идеята е, че правя ТЕС в съня си. Не съм се усещала, не съм се потупвала реално, физически, но мисълта ми е, че правя ТЕС и – в следващия момент сънят ми става различен! Толкова много се бях впечатлила, толкова много ми беше легнала тази техника, че все още ми лежи! Не случайно продължавам да я практикувам като професия и дори извън офиса, извън, нали, професионалното аз не мога да се спра, харесва ми, факт е! Така че, намерете своя начин – прочетете, запознайте се! Ето – център ОЯ казахме – работи тя с това! Има още много колеги, които практикуват вече професионално – кой по-добре подготвен, кой не, казахме ви – добре е да си ги подбирате! Имам сайт, на който да прочетете какви практики се предлагат, каква информация още има, защото литература много (на всякакви езици вече изобилно), филми, клипове… Ето, това интервю става част от богатството на опознаването на Техниката за емоционална свобода и се надявам днеска с още нещо ценно да сме допринесли! Хем да сте научили, хем да сте полюбопитствали, така че да намерите своя път, да оцените достойнствата. Защото виждате – ние не крием и лошата страна, но казваме и хубавата. Всеки ще си направи неговите изводи и избори. Ние просто ви даваме информация, на базата на която да можете да го направите по-информирано. Така че, желаем ви успех и до нови срещи със следващата серия!

Много ти благодаря! За мен беше много ценно.

Р. С. – Благодаря и аз!

Д. – Всичко добро!

Дарина Гаврилова консултант енергийна психология

Росица Стакева терапевт енергийна психология, Констелации, икономист и любител на животните

Споделете вдъхновението си, споделете знанието, споделете тази история!

От бутончетата по-долу.

За да не изпуснете нито една нова публикация абонирайте се за получаване на бюлетин от полето най-долу на страницата!

Дарина Гаврилова вашият консултант Енергийна психология и специалист Неврографика
jivnali.net

Записване за Индивидуална консултация

Индивидуална консултация

Аз правя ТЕС 

всички интервюта


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.