Аз правя ТЕС – 6 история

Аз правя ТЕС – 6 история

Аз правя ТЕС

6 история

Интервю на Дарина Гаврилова консултант енергийна психология

с

Огнян Симеонов диетолог

Здравейте! Това е поредната ни среща. Този път с ето този млад господин. Сега ще разберете кой е той,

какво общо има с ТЕС? Той самият ще ни разкаже.

Д. – Би ли ни се представил!

О.С. – Казвам се Огнян Симеонов. По професия съм диетолог и това, което знам за ТЕС от края на 2006 година е, че това нещо работи! И то работи в моята лична практика вече почти единадесета година. Минават приблизително около хиляда човека годишно, така че мога да кажа от опит с единадесет хиляди човека и отгоре, че това нещо работи. Да кажа процента с който работи – за мен лично, от моите посещения, са 99%. Което за мен е… Няма техника, която да превъзхожда тази Техника за емоционална свобода!

Д. – Значи съм на правилното място при правилния човек. Да си знаете!

О.С. – По принцип всички хора, които се занимават с ТЕС го разбират това нещо. Виждат този висок процент, но опитността може би са на много малко хора, които може би най-най в началото го започнаха. Повечето хора видяха това, че ме показват по телевизията. Кой с подигравателна цел, кой с …, но с всичките цели, с които бяха – и подигравателна, и сериозна – това нещо стана много  популярно в България. И сега много терапевти, и съм благодарен, че работят, и поеха това нещо, да продължат тази техника да я разпространяват!

Д. – И аз съм една от тези, които го спипаха в едно предаване посред нощ, където се опитаха да го осмеят и мен точно това ме привлече – да видя онеправдания, ха-ха, какво всъщност иска да покаже!? И така неусетно започнах да правя ТЕС, та до ден днешен! Ха-ха-ха. Така че, имаше полза.

О.С. – Сега си много добър специалист, много търсен, което е много добре!

Д. – О, благодаря ти!

Ти ли откри ТЕС или ТЕС откри теб? Кога и как стана това?

О.С. – По принцип, когато един човек си зададе някаква мисъл-форма за нещо, което иска да привлича, аз съм си задавал такава мисъл-форма – да привличам алтернативни много нови неща да пристигат първо при мен – и действително е така! ТЕС около 2006 година е пристигнала с Иван Петърнишки, на когото съм благодарен, че написа и книга! Невероятна! Която разпространих без да е моя, само и само, за да стигне до голяма аудитория и публика. Прочетох я, после започнах да я давам и вече в края на 2006 – 2007 година започнах доста сериозно да се занимавам, тъй като видях, че това нещо работи. И на мен ми харесва да виждам учудването на хората. Как преди  идват с проблем и си тръгват  без проблем. Реално това нещо ме накара да го разпространявам все повече и повече. Въпреки че изглежда много подигравателно и налудничаво да потупваш едни точки и да говориш едни думи! Много хора са се оглеждали за скрити камери,  когато правим някаква сесия и си говорим. Защото за тях това не е естествено. Значи мозъкът им не може да възприеме, че по толкова елементарен и лесен начин може в толкова сложни и дълбоки процеси да помогне. Защото, доколкото знам, може би 5 минути ТЕС се равняват близо на 10 години психотерапия!? Който иска да го осмива това нещо, но това са го казали доста хора, които се занимават с тази техника. И е много елементарно и лесно да се постигне от всеки.

Д. – Да!

В коя област на живота си ти прилагаш ТЕС?

О.С. – Във всяка една област! За проблем, който имам, на мен самия. За проблем, който имам, около мен. За проблем, който имам, на мои близки приятели.

Много ми беше интересно в началото 2006, когато задълбочих тази техника за дистанционно лечение на друг човек! Тогава го опитах няколко пъти, въпреки че невярвайки, че това нещо може да се получи и по дистанционен начин, и когато го приложих за друг човек, се изненадах много, защото човекът, без да го предупреждавам, че сега ще работя за негов проблем – просто прекъсвам разговора и казвам: „Нека се чуем след 2 минути, че имам една малка работа или един телефонен разговор” – а през това време аз правя ТЕС, защото знам какъв му е проблемът, и след 2 минути, когато се чуем, човекът ми казва: „ Неочаквано, както си говорихме с теб, и някак неочаквано ми мина проблемът”. Аз не съм го предупреждавал, защото много хора казват: „Аз може би си внушавам, че е така”! На много хора в последно време им казвам: „Сега искам да ти внуша едно нещо! Ти имаш ли проблем? Имаш проблем! Аз ти внушавам, че проблемът няма да ти мине, нали? Да не кажеш после, че съм ти внушил, че ти е минал!? Нали сега като направим ТЕС няма да ти мине!? Разбра ли ме?” – Да, разбра ме. Правим го. След две минути: „Как е проблемът?” – „Няма го проблемът!” – „Дай ми обяснение!” Повечето хора, значи това са над 90%, – „Ами може би нещо съм си внушил…” – „Ами аз ти внуших, че няма да ти мине! Обясни ми тука как ти е минало!?” – Нямат обяснение! Това е много необяснимо нещо. Но въпросът е, че работи.

