Проклятие

Проклятие

Проклятие ли!?

 

Пратиха ме при Вас…. да пробваме… с добра реклама … че много техники…

Моята ситуация е доста тежка. Довлякла съм цял камион товар за чистене и… направо непосилно…

Значи в системата ми има много гняв, агресия, насилие, „жертва” (я да видя в хороскопа – търси в чантата си), нападателност, борба (ох, взела съм погрешния бележник, там беше хороскопа)… Казаха ми, че помагате и с фамилни проклятия…

Тук леко занемявам.

Ок!  Клиентите ми ме препоръчват!

Ок! Знам някой техники!

Да! Хората доста отлагат и междувременно натрупват още и още проблеми, преди да ме потърсят, понякога и като последен вариант тип „за всеки случай” и „отбиване на номера”, за да им е чиста съвестта пред тях самите, че са опитали и „ това нещо” – работа с енергийна психология. Добре, че има и такива, които започват, с този метод и мен!

Но да съм „специалист фамилни проклятия”!? – Брех, не знаех! Прозвуча, като да ги правя по поръчка!?

Трябваше за отрицателно време, да схвана връзката – кой ме е препоръчал, какво сме работили и какво евентуално е казал за работата ми, за да разбера, че става дума за „разваляне на проклятия”.

А сега още едно пояснение, илюстрацията на смисъла на което ще проследите в следващите редове на този разказ от реална моя сесия с методите на енергийната психология.

Не развалям проклятия, магии и т.п., а помагам на клиентите ми да придобият нова гледна точка – на човек, освободен от страховете или други силни емоции, с разбиране и приемане на дадена ситуация, факт, други хора, такива, каквито те са. Което води до усещания, освен като „вълшебно се чувствам, фантастично” и подобни (след някоя голяма победа  в процеса), и до „сякаш ми е направена магия”, „сякаш съм прокълнат, урочасан, заклеймен…” (осъзнавания преди или по време на процеса, обикновено при усещането за големи житейски трудности сякаш извършени отвън, нарочно и против нас).

На всичко отгоре, вече съм публикувала един такъв случай с мой клиент и си мислех, че срещам разбиране на разликата между „чувствам се” и „е”.

Но да продължим!

Обяснявам на клиентката ми това, което и на вас – в енергийната психология работим с енергията/информацията запечатана в полето ни, съзнанието и подсъзнанието ни, и ако там има нещо преживявано като проклятие, магия, клетва, то – да!, работим с него. Но не го търсим преднамерено без причина, като самоцел и куриоз, като да сте при врачка или някой занимаващ се с магии и развалянето им!!!

Последва:

А вие можете ли да видите, дали има такова нещо?

Е, не, не съм врачка! Консултант с енергийна психология съм… ама може пък… някой ден да се преквалифицирам! Да видим! Явно тези практики продължават активно да битуват сред българина.

Чистена съм много пъти от такива, но пак има нещо! Имаше черна магия върху нашата фамилия! Това е много от отдавна. И аз, като всеки духовен работник/ светлинен работник, съм се наела да чистя кармата на фамилията, защото тя е нещо ужасно! Направо ужасно!

Ето тук вече мога да се съглася – срещам много хора, включително мои клиенти, които осъзнават, че са като филтър на „грешките” в рода, които се налага да спрат, почистят, поправят чрез собствения си живот и работа, за да може животът на семейството или рода да ги разтовари и продължи да съществува, при това по по-добър начин. И аз съм преживявала това по отношение на себе си и моя род. Но има хигиена и разбиране на този вид дейност и е добре те да се спазват с оглед на собствения ни живот и изява в него.

От генерации наред губим всичко. Такава енергия на внезапно изгубване на всичко, на разрив. Отвътре съм разрината, разбита. И имах енергията, че не искам да съм тук, че ми е тежко, на „жертвата”, нали, и даже със склонност към самоубийство.

Толкова тежест!

Не мога, не мога, не мога!

Имам атаки на паника (ПА – панически атаки), ето и вчера на два пъти имах.

Страхотен страх, смразяващ страх в чакрите – много тежка енергия в първа и втора чакра!

И от седем години чистя – ходя на чистене, ходя на таковааа…

Но понеже не съм го овладяла, не успях да го овладея гнева, и да го осъзная, не успях да не реагирам, и такава конфликтна ситуация създадох, че сега хазяина ми спря тока! И винаги такива екстремни ситуации привличам! Имам някаква екстремна енергия и привличам екстремни ситуации.

Астролога каза, че има някакъв хаос в мен и трябва да намеря баланса, някакво центриране да имам… трябва да донеса следващия път хороскопа!

И тук ще направя вметка. Аз самата съвместявам работа с астрология с астролог и Енергийна психология,  като резултатите са впечатляващи. Но! Подберете си опитен и балансиран в заявленията астролог!

Започвам с доуточняващите въпроси.

Така е откакто съм се родила. Със страхотен страх съм се родила! Имам снимки как гледам – страхът ми е замразяващ! А сега съм на 55.

Общото ми усещане е за отчаяние.

Влизам в още малко конкретика, с което разбирам, че има някакъв напредък в досегашната ѝ работа със себе си, но… явно не достатъчно, и започваме практиката.

Излизат и усещането за:

… безизходица,  никаква перспектива, затвор някакъв и няма оправия! Такова дълбоко отчаяние, доведена съм до самоубийство! Цялото ми тяло е сковано! Забравям го само като пия две ракии, но непрекъснато съм скована в този стрес! Не издържам, не мога повече!

Емоциите бликват със сълзите ѝ.

Аз наистина си мисля, че всичко е затвор за мен. Аз се затварям в къщи и стоя сама. Избягвам хората. Страх от хората имам. Създавам ситуации в които или те бягат от мен или аз бягам от тях.

 

С няколко потупвания стигаме до силно изразена случка на предателство от шест годишната ѝ възраст.

Преместихме се от нашия град в София и отидох в някакво училище. Един следобед отидох да звъня на децата да си играем. Отидох при едното – „Не мога сега, имам домашно да пиша!”. Отидох при другото – „Не мога сега, имам домашно да пиша!”. Отидох при третото… и… отивам аз на следващия ден на училище, и някакво дете става и казва: „Моля другарко (така се обръщахме към учителките си по време на комунистическото управление на държавата), Н. се опита да ме отвлече от домашното ми и ми звъня!“ Става и второто момиче: „Тя и с мен това го направи”. Става и третото… И… публично порицание ( Вид наказание по време на комунистическото управление на държавата, когато пред цялото училище те показват и те порицават, пишат забележка в личния бележник и други такива) и аз в шок!  И от тогава аз не съм играла с деца!

Работим с това силно натоварено с емоции преживяване съхранено така живо до настоящия момент в живота на Н. Тя потупва и подсмърча в мъката си, унижението си, изненадата от неочакваната реакция на предателство от децата, заради едно уж обичайно приветливо търсене на приятелчета за игра.

Ужас, искам да избягам и никога да не се върна!

Такава е мисълта на детето на 6 г. там и тогава, замръзнало и сковано в тялото си. Помагам ѝ да освободи максимално много това състояние. Но още нещо има в нея, което в някаква степен продължава да поддържа усещането „ в някакъв затвор съм сякаш”.

Продължаваме с:

Тези гадни предатели, такъв гняв изпитвам към тях, така ме унижиха!

Такава болка ми причинихте, че превърнахте живота ми в затвор! Исках просто да си играя. Съсипахте ме! Дори не подозирах!

Толкова съм разбита отвътре! Съкрушена съм.

Много тежки емоции, дълбоко заседнали в душата на Н. в онази крехка възраст та до днес.

Тук обаче има сигнали за по-голяма давност на тези преживявания. Заради това повеждам Н. към времето преди идването ѝ в София. Разбирам, че тогава си е имала едно много добро и обичащо я приятелче, с което тя се е чувствала в топлина, доверие, с което тя си мисли:

Аз се чувствам добре с него! Искам винаги да е с мен! Нямо по-хубаво от това за мен, да съм с него на поляната!

Ето тук се натъквам на т.н. „котва” , „фар” или „пътеводна звезда”, според терминологията на техниките от енергийната психология. Който е чел, разбира. Другите – питайте ме лично, когато дойдете на индивидуална консултация, ТЕС-разходка или група за работа с ТЕС! Или искате да ви напиша отделна статия?

Потупваме, за да свалим тази драматична привързаност. Но разбира се, такава се създава обичайно на фона на силно негативно преживяване в живота по същото време или преди това. Този фон се явяват отношенията с майката и бащата на Н.

Тя е мазохистка! Садистка! (майката) Мама е гадна вещица!

Това ни отвежда още по-назад във времето когато:

Мама яростно ме бие с маркуч. На три годинки съм.

Изпитвам ужас!

Н. вижда себе си като 3 годишна, която само плаче в неистов ужас. И иска само и единствено да избяга.