Д. – Да! Въпросът е, че работи. Между другото и аз съм го срещала този ефект … Понеже в ТЕС се работи с негатива, не толкова с позитиви, не че не може!, но човекът си изговаря негативите, изговаря ги, решава си проблема и накрая казва: „ А!? Това беше внушение.” – „Е, какво искаш да кажеш, че аз съм ти внушила нещо лошо!?” При което разговорът замира, защото изведнъж излиза от логиката.

О.С. – Да, човек обича обикновено да мисли и това, което е мисъл-формата, го спира по един или по друг начин. Даже много хора завършват сесията  и: „Ами това не може да бъде истина!”.  И им казвам: „Значи ти не искаш да живееш тая истина, искаш да се върнеш обратно в това нещо?” Казвам: „По-добре кажи: „Благодарен съм, че това нещо ме е оправило. Самият аз ще се опитам да го покажа на други хора!” Защото аз на много хора съм казвал: „Щом ти е помогнало на тебе, опитай го, приложи го, виж го, научи го!“. В рамките на 5 до 10 минути човек се научава не само да го прилага на себе си, а може да го приложи и на друг човек, ако желае. Защото тази техника трябва да стане популярна! Навсякъде – в детските градини, много лесно е с деца, когато се работи, защото когато на едно детенце му кажеш: „Желаеш ли да играем на една вълшебна игра, която е с докосване на едни точки и там се казва: „Въпреки че имам този проблем, аз съм добро дете и всички ме обичат!”? Много им харесва тази игра. Даже аз … беше синът ми, на 4 годинки ли беше? Още съвсем съвсем мъничък, беше съвсем естествено, когато падна с колелото, не да реве и да се сгъва, а си го приложи сам! Тогава за първи път го видях, че той фактически видя, че го е заболяло, знае, че му е помогнало това нещо и си приложи: „Въпреки, че ме боли коремчето (там където се удари с кормилото)…”. По този начин аз видях, че на детето му стана нещо като навик. Както се хваща (върху ударено място – бел. Д.) и казва ох! Той го приложи, за да му мине.

Д. – Това е чудесен пример, да, точно, ти казваш вече и за клиентите, но ето и в семейството за дечицата.

О.С. – Да!

Д. – Всеки от нас би могъл, научавайки себе си, неусетно детето покрай него да го научи без дори и специално да му го показваме. Те имитират.

О.С. – Да, да, да! Под формата на игра! Децата много обичат да играят, много! Показвал съм го на група от деца, много им харесва, прилагат го, учат го добре. Ако някое нещо го боли. Невероятно е! Те го показват на други дечица. Знаят, че имат вълшебник с тях, който може да докосва тия точки и да минават. И просто то си им става част от… Но когато човек не го практикува дълго време, той не само че го забравя това нещо, а се обажда след една година, примерно на мен, и казва: „ Реши ми този и този проблем!”. И аз казвам: „Защо аз да ти го разрешавам, като ти можеш?” – „Ами какво хапче да взема?”  „Не, Техниката, която ти показах миналата година!” – „Ааа, да бе, да, аз бях забравил за нея!” – „Ами приложи я и ми звънни след пет минути да ми кажеш!”. Звъни и: „О, благодарен съм ти, че ме подсети!”. Човек я забравя, защото не я практикува. Вижда му се много лесно, но в същото време по някой път я забравят.

Д. – Когато стане бързо промяната и особено когато си има терапевт под ръка и за пет минути стане с него, те наистина забравят, че това е нещо, което винаги им е на разположение и могат да го правят. Но, хора, запомнете – научете го и го прилагайте! Опитвайте за всичко. Включете го като нещо нормално в живота си и ще видите колко много сериозни проблеми, покрай малките и ежедневните, ще почнат да ви се разрешават далеч по-лесно.

О.С. – Разбира се! На човек му е много трудно в началото, като научи за тази техника, как да подреди точно мислите си, за да може да я приложи. Аз на всеки съм казвал: „Чувството, което имаш в теб като проблем, опитай се да го облечеш в думи! И трябва да бъдеш категорично точен и много ясно да го представиш! Ако теб те боли коляното – ляво или дясно? Къде точно те боли – отдолу, отзад, отпред, отстрани?“. Трябва да сме много точни. По принцип ако кажем – пръстите на ръката. Ние имаме пръсти и на двете ръце! Кой пръст – средният, безименният, на дясната ръка? Трябва да сме много, много, много точни! Това е все едно обясняваме по телефона на някого, който не ни вижда, къде точно го боли. „Тука ме боли” – ама къде е това „тука”? Той трябва да обясни. По същия начин съветът ми е да не работим с диагнози по никакъв начин, защото ако ние имаме плексит и казваме „имам плексит”… трябва да кажем: „Въпреки че имам болка там и там, въпреки че имам проблем … аз напълно и безрезервно приемам себе си!“. Но ми прави впечатление, че много хора не усещат и може би не възприемат самият проблем откъде може да им идва и казват: „Ами ТЕС нещо не работи.“. Давам един пример, който го давам много пъти. Ако той настъпи едно трънче, един бодил, и той се забие в крака, и му остане бодилът в крака, и той започне да прилага ТЕС, то му минава за кратко и после пак почва да го боли. Но защо го боли!? Защото има причина! А причината е бодилът, който се е забил в крака му. Той трябва да премахне първо бодила, който е причината, и тогава да приложи ТЕС или каквото и да било друго.

Д. – Да, много хубав пример! Елементарен, но безкрайно ясен.

О.С. – Точно така.

Д. – Така,

какво се промени за теб, какво постигна ти и другите как възприеха това, като промяна?

О.С. – В началото доста подигравателно е всичкото това нещо, защото хората виждам, че ги е срам да го приложат. Но аз го прилагам, губя това време – 7 минути – да ги въведа не в говорене, а да им пусна клипчето на Гари Крейг. Което малко или много ги кара да разберат, че има нещо, което съществува като техника и тогава ги питам: „Искаш ли да опиташ с тази техника да си оправиш този проблем?“ И повечето хора казват: „Да!“. А когато им го приложа без да им пусна това клипче и преди това, много подигравателно, особено ако са двама човека… Единият се смее на другия. Казва: „Какви работи правиш!?”.  Общо взето съм попадал на случаи, които са били двама човека – мъж и жена примерно, иска да откаже цигарите. Мъжът казва: „Не, не, тази дрога си ми харесва на мен, аз си обичам това!” Или обратното беше. Мъжът го прави или жената го прави, а в същото време мъжът само гледаше с кръстосани ръце. После вика: „К’во става, к’во ми направихте, що не ми се пуши?” Той просто е присъствал на разговора като е седял до жена си! Това също така е нещо, което ме е учудило. Как така един човек прави за него си, другият не иска, след това казва, че на него му е… не му харесват цигарите, вкусът на цигарите!? И просто ги отказа.

Д. – Тук има научното обяснение за така наречените „огледални неврони“. Същото е, като гледаме реклами примерно по телевизията, как някой яде или пие нещо вкусно. И ние усещаме как почва и на нас да ни се яде и усещаме вече как слюнките ни потичат. Това е, което се задейства в ТЕС – гледайки другият как прави, и при нас нещо се променя, нещо дава отражение и настъпва промяна.

О.С. – Едно от най-невероятните неща е, че това работи дистанционно. И когато си представи човека, който иска да работим, че ние сме този човек и го приложим… Малко трудно е представата ни да се обърне в това, че сме в тялото на друг човек, а ние самите сме този човек, на когото искаме да оправим проблема, и много трудно човек може да помисли, че е в тялото на друг човек, когато работи. Но и това е невероятно! Опитвал съм го за много елементарни неща и за по-сложни неща. И дори за хъркане на човек, което беше много смешно.

Д. – Между другото това и аз съм го опитвала! Ха-ха!

О.С. – Трябваше да спя в едно помещение с няколко човека, единият хъркаше. Аз нямаше как да заспя в 3 часа при това хъркане! Когато го приложих, още на същата минута човекът рязко изхърка и спря, и аз си заспах спокойно.

Д. – Ха-ха! И остана жив човекът, нали?! Ха-ха. Шегуваме се с това, но става дума за т.нар. техника Прокси, в която влизаме в ролята на другия и от негово име правим ТЕС. Но във всички случаи си правим Техника за емоционална свобода!

О.С. – Да.