Но така се е чувствала още като:

Малко бебе на 6 месеца – годинка. Виждам как майка ми кара баща ми да ме държи и блъска с аспирин – тук, в устата, с аспирин! Толкова съм отчаяна и ужасена, че ще ми се пръсне сърцето!

Правим необходимото с техниките от енергийната психология и с оглед на преживяването на Н., понеже то е много травмиращо, и Н.  постепенно идва на себе си. Вижда как бебенцето се успокоява.

Свършваме и още нещо – разглеждаме родителите и защо те са постъпили така? Това е напълно възможно с тези техники. Благодарение на това, Н. вижда в съзнанието си как майка ѝ и баща ѝ вече разбират какво са сторили и чувстват вина. Една от крачките към тяхната промяна, която ще ѝ донесе съответните дивиденти от консултацията ни.

В Мама се поражда желание да се свърже с Исус. Тежко ѝ е, плаче. Тя не знае какво е да обичаш.

Но след това свързване с Исус тя:

Започва да се успокоява. Оставяме Исус да ѝ помогне. И тя ми казва, че ме обича и, че ужасно съжалява за всичко което съм преживяла. Чувства се много виновна. Мога да го приема, но нищо не чувствам!

Обикновено това е реакцията след дълбоката травма, все пак е доста по-добре от ужас! Н. вече може значително безпристрастно да наблюдава миналото си. Но има остатък от защитната реакция да не допуска чувства. Защитата ѝ е непоклатимо силна в този момент. Явно не е готова за тази крачка в настоящата сесия. Но и това което направихме с нея до тук е огромен напредък за Н.

Помагаме на трансформацията ѝ да продължи да се случва с възможното за нея темпо. После проверяваме по стъпките назад какво става с нейното 6 месечно Аз, после 3 годишно Аз, после и 6 годишното. Те са вече много по-спокойни, дори:

Започват да се съживяват!  Бебето иска да се чувства така спокойно, силно, защитено,  завинаги с моите грижи и тези на Исус.

Така е и с 3 годишното и 6 годишното ѝ Аз.

Връщаме се в сцената с мама, татко и бебето. Таткото не изглежда весел защото се чувства виновен. Майката се е успокоила. Н. Разбира, че тя не е знаела как да постъпи тогава, защото не е знаела какво е любов. Едно много ценно осъзнаване, което също носи огромна полза за Н.

Вече може да я даде, но категорично не искам да се занимавам с нея. Да продължи да си се променя, вече си има Исус, но аз не искам да се занимавам с нея. Няма да я допусна до децата ми (миналите ѝ Аз-ове)!

Сега ги виждам много радостни (миналите ѝ Аз-ове).

Започваме процес на събиране на тези части от Н. за да се усети:

Много по-цялостна съм! Чувствам се обичана от Вселената. Спокойствие чувствам. Успокоена съм…

 

…Но не изпитвам радост!?

Да, има още какво да се прави.

Ох, много са тежки тези сесии с ТЕС!

Тежки са случките в живота ти Н.! Постигнахме това, за което си готова.

Да! Много травми съм натрупала. Трябва пак да дойда!

Навън вали проливен дъжд и ума на Н. вече е там.

След време разбирам, че Н. бързо е успяла да свърши много неща в живота си за доста кратко време – да смени квартирата, да поднови живота си, да работи… От тогава мина доста време.

Надявам се, ако четеш този разказ Н., да ми се обадиш и кажеш какво става с теб сега, как се чувстваш, как живееш, в какво вярваш?

А вие, уважаеми читатели, разбрахте ли къде е проклятието!?

На базата на дългогодишния ми опит смятам, че назад в поколенията е имало и друга така силна драма, вероятно не една, която е прекъснала нишката на любов обичайно предавана от майката към детето. Уви Н. не дойде, за да поправим и това, но вярвам, че е продължила пътя си на самопознание и алтернативни практики, защото, както видяхте, те много помагат. Въпрос на лично усещане е коя да предпочетем, в кой момент и по каква тема. За мен остава удовлетворението от това да видя огромното количество работа, множеството преодолени тежи емоции и  убеждения, което успяхме да свършим само с една консултация с методите на енергийната психология.

Надявам се ви е било интересно и много полезно да прочетете този разказ! Да сте успели да си направите някой изводи и съпоставки с вас и вашия живот, и това да ви отвори пътя към вашата емоционална и житейска свобода!

 

Дарина Гаврилова вашият консултант Енергийна психология и специалист Неврографика

jivnali.net

 


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.