Д. – Много е полезно това нещо. За дечица – малки дечица, за много възрастни хора и за домашни любимци. Ето нещо, което също звучи смешно, но е факт, че работи и аз имам такива клиенти, с които сме правили група, работили сме за домашните любимци, които са някъде вкъщи. Те се прибират и животното се държи по абсолютно различен начин. Но за това може да прочетете в сайта ми!

А сега да те попитам –

как биха изглеждали нещата, ако не беше направил тази стъпка към Техниката за емоционална свобода?

О.С. – Ами по принцип това е, че аз търся алтернативните неща и винаги някак си те ме намират. Винаги, това, което осъзнах в последно време е, че най-забраняваните неща и най-преследваните от закон по някакъв начин – преследвани като лекарства, като илачи, като растения – се оказа, че това са най-лечебните форми на растения, на храна или каквото и да било! Това, което най се забранява! А това, което най се рекламира, то общо взето не работи. Така че, това установих, видях. Обаче тази техника няма как да се спре разпространението ѝ. Че какъвто и закон да се опитат да приложат за терапевти, за това и онова, винаги има начин как да се покаже това нещо! На много пъти, на много хора съм го показвал, като казвам между 11 и 12 хиляди човека – това е без да включвам семинарите, които в началото наброяваха между 300 и 500 човека на семинар, които бяха най в началото – 2007 година! Така че, те са в пъти повече. Но съм се изненадвал и най-хубавото е, че аз съм изпитал  удовлетворение от това, което правя, като го показвам! И им казвам, че те сами го могат това нещо, не съм аз човекът, който ги оправя, а просто самата техника работи!

Д. – Да! И аз държа винаги да покажа дори и на моите клиенти, че те не са зависими от терапевта!

О.С. – Да, точно така!

Д. – Ние можем да им съдействаме, ние можем да им помогнем, но в крайна сметка решението и действието е в техни ръце. И винаги и навсякъде те могат да научат още повече, да прилагат самостоятелно, поне да опитват, и да са независими! Да са свободни.

О.С. – Много е лесно първо да се отиде на терапевт, защото терапевтът насочва точно как. Да види първо ефекта върху него, защото човек винаги усеща в рамките на 3 до 5 минути ефекта, вижда проблема, който е имал, че му е изчезнал, и по този начин мозъкът му някак фотокопира, запаметява точно кое след кое следва и му е много лесно. Защото винаги човекът държи „изпит” на петата минута. Аз когато го правя, вече не казвам коя точка следва, а гледам как той по стъпките, по запаметяването, по което сме приложили, и виждам в 95% от случаите, че хората го правят вече чисто механично това нещо. Става им механично. И при 5 сесии ТЕС (пет кръга от потупвания по точките – бел. Д.) те вече знаят ТЕС. Оттам нататък от човека зависи дали да продължи.

Д. – Да, един добър водещ в началото, винаги е добре. По-лесно е

О.С. – По-лесно е, много е лесно!

Д. –… научава се как да оформи проблема като формулировка, как да го заяви, кои точки да потупа, а евентуално, ако има спънка, как да я отработи и нея, така че…

О.С. – Това е най-лесно, затова аз го сравнявам с това – все едно човек да не знае как се яде с лъжица и да дойде да си плати, за да му се покаже как точно! А ако му кажеш: „Хвани лъжицата и яж!“, то не е трудно да го направи, но човекът иска да види, иска да пипне, иска да се увери в това нещо. Затова и доста терапевти има вече, които показват как това нещо става. Доста видеоматериали има. Стари видеоматериали. Твои – сайтът ти е пълен с материали! Човек може само от интернет да се образова за това нещо и да го приложи.

Д. – Да. Но заповядайте и при нас! Ще ви научим най-добре, ха-ха-ха!

О.С. – Е, разбира се, че винаги има много тънкости, които са в дълбочина, и те не могат да бъдат…Те са като шамандури, които са потънали преди доста години, и те стоят долу на дъното, но малко или много, като при хомеопатията, на принципа на хомеопатията – първо започваш да работиш за стари проблеми, за да може шамандурите да излязат на повърхността и да бъдат премахнати. А терапевтът е човекът, който може да помогне в тази насока, защото на човек сам му е трудно да направи това, тази стъпка. Трябва много да чете, но ако чете… Който иска, намира! Това мога да кажа.

Д. – В интерес на истината, ние може да се шегуваме с това „елате при нас”, но когато имате по-сериозен проблем, за който ви е страх да пристъпите към самостоятелно разрешаване, наистина един по-опитен терапевт ще ви е от огромна полза. Ще ви съкрати много време, сили и излишни емоции! Защото тези техники, те са деликатни, те са достъпни до всеки, но понякога влизаме във… как да го кажа… в една тъмна стая, в която не знаем какво има – нашето подсъзнание. От там може да излезе нещо, което да не ни хареса! Ако усетите, че може да има такова нещо при вас, заповядайте! В момента терапевти има много. Аз не казвам: „Елате само при мен!“. Въпреки че бих била щастлива – обичам си работата, но имате избор в момента от стилове на работа, от терапевти. Кой ви е симпатичен, кой не ви е симпатичен… Намерете си вашия и се допитайте до него. Опитайте!

Продължаваш ли да работиш с ТЕС и очакваш ли още нещо от тази техника?

О.С. – Ми аз мога да кажа, че не само продължавам да работя с ТЕС, а и ще продължавам да работя, докато не излезе нещо, което е по-елементарно, по-лесно. Един вид аз обичам лесните неща. За мене може би сертификатите са такова голямо тесте дебело, но това е от всичките видове техники, на които съм бил, плащал семинари, това е най-бързо действаща и не съм видял по-ефективна от нея досега. Въпреки че всичките, които съм изкарал и на които съм бил, защото това са много сертификати, много различни дипломи, но толкова бърз резултат не съм виждал, както при ТЕС. Буквално в рамките на една до две минути, човекът получава облекчение и проблемът може да изчезне напълно, ако продължи да го прилага. По някой път  на хора от години – по 7, по 10, по 20 години – проблем им изчезва и те казват, че това не е истина! Дори съм виждал хора, които се щипят да… не виждат, че това може да е реално! Мислят си, че е сън. Защото не може нещо, което го е носел 20 години като проблем, току-така да му изчезне! Но самият човек след това става фен на това, почва да го разпространява и така нататък.

Д. – Да, в момента, в който разбере, че наистина е възможно, става абсолютно заклет почитател на Техниката за емоционална свобода.

О.С. – Да, въпреки че аз ги предупреждавам! От едно семейство, на което аз помогнах на жената – първо диета ѝ направих, отслабна си, но: „Искам мъжът ми да дойде за диета”. Обаче тя ме предупреди: „Много те моля, недей да му казваш нищо за ТЕС, защото той ще ти се подиграва, той просто ще каже: „При какъв луд ме доведе…” – Казах – добре! Тогава правя диета, той ми сподели за един лек проблем пред жена си. И аз казвам: „Има една елементарна техника, с която можеш да се оправиш.“. Виждам жена му как отдалече прави някакви физиономии и така отстрани – да не му показвам това нещо. Но въпреки това казвам: „Малко смешно изглежда, но ако искаш, да опитаме!?“ – „Ами какво ме интересува, нали тук е жена ми, няма кой да ме гледа!” Добре! Помогна му на него това нещо в рамките на няколко минути. След това жена му ми се обажда и вика: „Ти какво направи с тоя човек, бе? Той когото срещне – познат, приятел, казва – дай сега да те лекувам тука, гледай …”. И човекът, който е невярващ, когато той вижда, че му е помогнало на него, и иска да помогне на другите! В началото, когато се захванете с тая техника и видите колко добре работи, вие ще искате до го приложите на много хора, за да се уверите още повече, че работи. Тогава обикаляте баба, дядо, роднини. И като го показвате първо и се изненадате от резултатите, тогава почвате и на други хора да го показвате. Почвате да споделяте във форуми, да давате. И по този начин става разпространението. Дай Боже един ден и в училища, и в детски градини да се преподава като алтернативно нещо.

Д. – Ох, много бих се радвала!

О.С. – Като час – един път в месеца да идва такъв лектор и да изнася лекции. Да казва. Само и само да не се забрави, защото много проблеми ще отпаднат. Много кабинети и много психолози по този начин няма да има чак толкова много работа за тях, въпреки че те си имат предостатъчно работа.

Д. – Не, то работа ще има, но няма да идват за такива, за елементарни случаи, които могат в рамките на 5, на 10 минути, час, да бъдат разрешени.

О.С. – Много средства, разбира се спестяват!

Д. – И тогава хората ще отиват наистина за сериозните неща. Те няма да изпадат в онези невротични състояния, пренапрежение ежедневно – така нареченият „бърнаут”. Те могат да си спестят всичко това!

О.С. – Разбира се!

Д. – Ето бяхме на… едно интервю имаме със зъболекар, където си спестяваме страха и можем да отидем спокойно на лекар да ни види, вместо да седим вкъщи с болката и да се страхуваме – ох, какво ли имам, какво ще стане!? Ами махни си страха с ТЕС и иди да те прегледат! Иди да видиш каква ти е обективната картина, обективното състояние!

О.С. – По някой път обаче ми е направило впечатление, че когато човек има сериозен проблем – примерно да речем проблем със зъба, някакъв гранулом или нещо друго, когато приложи ТЕС и му мине, задължително този човек трябва да отиде, нека да си направи снимка! Може да е нещо, да затъпи болката, а в същото време процесът да му работи някъде, да обърне внимание. Щом толкова дни го е боляло и му е минало, това не значи че – ох, мина ми! – всичко е наред. Нека да отиде и да провери. Винаги се съветвайте с лекари, винаги отидете, където ви трябва. Защото по някой път нещо може да затъпи болката и да стане по един или по друг начин, както дадох примера с гранулом, нещо, което може да стане по-сериозно. Затова потърсете винаги лекари, терапевти. Просто си помагайте по начин, по който да ви е добре! И ви кара да се чувствате добре.

Д. – Но и, уважаеми господа и дами лекари, медицински сестри и всякакъв друг персонал, който работи с хора интензивно, и за вас това е чудесно, защото можете да махнете стреса от твърде натоварената ви работа! Знаем, че не ви е лесно. И в промеждутъците преди или след работа вие също спокойно можете да приложите ТЕС, за да свалите напрежението, да свалите умората, да сте в по-добра кондиция. Знаем, че карате и нощни смени, това също не е лесно, обърнете се към Техниката за емоционална свобода! Научете я! Не се съмняваме, че за вас ще е изключително добро помощно средство. Към вашата практика. За вашите пациенти.

О.С. – Eлементарно е. Абсолютно! Да, така е. Защото съм бил, изнасял съм семинар на лекари в частен кабинет. Мисля, че бяха осем човека лекари. И тогава, след като завърши семинарът, казвам  – показвайте го, давайте го. Те се смеят и казват: „Какви глупости говориш! Човекът, който е дошъл при нас, не е дошъл, за да му помогнем като терапевти, а е дошъл, за да си вземе хапчето. Така че хората, които идват при нас, идват за хапче, а ние може да си го правим това за наше знание и не мислим да го прилагаме.“. Не за друго, а защото хората ще ги помислят за нещо не добре! Нали, човекът идва за хапчета, а му показват някаква техника! Трудно е! Въпреки че моят лекар Атанас Гълъбов, хомеопат, от 95 година съм заедно с него и той ме е лекувал дълги години, хомеопатията приключи 2006 година в  края. Подарих на моя хомеопат Атанас Гълъбов тази книга на Иван Петърнишки („Техника за емоционална свобода” – бел. Д.) и казах: „Заповядай, аз ти подарявам тази книга, за да разбереш защо повече няма да идвам при теб! Просто тази техника работи.“. Той ми каза: „Даде ми идея!“ Оттогава аз, 2006 година, не съм отишъл повече при хомеопат. Но най-интересното, което стана – преди 3 или 4 години, когато моя клиентка, на която правих диета, ми каза: „ Знаеш ли, моят доктор Атанас Гълъбов не можа да ми помогне с хомеопатия и тогава ми показа това нещо.”. И аз казвам – ето, човекът е умен. Възприел е! Видял е, че не е помогнал на това момиче с хомеопатия, и е приложил ТЕС, с което е помогнал! И тогава видях, че този човек е от хората, които желаят да разпространят това нещо, когато разбира се чрез хомеопатията не става. Въпреки че всеки лекар казва, че няма как да не стане! Но понякога има нужда и от тази стъпка.

Д. – То понякога е и до човека, не до лекаря. Може и да е до конкретния случай, до конкретния момент.

О.С. – Да!

Д. – Така че, с колкото повече такива удобни и безлекарствени методи разполагаме, толкова по-голям е шансът ни да се справим с кой да е проблем човешки!

О.С. – Най-хубавото е, че няма да ни навреди, може само да ни помогне. Или ще ни помогне, или няма да ни навреди! Това е.

Д. – Да, да!

Какво за теб е ТЕС, ако може да обобщиш?

О.С. – ТЕС накратко е един вълшебен метод, който работи при 99% от хората. Защото действително има 1% от хората… в това число влиза и моята съпруга, че тя е някаква форма на специално „индиго“, което не мога да разбера. Опитвал съм 3-4 пъти да го прилагам на нея и съм се отказал, тъй като видях, че не работи. Въпреки че тя е опитвала за нея си да го прилага, не е проработило, не знам поради каква причина, но тя го е показвала на много хора, с които е работило. И казва: „На мен защо!?“. Има някакво обяснение, но то е дълга и широка тема защо. При нея има някакво прераждане, нещо е станало, така че заради това не работи при нея. Въпреки че много пъти и ти я покани. Аз съм се опитвал, да, 3 пъти, не се е получило, тя няма желание, няма да я караме на сила жената да опитва повече!

Д. – Аз тази тема съм засегнала. Обяснила съм в едно друго интервю, понеже там такъв въпрос ми зададоха, и съм отговорила. Така че, следете всичките ни интервюта и ще научите защо понякога не се получава ТЕС!

Кой беше ти преди ТЕС и кой си сега? Можеш ли да обясниш?

О.С. – Бях си Огнян Симеонов, диетолог, преди ТЕС и след ТЕС съм пак Огнян Симеонов, диетолог!

Д. – Непоклатим!? Ха-ха-ха! Но ако погледнеш в чисто човешки аспект?

О.С. – Ами ТЕС ти дава един инструмент, с който ти можеш да работиш. И този инструмент е… По принцип аз винаги, още в началото, когато започнах да ходя по семинари, това е като едно голямо гедоре което имам. Гедоре всеки знае какво е. Това е голям куфар с много интструменти и ако дадена гайка не можем да я отвъртим с даден ключ, взимаме следващия, който може. И аз реших да си напълня това гедоре с най-различни инструменти. Докато не се появи техниката ТЕС. Това е нещо като френския ключ – става за много инструменти. Така че този ключ обезсмисли всички останали. Въпреки това в гедорето стоят и другите техники, с които може да се помага. Но виждал съм хора, които обичат една техника. На едни ТЕС им харесва, на друг – друга техника. Много са техниките, които им показвам, и те си избират. Това е за мен, това не е за мен и така! Всеки трябва да има право на избор и да си избира по един или по друг начин нещо, което да му харесва на него.

Д. – Още повече, че ТЕС много добре се съчетава със всякакви други форми на терапия и видове техники.

О.С. – Разбира се! Както водата се съчетава с всичко.

Д. – Много добре се преплитат през самия ТЕС-процес!

О.С. – Да, да!

Д. – И се получава даже усилване на ефекта чрез Техниката за емоционална свобода.

О.С. – Да, разбира се.

Д. – Така че, окуражаваме ви – пробвайте, опитвайте! Наистина не е само ТЕС, но ние си я обичаме и има защо!

О.С. – Защото много бързо работи, заради това!

Д. – Да!

Искаш ли ти да ме попиташ нещо свързано с ТЕС?

О.С. – Ми какво да те попитам? Ние много пъти сме си говорили много неща. Виждам, че имаш огромна практика вече като терапевт. Виждам колко щастие има в теб – грееш като работиш. Такива терапевти трябва да работят в България! А не такива, които правят кабинет заради това, че да вземат по един или по друг начин пари. Когато човек работи от сърцето си, хора идват непрекъснато, непрекъснато, непрекъснато, и той е удовлетворен. Както и аз съм удовлетворен от своята си работа. Навремето повече от… може би 2000 година е било, когато разбрах, че когато си намериш работа, която обичаш, няма да ти се наложи и ден да работиш. Това е нещо, което го има и в разни… тези, пожеланията за кафе – намери си такава работа. И аз съм от тези хора! Намерил съм си работа, която обичам, и по този начин не ми се налага да работя, защото аз работя за удоволствие, а това удоволствие ми носи и приход.

Д. – Та какво ме питаш? Ха-ха-ха!

О.С. – Ами по същия начин. Значи ти си щастлива от това. Няма какво да те питам. Единствено ако има какво да добавиш, ти самата можеш да кажеш!

Д. – Да, аз мога безкрайно много да говоря за ТЕС. Наистина съм щастлива от това да съм консултант, предимно с Техника за емоционална свобода и другите техники, които съм учила. И дотам вече съм работила, видяла как протичат при хората процесите, мисълта им емоциите, че съм стигнала… изкристализирала е при мен една моя си техника. Мой подход. И нещата стават още по…

О.С. – Лесно.

Д. – …качествено! Лесно стават, защото заобикаляме негативните емоции, заобикаляме тежките преживявания. И много деликатно, и много интересно се получава същевременно. Много занимателно е да се участва в един такъв процес.

О.С. – Точно така!

Д. – За мен е безкрайно вълшебство да погледна как при различния човек това протича, за да стигнем някъде назад във времето, където да открием къде е „заровена томахавката” да я извадим наяве, да осъзнаем какво значи това за нас и вече да получим добрия резултат. И да потече енергията на… дали ще е на изцеление, дали ще е на емоционален заряд, дали ще е просто на едно добро чувство, което ни е липсвало, на една пълнота, която ни е липсвала. И нещата стават добре тук и сега, веднага, на стола на клиента ми. А и за мен разбира се, като видя всичко това за пореден път. Едно удовлетворение и едно такова пиршество за моята душа.

О.С. –  Да, най-хубавото е, че ти техниката си я направила така, както виждаш че работи лесно. Когато 2006 година излезе Техниката, тя беше много дълга за приложение и постепенно, постепенно се шлифоваха нещата. Отпаднаха доста от нещата, които се правят. А аз дори си я побългарих още повече. И в рамките на много кратко време отпаднаха много от точките, които може да се докосват – примерно с докосването на китката отпаднаха много точки от ръцете. Аз съм показвал на стари семинари от 2006 -7-8 година пръстите на ръцете. Много! В един момент може би ще дойде, в който само ще си помисляме за проблема, че трябва да правим техниката ТЕС, и също така минава!? Много случаи съм имал, примерно ако човек е в трамвай и му е трудно да го приложи – мислено да го приложи. Но от факта, че мисли че трябва да го приложи, му е минавало. Фактът за мисълта, която подготвя ума да мине през точките, и това също е невероятно.

Д. – Всъщност хората, които много са работили! Моят случай е такъв. Толкова е автоматизирано вече – изградени са новите невронни връзки, така че само като си помисля за – ето това ми е проблем, да кажем в момента, и в следващия момент вече все едно съм направила един час ТЕС! И веднага ми излиза отговорът  – защо се чувствам така, какво значи това за мен – и го освобождавам. Тоест, няма нужда дори да потупам. Така че с повече практика нещата стават все по-лесно, все по-бързо и накрая, когато сме се свързали със себе си по най-добрия начин, необходимостта от техника отпада!

О.С. – Да, обаче аз сега искам да… като говори и се сещам за нещо. Когато дойде човек при мен и сподели проблема, някак си бързам да приложа ТЕС. Защото моето намерение да го оправя, някак си… може би гледам 3-4 минути напред във времето. Просто си представям човека, как от един намръщен се превръща в усмихнат. И това го виждам, понеже бързам да го приложа. Защото съм виждал много пъти в практиката ми, че преди да почна да прилагам, той трябва да ми обясни, да говори. И аз си казвам – хайде, кога ще свърши, за да му я приложа, за да му мине!? Той докато говори, докато говори започва болката да намалява. И когато си каже целия проблем, примерно преди да сме започнали Техниката, ако болката му е била от 0 до 10 (скала за измерване на силата на преживяването, където 10 е максималната стойност – бел. Д.) , тя вече му е намаляла на половината. Само фактът, че го разказва, само фактът, че си мисля, че сега ще му помогна след мъничко… Не мога да си го обясня! И също това, както съм го виждал, в стотици случаи съм го виждал такива.

Д. – Ами всъщност повечето хора боледуват и са зле, защото няма с кого да споделят. Няма къде да си излеят душата.

О.С. – Да, най-вероятно.

Д. – А ТЕС е един начин, дори сами със себе си да сме, да си разкажем и да потупаме по точките. С което още повече ускоряваме и улесняваме този процес на разтоварване на прекалено силния емоционален заряд, с който не можем да се справим. Когато имаш и подходящата публика, която да те слуша, подходящият специалист, става още по-добре. Така че, потупвайте, разкажете си какво ви тежи на душата, какво ви е симптоматиката и бъдете щастливи и здрави!

О.С. – И след това ще сте много щастливи, когато го приложите!

Д. – Да! Така че успех с прилагането на ТЕС! Учете, ние ще ви съдействаме. Ако имате въпроси, ще се радваме да отговаряме и на неговия сайт, и на моя сайт. Винаги ще откликнем.

Благодаря ти!

О.С. – Много се радвам!

Д. – Всичко добро ти желая! Ти имаш чудесна практика, развивай я!

О.С. – Всичко добро! И на вас! Прилагайте ТЕС!

Д. – И вие работете с ТЕС!

Дарина Гаврилова консултант енергийна психология

Огнян Симеонов диетолог

Споделете вдъхновението си, споделете знанието, споделете тази история!

От бутончетата по-долу.

За да не изпуснете нито една нова публикация абонирайте се а получаване на бюлетин от полето най-долу на страницата!

Дарина Гаврилова вашият консултант Енергийна психология и специалист Неврографика
jivnali.net

Индивидуална консултация

 

Аз правя ТЕС 

всички интервюта


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.